Επικαιρότητα

Ινδία · Ανώτατο Δικαστήριο: Αποκαταστήστε το Ταζ Μαχάλ ή κατεδαφίστε το

Tο ανώτατο δικαστήριο επέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση,αλλά και την τοπική κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές,ότι βρίσκεται σε «λήθαργο» όσον αφορά τη λήψη μέτρων για την προστασία του μνημείου.

Προειδοποίηση – σοκ του ανώτατου δικαστηρίου της ινδικής κυβέρνησης για το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρά λόγια, το ανώτατο δικαστήριο επέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και την τοπική κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές, ότι βρίσκεται σε «λήθαργο» όσον αφορά τη λήψη μέτρων για την προστασία του πανέμορφου μνημείου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με σοβαρές και ανεπανόρθωτες ζημιές…

«Μπορείτε να κλείσετε το Ταζ Μαχάλ. Μπορείτε να το κατεδαφίσετε αν σας αρέσει, και μπορείτε να το ξεφορτωθείτε αν το έχετε ήδη αποφασίσει» δήλωσαν χαρακτηριστικά δύο δικαστές. «Η κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές δεν ανησυχεί… Κανένα σχέδιο δράσης ή σχετικό έγγραφο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα. Είτε το κατεδαφίζετε είτε το αποκαθιστάτε» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η ως επί το πλείστον λευκή μαρμάρινη δομή με την οποία έχει επενδυθεί το μαυσωλείο έχει πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα εδώ και δεκαετίες και έκτοτε μεταβάλλεται σταδιακά σε ένα πρασινωπό - καφετί χρώμα.

Το Μάιο, το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αναζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό για να αντιμετωπίσει το χρονίζον πρόβλημα, το οποίο θεωρείται ότι είναι το αποτέλεσμα της σοβαρής ρύπανσης, αλλά και των εκκρίσεων των εντόμων στους τοίχους. Τα έντομα λέγεται ότι προσελκύονται από τα λύματα στον κοντινό ποταμό Γιαμούνα και τα απόβλητά τους αφήνουν ένα πράσινο λεκέ στο μάρμαρο.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x