Ευρώπη

Πρίντεζης: «Δέχομαι και μείωση, αρκεί να έχω εμπιστοσύνη»

Εμπιστοσύνη από τον Αΐτο Ρενέσες, προκειμένου να δείξει τις πραγματικές δυνατότητες του στη Μάλαγα ζητά ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο διεθνής φόργουορντ είναι εκτός πλάνων του προπονητή της Ουνικάχα στα τελευταία ματς, αλλά είναι αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του. Μάλιστα δηλώνει διατεθειμένος ακόμη και να δεχτεί μείωση στο συμβόλαιό του, αρκεί να έχει τη στήριξη της τεχνικής ηγεσίας, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν μετάνιωσε που έφυγε από τον Ολυμπιακό για να μετακομίσει στην Ισπανία

Εμπιστοσύνη από τον Αΐτο Ρενέσες, προκειμένου να δείξει τις πραγματικές δυνατότητες του στη Μάλαγα ζητά ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο διεθνής φόργουορντ είναι εκτός πλάνων του προπονητή της Ουνικάχα στα τελευταία ματς, αλλά είναι αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του. Μάλιστα δηλώνει διατεθειμένος ακόμη και να δεχτεί μείωση στο συμβόλαιό του, αρκεί να έχει τη στήριξη της τεχνικής ηγεσίας, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν μετάνιωσε που έφυγε από τον Ολυμπιακό για να μετακομίσει στην Ισπανία. Αναλυτικά η συνέντευξη στη «La Opinion de Malaga»:

Τι έχει αλλάξει στον Γιώργο Πρίντεζη στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στη Μάλαγα;
«Σίγουρα άλλαξαν πολλά. Για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Με κάνει να νιώθω καλά, όταν έχω τη στήριξη της διοίκησης, του προπονητή και της ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση είμαι βέβαιος πως μπορώ να βοηθήσω πολύ. Δεν θα αλλάξω τον τρόπο που δουλεύω. Από την πρώτη μέρα είμαι ίδιος, είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, αισθάνομαι καλά και δουλεύω σκληρά».

Έχεις μετανιώσει που άφησες τη ζωή στην Αθήνα και τον Ολυμπιακό για να έρθεις στη Μάλαγα;
«Δεν μετανιώνω τίποτα. Ο Ολυμπιακός ανήκει στο παρελθόν. Είναι μεγάλη ομάδα, αλλά τώρα είμαι στην Ουνικάχα για να δουλέψω σκληρά και να βελτιωθώ. Ένας από τους λόγους που ήρθα στην ομάδα ήταν ο Αΐτο Ρενέσες, γιατί ήθελα να μάθω κοντά του. Ξέρω πως τα πράγματα τώρα είναι δύσκολα για μένα, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη και όλα μπορούν να αλλάξουν, αν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».

Ο Πρίντεζης πριν τον τραυματισμό του στον ώμο ήταν εξαιρετικός, αλλά έκτοτε δεν είναι ο ίδιος. Συμφωνείς;
«Ο τραυματισμός ανήκει στο παρελθόν. Μετά την αποθεραπεία χρειάστηκα 2-3 εβδομάδες για να επανέλθω, αλλά πλέον είμαι 100% έτοιμος και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως δεν είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, θέλω να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα και πιστεύω πως μπορώ να το κάνω. Αυτό που μετρά είναι να νικά η ομάδα και θέλω να είμαι μέλος μίας ομάδας που κερδίζει. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχω πρόβλημα να παίζω 2, 5, 10 ή 30 λεπτά».

Γιατί δεν αποδίδεις όπως θέλεις;
«Κάθε μέρα προπονούμαι άψογα, αλλά στους αγώνες δεν αισθάνομαι καλά. Δεν έχω αυτοπεποίθηση. Χρειάζομαι χρόνο και εμπιστοσύνη, να κάνω ένα-δύο καλά παιχνίδια».

Σου έχει τύχει ποτέ να μην αγωνιστείς για τρία συνεχή ματς σαν τιμωρία;
«Ποτέ, ποτέ».

Πώς ένιωσες;
«Πολύ άσχημα, φυσικά, γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δεν θεωρώ πως αποτελώ πρόβλημα για την ομάδα. Πιστεύω στον εαυτό μου και θέλω το καλύτερο για το Μάλαγα. Αυτό που θέλω είναι εμπιστοσύνη και χρόνο συμμετοχή και δεν με πειράζει να μειωθεί το συμβόλαιό μου για φέτος ή την επόμενη σεζόν».

Έχει μιλήσει ο μάνατζέρ σου με τη διοίκηση για μείωση συμβολαίου;
«Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να κερδίσουμε και να παίζουμε δυνατά. Όταν η ομάδα κερδίζει, εγώ παίζω κι έχω την εμπιστοσύνη, θα καθίσουμε κάτω και θα μιλήσουμε. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να νιώθω στήριξη».

Λένε από την ομάδα πως είσαι εξαιρετικός επαγγελματίας: πηγαίνεις πρώτος στην προπόνηση και φεύγεις τελευταίος...
«Έτσι είμαι σε όλη μου τη ζωή. Από 15 χρονών κάνω το ίδιο πράγμα, γιατί για μένα έρχεται πρώτα η δουλειά και είναι κάτι που μου αρέσει».

Έχεις καθίσει να μιλήσεις ήρεμα με τον προπονητή σου;
«Ο προπονητής μιλά με όλους τους παίκτες και αυτό είναι καλό για την ομάδα. Μιλάμε καθημερινά».

Είναι καλύτερη φέτος η Ουνικάχα;
«Φέτος είμαστε καλύτεροι. Είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας για να γνωριστούμε, δουλεύουμε σκληρά και δεν έχουμε τόσους τραυματισμούς. Πέρυσι περάσαμε δυσκολίες, αλλά παίξαμε καλά στους τρεις τελευταίους μήνες της σεζόν. Δείξαμε τη δύναμή μας νικώντας τη Βαλένθια και χάνοντας με μικρή διαφορά από την Μπαρτσελόνα».

Τι χρειάζεται ένας παίκτης για να δείξει τον πραγματικό του εαυτό;
«Η εμπιστοσύνη είναι πάνω από το 50%. Πριν 2-3 χρόνια, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, προπονούμουν κάθε μέρα σκληρά, ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά δεν έπαιζα όπως μπορούσα. Μετά τραυματίστηκα κι όταν επέστρεψα ένιωσα την εμπιστοσύνη και έκανα τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου. Για μένα η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο».

Ποιο μήνυμα στέλνεις στους φίλους της Μάλαγα;
«Αισθάνομαι τη στήριξη των ανθρώπων στη Μάλαγα και τους ευχαριστώ. Η αγάπη τους με κάνει να νιώθω καλύτερα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, γιατί δεν γίνονται όλα σωστά, δεν μου αρέσει όπως εξελίσσονται τα πράγματα και δεν έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσα. Λυπάμαι για αυτό. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x