Κινηματογράφος

«Πολλή ξεφτίλα, περισσότερος χαβαλές»!

Ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός επιστρέφει με το «show bitch», ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Αποκαλύπτει την πραγματική ξεφτίλα της ελληνικής show biz, που απλώς δεν… υπάρχει. ο Νίκος Ζερβός μίλησε στο www.sport-fm.gr για τους «μοχθηρούς» σκοπούς του, το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν!

Είναι 60 χρόνων, κυκλοφορεί με μια κάμερα στο χέρι από το σχολείο. Αντί να βρει μια δουλειά με λεφτά, προτίμησε το ακριβό χόμπι του κινηματογράφου. Λατρεύει τον Γκοντάρ, τους κριτικούς που τον… ξεσκίζουν, θα μπορούσε να είχε κάνει πολλές περισσότερες ταινίες αν κρατούσε το στόμα του κλειστό. Δύσκολο το τελευταίο για τον Νίκο Ζερβό, δημιουργό του… απέθαντου εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια «Δράκουλα των Εξαρχείων», των «Τηλε-καννίβαλων», «Γυναίκες δηλητήριο», «Στη σκιά του Λεμί Κοσιόν».

Από χθες η νέα του ταινία, «Show Bitch» θα είναι στις αίθουσες. Αποκαλύπτει την πραγματική ξεφτίλα της ελληνικής show biz, που απλώς δεν… υπάρχει.

Μας μίλησε για τους «μοχθηρούς» σκοπούς του, το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν!

Στον Γιάννη Λυμπέρη

-Ποιος είναι ο σκοπός της ταινίας; Σε ποιους θέλετε να φτάσει αυτό που θέλετε να πείτε;

Στους νέους, στο νεανικό κοινό. Πιστεύω πως αυτοί θα καταλάβουν αμέσως όλο το νόημα, όλη την ειρωνεία. Σκοπός μου είναι να δείξω όλη την ξεφτίλα της show biz, τα δήθεν ζευγάρια, τα στημένα ζευγάρια. Βέβαια, αυτή η ταινία ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Πώς να… πλησιάσεις το αληθινό μέγεθος αυτής της ξεφτίλας!

-Γιατί, όμως, όλο αυτό το «στημένο τσίρκο» συνεχίζει να πουλάει;

Η σάχλα πουλάει, γι' αυτό. Δεν σημαίνει πως όσοι παρακολουθούν τα κανάλια ή διαβάζουν τέτοιου είδους περιοδικά τα πιστεύουν όλα. Γελάμε με αυτά. Αυτό θέλω να φανεί και στην ταινία.

Ολο αυτό το στημένο, την ψευτιά, το δήθεν και την κακομοιριά της ελληνικής showbiz θέλω να σατιρίσω. Τους γελοίους τύπους και τύπισσες που μας πλασάρονται ως μεγάλες προσωπικότητες. Και εγώ τόσο χρόνια τριγυρίζω ανάμεσά τους. Τους το έχω πει κατάμουτρα πολλές φορές πως δεν τους γουστάρω, δεν είμαι ο "yes man", δεν αντέχω την ψευτιά τους! Υπάρχει κάτι εντελώς σουρεαλιστικό μέσα σε όλη αυτή την παράνοια αυτής της κατάστασης! Λατρεύω τον σουρεαλισμό και πάντα θέλω να τον βάζω στις ταινίες μου.

-Καταγγέλλετε συνεχώς μέσα από τις ταινίες σας, αλλά στο τέλος πάντα μένει η κωμωδία. Δεν μπορείτε μάλλον να την αποχωριστείτε.

Σχεδόν! Εχω κάνει και διαφορετικά πράγματα, αλλά μου πάει αυτό το είδος. Δεν είμαι σοβαροφανής. Κάνω χαβαλέ. Λίγοι χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη, αλλά αυτό θέλω να κάνω. Χαβαλέ».

-Υπάρχουν ηθοποιοί-φετίχ ή κάποιοι που δεν έχετε καταφέρει ακόμα να συνεργαστείτε;

«Ο Πουλικάκος! Δεν μπορώ χωρίς αυτόν… Ηθελε και τον Ζουγανέλη σε αυτή την ταινία, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε».

