Europa League

Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Ντουντελάνζ

Η κορυφαία ομάδα του Λουξεμβούργου είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στον έκτο όμιλο του Europa League.

Μια ομάδα από μια χώρα που δεν τη λες και… ποδοσφαιρομάνα, αλλά που διανύει ένα ιστορικό καλοκαίρι, βρίσκεται στο δρόμο του Ολυμπιακού στον έκτο όμιλο του Europa League.

Ο λόγος για την Ντουντελάνζ, 14 φορές πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου όπου έχει κατακτήσει τον τίτλο την τελευταία τριετία. Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας στα προκριματικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετέχει σε ομίλους. Αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League από τη Βίντι με ισοπαλία εντός (1-1) και ήττα (1-2) στην Ουγγαρία, αλλά στη συνέχεια πέρασε τρεις γύρους στο Europa League. Απέκλεισε την Ντρίτα από το Κόσοβο με 2-1 και 1-1, στον τρίτο γύρο πέταξε έξω τη Λέγκια Βαρσοβίας παρά το 2-2 στο Λουξεμβούργο κερδίζοντας με 2-1 στην Πολωνία, ενώ τα κατάφερε και στα play offs κόντρα στην Κλουζ με δύο νίκες (2-0, 2-3).

Στην Ευρώπη χρησιμοποιεί ως έδρα το «Stade Josy Barthel», 8.125 θεατών. Χρώματά της είναι το κίτρινο και το άσπρο (εναλλακτικά το γαλάζιο και μαύρο).

Στο τρέχον πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει καλά μετρώντας 3 βαθμούς σε 3 ματς (1 νίκη και 2 ήττες), ενώ η πρωτοπόρος Ζενές Ες έχει σε τέσσερις αγώνες 12 βαθμούς.

Ιδρύθηκε το 1991 και προπονητής της είναι ο Γερμανός Ντίνο Τοπμέλερ, γιος του Κλάους Τοπμέλερ (που είχε κάνει σημαντική προπονητική καριέρα κυρίως στη Λεβερκούζεν).

Αρχηγός της είναι ο γκολκίπερ της εθνικής Λουξεμβούργου, Τζόναθαν Ζουμπέρ, ενώ ο πιο γνωστός της παίκτης είναι ο Σέρβος στόπερ Μίλαν Μπίσεβατς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x