Επικαιρότητα

Απεργιακός χάρτης

Με απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης. Αύριο Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Αύριο Τρίτη δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, τα τρένα ουσιαστικά δεν θα κινηθούν, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες, που καλύπτουν σχεδόν όλο το 24ωρο.

Την Τετάρτη -ημέρα της γενικής απεργίας- τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την ίδια ημέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν οι τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το Σωματείο των ΤΑΧΙ αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπράττουν τα ΤΑΧΙ δώρο Χριστουγέννων.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται σε νέα 24ωρη απεργία. Την ίδια ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις. Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως 3 το μεσημέρι στα δικαστήρια της χώρας, ενώ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Τέλος, συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν
προαναγγείλει και 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x