-Αναπολείτε κάτι από το παρελθόν. Κάτι που αν γυρνούσατε, πιθανότατα να αλλάζατε;

«Αναπολώ την εποχή του "Δράκουλα των Εξαρχείων". Μαζευτήκαμε λίγοι φίλοι και κάναμε χαβαλέ, αυτοσχεδιάζαμε πάνω σε έναν καμβά δικό μας. Εγώ, ο Πανούσης, ο Τζούμας. Δεν ήμασταν δήθεν όπως είναι σήμερα το ελληνικό σινεμά. Ημασταν καλτ, απλώς γιατί δεν ξέραμε πως… ήμασταν καλτ».

-Ποιος μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Το κοινό ή οι ίδιοι;

«Μόνο η τηλεόραση, αυτή είναι η μοναδική υπεύθυνη! Τα κανάλια που αναπαράγουν όλη την ώρα όλο αυτό το σουργελομάνι… Ωραία λέξη αυτή»,

-Τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνιστούν είναι ξεκάθαρα πρόσωπα, υπαρκτά. Περιμένεις κάποιους να ενοχληθούν;

«Οχι, πιστεύω πως έχουν χιούμορ, οι περισσότεροι το δείχνουν όλη την ώρα».

-Το μέλλον;

Ρωτάς έναν 60χρονο για σχέδια; (γελά). Ετοιμάζω ήδη την επόμενη ταινία μου σε σενάριο της Ζωής Ζέρβα με τίτλο «Λύσσα Κακιά». Θέλω να δείξω τους σημερινούς νέους μέσα από τα στέκια τους, τις σχολές τους. Θέλω να είναι… λίγο απ' όλα.


Η ταινία

Ανερχόμενοι τραγουδιστές, φιλόδοξοι δημοσιογράφοι, μάνατζερ δίχως φραγμούς και wannabe celebrities όλων των ειδών και ποιοτήτων παρελαύνουν σε μια ταινία τόσο αστεία όσο και ο πραγματικός κόσμος της show biz Στο καστ γνωστοί και νέοι ηθοποιοί, αλλά και καλτ φιγούρες περασμένων δεκαετιών: Ρένος Χαραλαμπίδης, Νάσος Παππάς, Αννα Ρεζάν Κριτσέλη, Ελισάβετ Καζοπούλου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος,Τζώννυ Βαβούρας αλλά και ο Κώστας Γκουσγκούνης με τον Λευτέρη Πανταζή!». Οι χαρακτήρες (οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα δεν ακριβώς τυχαία).

Τζέι (Νάσος Παππάς): Νέος, ωραίος, έχει υστερικές θαυμάστριες και τα κανάλια σφάζονται για να του πάρουν μία δήλωση. Ο Τζέι, φιλόδοξος και ανερχόμενος τραγουδιστής, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του μάνατζέρ του (Ρένος Χαραλαμπίδης) για να μπορέσει να κρατηθεί στην κορυφή! Σας θυμίζει κάτι;

Χρύσα (Αννα Ρεζάν-Κριτσέλη): Τι κάνει μια όμορφη τραγουδίστρια όταν θέλει να λάμψει στον δύσκολο δρόμο του θεάματος και το ταλέντο δεν είναι αρκετό; Μία είναι η κίνηση: βρίσκει τον πιο ικανό μάνατζερ. Τσακώνεται μαζί του, τα φτιάχνει με το πιο hot ίνδαλμα της νεολαίας, τα βάζει με τους δημοσιογράφους!

Ελσα (Ελισάβετ Καζοπούλου): Η Ελσα δεν κάνει απλώς ρεπορτάζ για τα παρασκήνια της show biz. Είναι τα παρασκήνια της show biz!

Αλεξ (Γιώργος Γιαννόπουλος): Μεγάλος παραγωγός διεθνών αξιώσεων. Θεωρείται αυθεντία, αφού έχει πάντα τη σωστή απάντηση για όλα: Fuck you!

Ο Αρχηγός (Δημήτρης Πουλικάκος): Παλαίμαχος αρχηγός συγκροτήματος. Ηθικός αυτουργός (ή μήπως ανήθικος;) στα καμώματα της Χρύσας, χαίρει άπειρου σεβασμού!

Ο Γιατρός (Τζώννυ Βαβούρας): Μέλος του συγκροτήματος του αρχηγού. Με το γκρουπ δεν μοιράζεται μόνο τη δημοσιότητα, αλλά και τα γιουχαΐσματα εξαγριωμένων θεατών στα live.

Σόλων (Κώστας Γκουσγκούνης): Σκάσε, Σόλων!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x