Stoiximan Super League

Live: Λάρισα-ΑΕΚ 0-4 (Τελικό)

Έτσι, μάλιστα! Μπορεί να χρειάστηκαν υποδοχές, πρόστιμα και κατσάδες, αλλά η ΑΕΚ φώναξε «παρούσα», όταν η πλάτη ακούμπησε στον τοίχο! Με σημαιοφόρο τον εκπληκτικό Γεωργέα (που ήρθε από το πουθενά και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της) και παραστάτες τους Μπλάνκο, Τζεμπούρ και Μανωλά, η «Ένωση» έκανε παρέλαση (4-0) στο «AEL FC ARENA» και προκρίθηκε άνετα στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ!

Έτσι, μάλιστα!

Μπορεί να χρειάστηκαν υποδοχές, πρόστιμα και κατσάδες, αλλά η ΑΕΚ φώναξε «παρούσα», όταν η πλάτη ακούμπησε στον τοίχο!

Με σημαιοφόρο τον εκπληκτικό Γεωργέα (που ήρθε από το πουθενά και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της) και παραστάτες τους Μπλάνκο, Τζεμπούρ και Μανωλά, η «Ένωση» έκανε παρέλαση (4-0) στο «AEL FC ARENA» και προκρίθηκε άνετα στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ!




90' - Λήξη του ματς.

86' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κάνει μια σέντρα σουτ, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Μανωλά ο οποίος είναι μόνος του στην μικρή περιοχή και δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα.

86' - Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λεονάρντο θα μπει στην θέση του Νέιθαν Μπερνς.

76' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Εκτέλεση κόρνερ από τον Σκόκο, ο Τζεμπούρ πηδάει ψηλότερα απ' όλους, παίρνει την κεφαλία και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Αμπάρη.

75' - Κίτρινη κάρτα στον Ταυλαρίδη.

73' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Λυμπερόπουλου μπαίνει ο Ντιόπ

72' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Ο Βενετίδης αντικαθιστά τον Βελάσκο

68' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Μπλάνκο περνάει ο Τζεμπούρ

67' - Κίτρινη κάρτα για τη Λάρισα: Τη βλέπει ο Κουζέν για δυνατό μαρκάρισμα στον Μάκο

66': Ο Σκόκο κινείται ωραία από αριστερά, πιάνει και το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει έξω από το απέναντι δοκάρι του Αμπάρη

63' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Στη θέση του Μετίν περνάει ο Μακίνουα

59' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Μπερνς έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Κατσιαρό

58': Μετά από εκτέλεση φάουλ και αλλεπάλληλες κόντρες στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Μπλάζεκ βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά σουτάρει "στα ουράνια"!

57' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Μάκος για δυνατό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου

51' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Λυμπερόπουλος κινείται ωραία έξω από την περιοχή, βγάζει φοβερή κάθετη μπαλιά για τον Γεωργέα κι εκείνος -με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή- νικά τον Αμπάρη!

47': Γκολ του Μπλάνκο που (σωστά) δεν μετράει ως οφσάιντ. Ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ήταν ακάλυπτος στην πρώτη τέτοια που έπιασε ο Λυμπερόπουλος

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Ο Σίμιτς στη θέση του Πούρι

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

43': Ο Σκόκο βγαίνει ωραία από αριστερά στην αντεπίθεση, πιάνει και το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αναγκάζει τον Αμπάρη να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ!

38' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Οι Σκόκο και Μπλάνκο παίζουν εξαιρετικά το "1-2", το σουτ που πιάνει ο πρώτος σταματάει στο δοκάρι και ο Μπλάνκο -που παίρνει την επαναφορά από κοντά- τη σπρώχνει στα δίχτυα. Πολύ δύσκολη η φάση, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι ο Μπλάνκο ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα του σουτ από τον Σκόκο.

36': Ο Κανόμπιο κινείται ωραία μέσα στην περιοχή και αριστερά, πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αξιόλογη φάση για την ΑΕΛ!

