Ελλάδα

Πρίφτης: «Να μην αποκτήσουμε το σύνδρομο της έδρας»

Πολύ ικανοποιημένος με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Καβάλας, στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως η ομάδα του δεν θέλει «να αποκτήσει το σύνδρομο της έδρας». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Πανιώνιος δυσκολεύτηκε πολύ με την καλή άμυνα των νικητών, ενώ όσον αφορά το πρωτάθλημα πρόσθεσε πως «είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος».

Πολύ ικανοποιημένος με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Καβάλας, στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως η ομάδα του δεν θέλει «να αποκτήσει το σύνδρομο της έδρας». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Πανιώνιος δυσκολεύτηκε πολύ με την καλή άμυνα των νικητών, ενώ όσον αφορά το πρωτάθλημα πρόσθεσε πως «είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος».

«Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς και τη θέλαμε πολύ γιατί μετά τις επιτυχίες που είχαμε στο γήπεδό μας, ψάχναμε και ένα διπλό κυρίως για να μην αποκτήσουμε το σύνδρομο έδρας που έχουν κάποιες ομάδες. Γενικά ήμασταν ανταγωνιστικοί και στα άλλα παιχνίδια εκτός αλλά δεν είχαμε κερδίσει», δήλωσε ο προπονητής της Καβάλας, ενώ πρόσθεσε για τους αντιπάλους: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με ρυθμό που κυκλοφορεί καλά την μπάλα και θέλαμε να το σταματήσουμε αυτό για αυτό επιλέξαμε κάποιες άμυνες ζώνης. Παίξαμε καλύτερη και πιο συμπαγή άμυνα στο δεύτερο μέρος. Ο στόχος μας δεν αλλάζει μετά από αυτή την νίκη ίσως γινόμαστε λίγοι πιο αισιόδοξοι. Όμως, δεν ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα είναι μακρύ και έχει δρόμο ενώ μπορεί να αλλοιωθεί η εικόνα του γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά προβλήματα πολλά. Ο Πανιώνιος διαθέτει μια ελληνική ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Γιώργος είναι ο ιδανικός προπονητής για να καθοδηγήσει το ρόστερ αυτό. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή και κουράγιο αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει. Η σωτηρία θα παιχτεί στις 9-10 νίκες οπότε δε μπορείς να λες μεγάλες κουβέντες. Καλές γιορτές σε όλους».

Ο ΜάκΙντος, από την πλευρά του, πιστεύει πως το «κλειδί» για τη νίκη ήταν η συγκέντρωση που είχε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο: «Θέλαμε μια εκτός έδρας νίκη. Μπήκαμε δυνατά στο ματς σε μια δύσκολη έδρα. Όμως, στο δεύτερο δεκάλεπτο βγήκαμε από τον ρυθμό μας και επιτρέψαμε στον αντίπαλο να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε τον ρυθμό και πήραμε μια διαφορά που μας επέτρεψε να κρατήσουμε τη νίκη».

Από το «στρατόπεδο» των ηττημένων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε κυρίως στην καλή άμυνα των φιλοξενούμενων: «Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και στο δημιουργικό παιχνίδι και λόγω των αμυνών της Καβάλας αλλά και λόγω της δικής μας εμφάνισης. Ο Πανιώνιος παίζει πάντα υπό πίεση. Το πρωτάθλημα είναι απαιτητικό και θα πρέπει να δούμε ποιοι από εμάς έχουν την προσωπικότητα να ανταποκριθούν. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα. Έχουμε αρκετούς νεαρούς Έλληνες και έναν νεαρό ξένο τον Ελονού, οι οποίοι είναι διστακτικοί και σκεπτικοί στο παιχνίδι τους και αυτό βγάζει από τον ρυθμό την ομάδα. Δεν αναπροσαρμόζουμε τους στόχους μας όπως ακριβώς έγινε και όταν κάναμε τρεις σερί νίκες και όλοι μίλαγαν για τετράδες και τέτοια. Ούτε τώρα τους αλλάζουμε που φαίνεται ότι ξαφνικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν. Θέλει πολλή δουλειά μέσα από προπόνηση για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω σε μια ομάδα και να τα αλλάζω όλα. Εγώ βρήκα ένα ρόστερ χτισμένο εδώ και μ' αρέσει να δουλεύω πάνω στην ομάδα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα μας. Βέβαια, τώρα στη διακοπή θα συζητήσουμε και ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα αλλαγές. Θα δούμε. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία».

Τέλος, ο Μάριος Μπατής τόνισε: «Κάναμε ένα ακόμη κακό ματς για τρίτο σερί παιχνίδι. Ήμασταν εκτός ρυθμού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Χρειαζόμαστε βελτίωση και δουλειά για να συνεχίσουμε ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια ακόμα».

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x