Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Μέσα τους δεν την παλεύουν

Παιανία. 21 Δεκεμβρίου 2010. προπόνηση Παναθηναϊκού. Μακρινό πλάνο στους ποδοσφαιριστές. Στοπ καρέ. Βαριές εκφράσεις, δύσθυμες. Τι σκέφτονται; Ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του καθενός θα βοηθήσει την κατάσταση. Όπως στα κόμικς.

Παιανία. 21 Δεκεμβρίου 2010. προπόνηση Παναθηναϊκού. Μακρινό πλάνο στους ποδοσφαιριστές. Στοπ καρέ. Βαριές εκφράσεις, δύσθυμες. Τι σκέφτονται; Ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του καθενός θα βοηθήσει την κατάσταση. Όπως στα κόμικς.

Αλέξανδρος Τζόρβας: Τι φταίω εγώ που δεν είμαι κορυφαίος τερματοφύλακας; Παίζω αυτό που μπορώ και το «ευχαριστώ» είναι να χορεύω πεντοζάλι για ν’ αποφύγω τις ιπτάμενες φωτοβολίδες που σκάνε δίπλα μου.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Να πάω τη Λαμποργκίνι για σέρβις ή να περιμένω να κάνω άλλες 5000 χιλιόμετρα; Κι αν τελικά την πάω, θα μου αλλάξουν τακάκια ή δεν είναι ακόμα ώρα;

Λουκάς Βύντρα: Άμα δεν μπορώ να τρέξω ούτε εγώ, ο Ζιλμπέρτο ούτε τζόκινγκ δεν θα μπορεί να κάνει. Ρε τι πάθαμε...

Γιόσου Σαριέγκι: Ρε βάλε με μέσα λέμε!

Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ: Αν η Λιόν φτάσει κι αυτή τόσα χρόνια ιστορίας όπως ο Παναθηναϊκός, έτσι θα είναι η κατάσταση; Χμμμ... να θυμηθώ να κάνω επανάληψη το «Αναζητώντας το χαμένο χρόνο» του Προυστ, μπας και μου δώσει καμιά καλή ιδέα.

Σεντρίκ Καντέ: Galopoula me gemisi? Qu'est-ce que c'est?

Νίκος Σπυρόπουλος: Πως γίνεται να παίρνω το 1/7 των απολαβών του Σίλβα και την ίδια ώρα να με βρίζουν επτά φορές περισσότερο απ’ αυτόν. Δεν μου βγαίνει η εξίσωση.

Γιώργος Ιωαννίδης: Εγώ βασικά για αναπληρωματικός αριστερός μπακ ήρθα και βρέθηκα ξαφνικά να παίζω «μέσα δεξιά», με τάσεις «δεκαριού». Σόρι, αυτό μια φορά έγινε πετυχημένα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και το έκανε ο Ντομί στο Χαριλάου...

Κώστας Κατσουράνης: Μη σκέφτεσαι τίποτα, μη λες τίποτα. Ό,τι και να πεις θα σε βρίσουν. Οοομμμ... Μη σκέφτεσαι τίποτα, μη λες τίποτα. Ό,τι και να πεις θα σε βρίσουν. Οοομμμ... Μη σκέφτεσαι...

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι για να την κάνω ή να πω κι εγώ κάτι του στυλ «με ενόχλησαν τα επεισόδια» και να φύγω για Βραζιλία από Γενάρη;

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ: Δύο μελομακάρονα θα φάω μόνο. Σε όλες τις γιορτές. Δεν πιστεύω όταν γυρίσω να μου πούνε πάλι ότι πάχυνα, γιατί μετά θ’ αρχίσω τα αντικαταθλιπτικά.

Γιώργος Καραγκούνης: Εδώ, εδώ, εδώ! Μπάλα, μπάλα, μπάλα! Ε, εε, εεε, εεεε!

Σεμπάστιαν Λέτο: Rain, I hydroplane in the bank / Coming down with the Dow Jones / When the clouds come we gone, we Rocafella / We fly higher than weather / In G5's are better / You know me, Took an oath I'ma stick it out till the end / Now that it's raining more than ever / Know that we'll still have each other / I will buy myself another κορδέλα (Ella ella eh eh eh) / Buy myself another κορδέλα (Ella ella eh eh eh).

Σωτήρης Νίνης: Πες μου που πουλάν έκρηξη και ταχύτητα, να μου πάρω δυο...

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Μόνο εγώ την παλεύω εδώ μέσα;

Τζιμπρίλ Σισέ: Don’t give up fighting, till the fight is over.

Λουίς Γκαρσία: Που είναι ο Τόρες, που είναι ο Τζέραρντ, που είναι ο Πουτσίνι, που χάθηκαν όλοι εκείνοι;

Αντώνης Πετρόπουλος: Πάλι καλά να λέω, για σκέψου να ήμουν στη Μαρίτιμο...

Νταμιάν Πλεσί: Κανά μπασκετάκι θα παίξουμε; Εκεί κάτι θα κάνω...

Σίντνεϊ Γκοβού: Ψιτ, κοπελιά, το ποτήρι που μου έφερες πρέπει να ήταν τρύπιο. Τσάκω άλλο ένα.

Η κάμερα στρέφεται δεξιότερα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κάθεται παράμερα στο εδαφος και κοιτάει το άπειρο «Τώρα τα Χριστούγεννα να παραγγείλω μια κούτα κρασιά από το Οπόρτο ή να πάω να τα πιω εκεί και μετά να τους πω ότι έχω πρόβλημα με το διαβατήριό μου; Ούτως ή άλλως είτε βρίσκομαι εδώ είτε όχι, δεν βλέπω να ενδιαφέρει και κανέναν». Στο background αρχίζει να ακούγεται το «Let it snow» με τη φωνή του Φράνκ Σινάτρα. Ο Πορτογάλος κλείνει τα μάτια, χαμογελάει και βυθίζεται στη μουσική. Ζουμ στον ουρανό. Cut.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x