Stoiximan Super League

Αυτός αποφασίζει

Από τις εισηγήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε –στη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη- και μόνο θα εξαρτηθεί το αν θα κάνει μεταγραφές ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Έκπληξη με Ζαϊρί ετοιμάζει ο Ισπανός προπονητής για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο την Κυριακή.

Από τις εισηγήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε –στη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη- και μόνο θα εξαρτηθεί το αν θα κάνει μεταγραφές ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Παίκτες, κυρίως από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει ήδη ξεχωρίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, το θέμα είναι αν θα ζητήσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτήσει ο Ολυμπιακός κάποιον εξ αυτών. Ο Ισπανός τεχνικός έχει φτιάξει μια λίστα από ποδοσφαιριστές που τον ενδιαφέρουν, αλλά το αν θα φτάσουν αυτοί να φορέσουν τα «ερυθρόλευκα» είναι άλλο θέμα. Ο προπονητής των Πειραιωτών θα έχει μια συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και από αυτήν θα προκύψει το εάν, αλλά και το πώς θα κινηθεί η ομάδα στο μεταγραφικό κομμάτι.

Οι Ζαϊρί και Γκαλίτσιος είναι οι πρώτοι από τους υπό παραχώρηση παίκτες, ενώ κι ο Μήτρογλου βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, με την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Πανιωνίου να κρίνει πολλά για τον Έλληνα επιθετικό. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν φαίνεται διατεθειμένος να ζητήσει έναν παίκτη για τα άκρα, αφού παρά το γεγονός ότι δεν έχει μονιμοποιήσει κάποιον στη δεξιά πλευρά, οι επιλογές των Φετφατζίδη και Ρόμενταλ μοιάζουν ικανοποιητικές.

Στους στόχους τώρα του Ολυμπιακού, πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μανιάτης για τον οποίον θα κινηθεί ίσως και τον Ιανουάριο, να φυσικά αποχωρήσει ο Γκαλίτσιος. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται και Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού, ο οποίος διανύει μια εξαιρετική χρονιά, ίσως και ο Αμπντούν της Καβάλας. Από τον Ηρακλή παρακολουθείται κι ο Βέλλιος, ο οποίος ίσως αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μήτρογλου, αν αυτός παραχωρηθεί.

Από το εξωτερικό έχουν προταθεί οι Ράκιτιτς (ενδιαφέρει και τον Παναθηναϊκό), αλλά και οι Σάντα Κρουζ και Κρισόβιακ, με τον Παραγουανό φορ να είναι αρκετά ακριβός (3 εκατομμύρια ευρώ είναι το συμβόλαιό του) και τον Πολωνό να είναι πιο προσιτός.

Ετοιμάζει Ζαϊρί

Θέση βασικού στον Ζαουάντ Ζαϊρί είναι πολύ πιθανό να δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Ο Ισπανός τεχνικός, ελλείψει του Άλμπερτ Ριέρα (λόγω τραυματισμού) κάνει συνεχώς δοκιμές παικτών στο αριστερό άκρο και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν βάλει τον Μαροκινό στη θέση αυτή. Για τη σύνθεση της υπόλοιπης ενδεκάδας το πιθανότερο σχήμα αναμένεται να είναι με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη, Χολέμπας στα άκρα της άμυνας και τον Μέλμπεργκ και Ποτουρίδη στο κέντρο, με τον μικρό να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ντουντού, Ιμπαγάσα θα καταλάβουν λογικά τις δύο θέσεις στο κέντρο, ενώ οι τρεις πίσω από τον Μιραλάς θα είναι οι Ρόμενταλ (δεξιά), Φουστέρ (άξονα) και Ζαϊρί (αριστερά).

Ωστόσο δεν θα είναι καθόλου απίθανο να εκπλήξει και πάλι με τις επιλογές του ο Βαλβέρδε, είτε αφήνοντας έξω τον Ποτουρίδη, είτε χρησιμοποιώντας τους Φετφατζίδη και Νέμεθ στις θέσεις των μεσοεπιθετικών. Καθόλου απίθανη δεν θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που θα σημάνει τη μετατόπιση του Μιραλάς πιο πίσω.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x