34': Καλή φάση για την ΑΕΚ! Μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Σκόκο από αριστερά, ο αμαρκάριστος Μπερνς πιάνει άσχημα την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

32': Δυνατό σουτ του Σκόκο από μακρινή απόσταση βρίσκει σε ετοιμότητα τον Αμπάρη, που μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία

27': Τις διαμαρτυρίες της ΑΕΚ προκάλεσε η απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει τίποτα, όταν ο Κατσιαρός μάρκαρε τον Μπερνς -που έβγαινε μόνος στην αντεπίθεση- και ο Αυστραλός έπεσε στο έδαφος. Το ριπλέι της φάσης δεν είναι πολύ διαφωτιστικό για το αν το μαρκάρισμα είναι αντικανονικό

23': Ο Μπλάζεκ γύρισε ωραία έξω από την περιοχή και έπιασε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σάχα

18': Έχει ανέβει η Λαρισα, που σταδιακά κέρδισε μέτρα προς την περιοχή της ΑΕΚ

10': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τη μικροευκαιρία του Μανωλά να είναι η μοναδική αξιόλογη φάση που έχει σημειωθεί μπροστά από τις δύο εστίες

2': Καλή φάση για την ΑΕΚ, νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο από αριστερά, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπάρη.

1': Έναρξη του αγώνα



ΛΑΡΙΣΑ (Γιερν Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Κουζέν, Μετίν (63' Μακίνουα), Βελάσκο (72' Βενετίδης), Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Πούρι (46' Σίμιτς), Ιγκλεσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ

Στον πάγκο: Βιέρα, Νταμπίζας, Γκέρεμι, Βούζας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Σκόκο, Λυμπερόπουλος (73' Ντιόπ), Μπερνς (86' Λεονάρντο), Μπλάνκο (68' Τζεμπούρ)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Καλαμιώτης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»



Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθούν απόψε οι δύο ομάδες. Με τον Νταμπίζα να ξεπερνά σε χρόνο ρεκόρ τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και τους Βενετίδη και Κανόμπιο να επιστρέφουν, η μοναδική απουσία των «βυσσινί» εντοπίζεται στον Ρομέου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, από την άλλη, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Λαγό και Γκέντσογλου. Ωστόσο, θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Ραφίκ Τζεμπούρ, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο Καυταντζόγλειο και φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη.

Σαφές μήνυμα για… μη δικαίωμα σε νέα γκέλα έδωσαν στους παίκτες της ΑΕΚ οι οργανωμένοι. Στην ιστοσελίδα της η ORIGINAL προτρέπει τους «κιτρινόμαυρους» να πάρουν τη νίκη και… προβλέπει ότι -αν δεν συμβεί αυτό- στην επιστροφή «θα χιονίσει».

Τον πολυπόθητο «σεφτέ» στη νέα της έδρα θα ψάξει απόψε η Λάρισα. Μετά το ποδαρικό… με το αριστερό απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-2), οι «βυσσινί» έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι και από το δεύτερο παιχνίδι τους στο «AEL FC ARENA», απέναντι στον Ολυμπιακό (0-1).

Η σημερινή της αντίπαλος είναι και η τελευταία που κατέφερε να νικήσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ. Το 4-0 του ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα δεν έφερε ακριβώς… γούρι στην «Ένωση», η οποία αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Ευρώπη (0-3 από τη Ζενίτ) και έχασε κι άλλο έδαφος στη Superleague, χάνοντας (2-0, με κάτω τα χέρια) από τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο».

Έναν παλιό γνώριμο (με τον οποίο πιθανότατα… πολύ θα ήθελαν να ξανασμίξει) συνάντησε στη Λάρισα η ΑΕΚ. Στο ξενοδοχείο της «Ένωσης» βρέθηκε την Πέμπτη ο Βαγγέλης Μόρας (που βρίσκεται για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του) και είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τους παλιούς τους συμπαίκτες (Δέλλα, Γεωργέα, Καφέ) και τον Βασίλη Δημητριάδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x