Επικαιρότητα

Το www.sport-fm.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ

Οι εργαζόμενοι στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και το sport-fm.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και το sport-fm.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ζητά την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι με τις κινητοποιήσεις τους αντιδρούν στις μεθοδεύσεις, που συνεχίζονται σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην επιχειρούμενη κατάργηση των ΣΣΕ και στην υποκατάστασή τους από ατομικές συμβάσεις εργασίας, στη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας ως προς τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, στη διαπλοκή και την εμπορευματοποίηση της ενημέρωσης και στην επαναφορά ενός εργατικού Μεσαίωνα!
Στο μεταξύ, με την 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κορυφώνονται την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις των Συνδικάτων για τις αλλαγές στις εργασιακές συμβάσεις και τις μειώσεις των αποδοχών εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Στην απεργία συμμετέχουν: Δημόσιοι Υπάλληλοι, τραπεζικοί, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δικηγόροι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Συμβολαιογράφοι, Φαρμακοποιοί.

Σοβαρότατα θα είναι τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Ακινητοποιημένα θα μείνουν οι τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ συμμετάσχουν στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το σωματείο των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπράττουν τα ΤΑΧΙ δώρο Χριστουγέννων.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται σε νέα 24ωρη απεργία. Την ίδια ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια. Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα Δημόσια Νοσοκομεία και θα υπολειτουργήσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Κλειστά θα μείνουν και τα δικαστήρια της χώρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x