Euro 2024

Πήγε για… χαρακίρι, προκρίθηκε χάρη στις κίτρινες η Ιαπωνία

Αν και έψαχνε δύο αποτελέσματα, η Ιαπωνία έχασε με 1-0 από την αδιάφορη Πολωνία, ωστόσο πέρασε στους «16» του Μουντιάλ, χάρη στην ήττα της Σενεγάλης στο άλλο ματς και τη διαφορά... καρτών.

Γλίτωσε τα... χειρότερα τελικά η Ιαπωνία καθώς, παρά την ήττα της από την Πολωνία με 1-0, κατάφερε να πανηγυρίσει τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ούσα δεύτερη στον όγδοο όμιλο του τουρνουά!

Η ήττα της Σενεγάλης από την Κολομβία, με το ίδιο σκορ στο άλλο ματς του ομίλου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχαν δυο κίτρινες κάρτες λιγότερες από τους ισόβαθμούς τους Αφρικανούς, έδωσε στους «μπλε σαμουράι» την ευκαιρία να περάσουν στους «16» και να αναμετρηθούν με το νικητή του Αγγλία-Βέλγιο…

Για την… ιστορία, το γκολ που έκρινε τον νικητή ήρθε στο 59’ από τα πόδια του Μπέντναρεκ, ο οποίος συμμετείχε και -ως εκ τούτου- σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ένα Μουντιάλ.






Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παρατάσσονται αρκετά αλλαγμένες σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες τους στη διοργάνωση, καθώς η μεν Ιαπωνία είχε έξι αλλαγές, η δε Πολωνία πέντε. Σε αυτό, προσθέστε και την αφόρητη ζέστη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου και αντιλαμβάνεστε γιατί το θέαμα δεν ήταν υψηλού επιπέδου…

Οι Ασιάτες είχαν τις πρώτες επικίνδυνες φάσεις για να ανοίξουν το σκορ, χάρη στην ενεργή συμμετοχή των δυο επιθετικών τους στο παιχνίδι, αλλά τόσο η κεφαλιά του Οκαζάκι στο 12’ όσο και το σουτ του Μούτο ένα λεπτό αργότερα δεν νίκησαν τον Φαμπιάνσκι.

Οι παίκτες του Άνταμ Ναβάλκα δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα βελτιωμένο πρόσωπο ούτε και σε αυτή την περίσταση, με την εξήγηση να δίνεται μέσω της… εξαφάνισης του Λεβαντόφσκι σε ένα ακόμα ματς στο τουρνουά!

Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε για λογαριασμό τους, αλλά η πολύ δύσκολη κεφαλιά του Γκροσίτσκι στο 37ο λεπτό απομακρύνθηκε έστω και με υπερένταση από τον Καβασίμα! Με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, αποτέλεσμα που έκανε πιο… χαρούμενη την Ιαπωνία, καθώς της έδινε την πρόκριση στους «16».

Στην επανάληψη, η ατυχία… χτύπησε νωρίς την πόρτα την πόρτα του Ακίρα Νισίμο που είδε τον Οκαζάκι να αισθάνεται ενοχλήσεις και τον έκανε αλλαγή μόλις δύο λεπτά μετά την επανέναρξη του ματς. Η διάταξη του 4-4-2 διατηρήθηκε για τους Ασιάτες μεν, αλλά ο Οσάκο ουδέποτε… μπήκε στα παπούτσια του συμπαίκτη του, προκειμένου να προκαλέσει «πονοκεφάλους» στην αντίπαλη άμυνα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα ξαφνικό γκολ από πλευράς «πόλσκα», λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Μπέντναρεκ να στέλνει ανενόχλητος τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, έβαλε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Ιαπωνία, που «έπεσε» στην τρίτη θέση του ομίλου.

Η Πολωνία θα μπορούσε να… τελειώσει τη σεμνή τελετή, πετυχαίνοντας το 2-0, αλλά το πλασέ του Λεβαντόφσκι σε μια αντεπίθεση στο 72’ πέρασε ψηλά άουτ. Στα λεπτά που ακολούθησαν και μέχρι το 1-0 της Κολομβίας, η Ιαπωνία προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο!

Ωστόσο, με τα δυο παιχνίδια να δίνουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους «μπλε σαμουράι», το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε παρωδία, με τις δυ9ο ομάδες να παίζουν… πασούλες και τον αγώνα να τελειώνει με την Πολωνία να αποφεύγει την… ρετσινιά του αποκλεισμού χωρίς έστω μια νίκη...

Οι συνθέσεις:

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Οκαζάκι (47’ Οσάκο), Ουσάμι (65’ Ινούι), Μούτο (82’ Χασέμπε), Γιαμαγκόυτσι, Χ. Σακάι, Μακίνο, Γκ. Σακάι, Γιοσίντα.

Πολωνία: Φαμπιάνσκι, Γέντρζετσικ, Μπέντναρεκ, Γκοράλσκι, Λεβαντόφσκι, Κρικόβιακ, Γκροσίτσκι, Γκλικ, Μπερεσζίνσκι, Ζιελίνσκι (79’ Τεόντορτσικ), Κουρζαβα (79’ Πέτσκο).

Διαιτητής: Γιάνι Ζικάτσβε (Ζάμπια).

Θυμηθείτε εδώ το live του ματς:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x