Stoiximan Super League

«Τι αγχώνεστε; Καθαρίζω εγώ…»

Τις όποιες… απορίες, για το ποιος είναι ο ηγέτης του φετινού ΠΑΟΚ, απάντησε ξανά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια! Ο Πορτογάλος μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση και το ντέρμπι με τον Ηρακλή (1-0) και επιστρατεύοντας το θαυματουργό αριστερό του, χάρισε στον «δικέφαλο» μια ακόμα νίκη (την τέταρτη φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με δικό του γκολ). Απογοητευτικός ο «Γηραιός», δεν πλησίασε καν στο δεύτερο του γκολ στην Τούμπα από το 2003!

Τις όποιες… απορίες, για το ποιος είναι ο ηγέτης του φετινού ΠΑΟΚ, απάντησε ξανά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Ο Πορτογάλος μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση και το ντέρμπι με τον Ηρακλή (1-0) και επιστρατεύοντας το θαυματουργό αριστερό του, χάρισε στον «δικέφαλο» μια ακόμα νίκη (την τέταρτη φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με δικό του γκολ).

Απογοητευτικός ο «Γηραιός», δεν πλησίασε καν στο δεύτερο του γκολ στην Τούμπα από το 2003!

Πώς έπαιξαν

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις -δεδομένων και των απουσιών που είχαν να αντιμετωπίσουν- ήταν οι ενδεκάδες που παρέταξαν οι δύο τεχνικοί.

Έτσι, το 4-2-3-1 του Μάκη Χάβου (που περιείχε τελικά τον Βιτόλο) διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γκαρσία-Βιτόλο, στην τριάδα μπροστά τους οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Φωτάκης (κέντρο), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Με παρόμοια διάταξη, δε, κατέβασε την ομάδα του και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Τερματοφύλακας ήταν ο Ελευθερόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίμα, Κατσικάς, Χοσέμι και Αραμπατζής. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Καρλίνιος και Πίτου Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά τους οι Σολτάνι (αριστερά), Μάρα (κέντρο), Σίσιτς (δεξιά) και προωθημένος ο Γιάκομπ.



Και λίγο ήταν…

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην Τούμπα σαν να είχε απέναντι του μικρομεσαίο αντίπαλο και γρήγορα έκανε τον Ηρακλή να μοιάζει με τέτοιο. Με τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη να μπουκάρουν από τα πλάγια και τον Αθανασιάδη μόνιμη πηγή κινδύνου, ο «δικέφαλος» στρίμωξε… στα σχοινιά τον «Γηραιό». Θα τον είχε ρίξει, δε, από νωρίς νοκ άουτ, αν δεν υπήρχε ο Ελευθερόπουλος.

Είτε βλέποντας επιθέσεις να έρχονται… από παντού (όπως στην κεφαλιά και το τετ α τετ του Αθανασιάδη στην αρχή), είτε «χαλώντας» εξαιρετικές αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ (όπως αυτή που τελείωσε, άτεχνα είναι η αλήθεια, ο Τσιρίλο), ο Έλληνας γκολκίπερ περιόρισε τη ζημιά της ομάδας του στο 1-0. Αυτό που φρόντισε από νωρίς να διαμορφώσει ο -εκπληκτικός ξανά- Βιεϊρίνια με το (ένα ακόμα στο πρωτάθλημα) «συστημένο» που του έστειλε στη γωνία.

Το κράτησε… σβηστά!

Σαν να μη μεσολάβησε… ημίχρονο επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ηρακλής. Ενώ θα περίμενε κανείς να αντιδράσει, ο «Γηραιός» συνέχισε να εμφανίζει την απελπιστική εικόνα του πρώτου 45λεπτου: Εκείνη που συνέθεταν ο -ντεφορμέ- Σολτάνι, ο -εκτός αγώνα- Σίσιτς και ο αποκομμένος Γιάκομπ.

Παρόλο, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ είχε μετατρέψει σε φανερή προτεραιότητα το να διαφυλάξει το σκορ, η ομάδα του Ουζουνίδη μόνο με μια όμορφη εκτέλεση φάουλ του Λίμα απείλησε να το αλλάξει. Κάπως έτσι, ο «Γηραιός» κατάφερε μεν να κερδίσει μέτρα και να στρεσάρει ελαφρώς τους γηπεδούχους -ωστόσο στην πραγματικότητα δεν απείλησε ποτέ μέχρι τη λήξη, την επιστροφή τους στις εντός έδρας επιτυχίες.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (86' Φιλομένο), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (80' Κριστιάνο), Σακελλαρίου (66' Σαβίνι), Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Ελ Ζαρ, Παπάζογλου

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσικάς, Μάρα (74' Στσοτ), Καρλίνιος (46' Παπαστεριανός), Λίμα (83' Βέλλιος), Χοσέμι, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία, Σίσιτς, Σολτάνι

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Κυριαζής, Κανακούδης, Ηλιάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Φθιώτιδας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x