Champions League

Σκληρή τιμωρία για την ΑΕΚ!

Ένα από τα ελάχιστα λάθη που έκανε στο «Ντα Λουζ» πλήρωσε η ΑΕΚ. Αν και στάθηκε καλά απέναντι στην Μπενφίκα, εκείνη τιμώρησε σκληρά ένα φάουλ-δώρο του Γαλανόπουλου στο 88' και την άφησε άποντη (1-0)

Τη σκληρή πραγματικότητα του Champions League -που λέει ότι κάθε λάθος πληρώνεται- συνειδητοποίησε και στο φινάλε η ΑΕΚ.

Παρόλο που ανταπεξήλθε στα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα και στάθηκε καλά στο «Ντα Λουζ», η πρωταθλήτρια δεν απέφυγε την ήττα από την Μπενφίκα (1-0) που την άφησε χωρίς πόντο στους ομίλους.

Ένα λάθος του Γαλανόπουλου (που πούλησε την μπάλα, έκανε φάουλ και αποβλήθηκε) έφερε μια άψογη εκτέλεση του Γκριμάλντο στο 88', η οποία γκρέμισε τα όνειρα της «Ένωσης» να αποχαιρετήσει με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Μπάγερν 14 (15-5)
Άγιαξ 12 (11-5)
Μπενφίκα 7 (6-11)
ΑΕΚ 0 (2-13)

Πώς έπαιξε

Με μια μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της «Ένωσης» ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, τον Τσόσιτς στα χαφ και θέλησε να τα ενισχύσει ακόμα περισσότερο, έβαλε τον Μοράν αντί του Μάνταλου. Παράλληλα, άλλαξε τη διάταξη (από το γνωστό 4-4-1-1) σε 4-3-3, το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο του «Ντα Λουζ»:

Το ματς

Αποφασισμένη να υπερασπιστεί την τιμή της με κάθε τίμημα (ακόμα κι αν αυτό ήταν να ξεκινήσει πολύ αμυντικά) μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Θέλοντας να αποφύγει την ψυχρολουσία ενός γρήγορου γκολ, η ομάδα του Ουζουνίδη απέφυγε κάθε ρίσκο στο πρώτο 20λεπτο. Έδωσε από νωρίς γήπεδο στην αντίπαλό της. Και με την ανομοιογένεια του κέντρου (αφού οι Τσόσιτς-Μοράν-Γαλανόπουλος ουδέποτε είχαν ξαναπαίξει μαζί) να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το κράτημα της μπάλας, παραχώρησε από νωρίς τον έλεγχο στην Μπενφίκα.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο (και παρόλο που στο πρώτο τέταρτο είχε παραχωρήσει πέντε κόρνερ) η «Ένωση» δεν πιεζόταν. Πέρα από ένα φάουλ του Γκριμάλντο και μια άστοχη κεφαλιά του Σεμέδο, δεν κινδύνευε ιδιαίτερα. Κι αυτό της έδωσε θάρρος ν’ αρχίσει να ξεμυτίζει. Βελτιώνοντας λοιπόν την κυκλοφορία και παγώνοντας τον ρυθμό, κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο. Άφησε στην άκρη τον ρόλο του κομπάρσου. Και κινδυνεύοντας μονάχα από στραβοκλωτσιά του (εξαιρετικού κατά τ’ άλλα) Πόνσε που έφερε άστοχο βολέ του Σεφέροβιτς, προκάλεσε αποδοκιμασίες της εξέδρας στους γηπεδούχους με το σφύριγμα του ημιχρόνου.

inner

Αυτό βέβαια ουδόλως απασχολούσε την ΑΕΚ. Ίσα-ίσα που την ενθάρρυνε να συνεχίσει την εφαρμογή του πλάνου της και στο δεύτερο μέρος. Με την επιστροφή λοιπόν από την ανάπαυλα, οι «κιτρινόμαυροι» εξακολούθησαν να αμύνονται αποτελεσματικά. Σε σημείο μάλιστα που η αδυναμία της Μπενφίκα να τους διασπάσει έδειχνε να εκνευρίζει τους παίκτες της. Παρόλα αυτά όμως, φαινόταν ότι η «Ένωση» χρειαζόταν ένα φρεσκάρισμα. Και όντως ο Ουζουνίδης το επιχείρησε, ρίχνοντας Γιαννιώτα και Μάνταλο (στις θέσεις των Κλωναρίδη-Μπογέ). Η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ ωστόσο ήρθε ενδιάμεσα στις δυο αλλαγές…

Τότε που ο (καλός) Μοράν εκτέλεσε ένα κόρνερ και η δύσκολη κεφαλιά του Τσόσιτς έξυσε το δοκάρι πριν φύγει βασανιστικά άουτ. Βέβαια αυτή η μεγάλη ευκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να αφυπνιστεί κάπως η Μπενφίκα. Να φτιάξει κι εκείνη καλές φάσεις. Ο Μπάρκας ωστόσο δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε (σε σουτ των Σεφέροβιτς-Γκριμάλντο και τετ-α-τετ με τον Φερνάντες) και το δοκάρι γλίτωσε την «Ένωση» σε κεφαλιά του Σεφέροβιτς. Δυστυχώς προσωρινά… Γιατί ένα από τα ελάχιστα λάθη της ΑΕΚ στο ματς έμελε να το πληρώσει και πάλι ακριβά.

Χωρίς ιδιαίτερη πίεση λοιπόν, ο Γαλανόπουλος «πούλησε» την μπάλα έξω από την περιοχή. Αναγκάστηκε να κάνει φάουλ (για να μην αφήσει τον αντίπαλό του να απειλήσει) και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε πέντε λεπτά. Και η… καταστροφή ολοκληρώθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Γκριμάλντο εκτέλεσε άψογα το φάουλ και έδωσε τη νίκη στην Μπενφίκα. Αυτή που θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ο «κεραυνός» του Σεφέροβιτς δεν τράνταζε ξανά το δοκάρι, λίγο πριν το σφύριγμα του Μάντεν ολοκληρώσει το σκληρό μάθημα που πήρε φέτος η ΑΕΚ στο Champions League.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι (59’ Τσέρβι), Σίλβα (35’ λ.τ. Ζίφκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φέλιξ (77’ Καστίγιο), Φερνάντες

Στον πάγκο έμειναν οι: Σβίλαρ, Κόντι, Γκάμπριελ, Κροβίνοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Μοράν (78’ Γκάλο), Κλωναρίδης (61’ Γιαννιώτας), Μπογέ (68’ Μάνταλος), Πόνσε

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Σβάρνας, Μπότος, Γιακουμάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Τα στιγμιότυπα του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x