Ελλάδα

Συνέχεια στις επιτυχίες

Έπρεπε να περάσουν τέσσερις αγωνιστικές για να ξαναρχίσει ένα σερί νικών το Μαρούσι στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 68-59 του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής και ανέβηκαν βαθμολογικά, αφήνοντας τον «γηραιό» στις χαμηλές θέσεις. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή έχαναν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όμως στην επανάληψη βρήκαν τις λύσεις που τους έλειψαν στο πρώτο μισό.

Έπρεπε να περάσουν τέσσερις αγωνιστικές για να ξαναρχίσει ένα σερί νικών το Μαρούσι στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 68-59 του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής και ανέβηκαν βαθμολογικά, αφήνοντας τον «γηραιό» στις χαμηλές θέσεις. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή έχαναν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όμως στην επανάληψη βρήκαν τις λύσεις που τους έλειψαν στο πρώτο μισό, απέκτησαν μια διαφορά πέντε με έξι πόντων και την έφτασαν μέχρι το +8 στο τελευταίο λεπτό, «καθαρίζοντας» την υπόθεση ροζ φύλλο. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κόμματος με 12 και Μπόγιτς με δέκα πόντους, ενώ για την ομάδα του Ντάρκο Ρούσο πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαμπρόπουλος με 12 πόντους. Επεισόδια στην ανάπαυλα της αναμέτρησης, όταν οπαδοί των γηπεδούχων αντάλλαξαν αντικείμενα με οπαδούς του ΠΑΟΚ που πήγαιναν προς την Τούμπα για την αναμέτρηση με την ποδοσφαιρική ομάδα του «γηραιού». Η παρέμβαση της αστυνομίας, ύστερα από πέντε λεπτά, ήταν καταλυτική.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αποφασισμένες και φαινόταν από την αρχή της αναμέτρησης πως θα είχαμε ντέρμπι μέχρι το τέλος. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν μια κυριαρχία μέσα στο καλάθι και οι φιλοξενούμενοι από την περιφέρεια, οπότε ήταν λογικό να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 για τους «κυανόλευκους». Στη δεύτερη περίοδο, είχαμε το ίδιο μοτίβο, με τους Κόμματο και Μπόγιτς από τη μια και τον Λαμπρόπουλο από την άλλη να προσπαθούν να δώσουν ένα σταθερό προβάδισμα στις ομάδες τους, χωρίς να τα καταφέρνουν. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +6 για τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, που έδειχναν να παίρνουν τα «ηνία» της αναμέτρησης.

Αυτό φάνηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν μια διαφορά χάρη στα «ξεσπάσματά» τους και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το τριαντάλεπτο στο +5, έχοντας προηγηθεί με +10. Στην τέταρτη περίοδο, οι Δεμερτζής και Λαμπρόπουλος βοηθήσαν τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 12-2 και να ισοφαρίσουν. Όμως, ο Κογιαντινόβιτς βοήθησε τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα 7-0 και να προηγηθούν με +6 στο 37’ και να κρατήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος.


Τα δεκάλεπτα: 13-11, 23-29, 39-44, 59-68

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ντάρκο Ρούσο): Μπόουλντιν 4, Δεμερτζής 10 (11ρ.), Πάπανικολόπουλος 5 (1), Τζάζβιν 1, Πέτροβιτς 7 (7ρ.), Κοπρίβιτσα 12, Δέσπος 4, Εϊτουταβίτσιους 4 (2/10 σουτ), Λαμπρόπουλος 12 (1)

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπόγιτς 10, Νοέας, Μπάγκαριτς 10, Ακεψιμαΐδης, Ουέρτας 9 (2), Χαριτόπουλος 5 (1), Γκαγκαλούδης 9 (1), Ουίντεν 5 (1), Κογιαντίνοβιτς 8 (1), Κόμματος 12 (2)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x