Ευρώπη

Δεν του έκανε τη χάρη…

Η αδιάφορη Μπενετόν δεν χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ. Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1995 επικράτησαν με 77-69 του «Δικεφάλου» στο «Παλαβέρντε», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων του Euro Cup και τον απέκλεισαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, μετά και τη νίκη της Εστουντιάντες επί της Ροάν με 87-60, αφού οι Ισπανοί υπερτέρησαν στην τελική ισοβαθμία με τους «ασπρόμαυρους».

Η αδιάφορη Μπενετόν δεν χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ. Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1995 επικράτησαν με 77-69 του «Δικεφάλου» στο «Παλαβέρντε», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων του Euro Cup και τον απέκλεισαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, μετά και τη νίκη της Εστουντιάντες επί της Ροάν με 87-60, αφού οι Ισπανοί υπερτέρησαν στην τελική ισοβαθμία με τους «ασπρόμαυρους». Οι «πράσινοι», όντες αδιάφοροι, αφού είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του έκτου ομίλου, κατάφεραν να διατηρούν ένα σταθερό προβάδισμα από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, έχοντας περισσότερες και πιο αξιόπιστες λύσεις από τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, που έδειχναν «πελαγωμένοι» και στα κρίσιμα σημεία ήταν άστοχοι σε βολές και τρίποντα. Κορυφαίοι των παικτών του Γιασμίν Ρέπεσα ήταν οι Μοτεγιούνας με 16 και Πέριτς με 14 πόντους. Από την ελληνική ομάδα, διακρίθηκαν οι Μάρσαλ και Γκρέι, που σημείωσαν από 18 πόντους.

Η καλή αμυντική τακτική και τα καλάθια των Μάρσαλ και Παπαδόπουλου έφεραν τον «Δικέφαλο» στο +5 στο πρώτο επτάλεπτο και του έδιναν ένα προβάδισμα για τη νίκη-πρόκριση στους «16». Όμως, ένα επιμέρους σκορ 8-2 των Ιταλών, χάρη στην ευστοχία των Μοτεγιούνας και Μάρκοβιτς, τους βοήθησε να προηγηθούν με +1 στη λήξη της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο, οι διαιτητές άρχισαν να «σφυρίζουν» έδρα και οι Τζεντίλε, Πέριτς και Βιετσεκόφσκι έδωσαν ένα +12 στους «πράσινους». Τότε ανέλαβε δράση ο Γκρέι, ο οποίος με τρίποντα και βολές βοήθησε τους συμπαίκτες του να μειώσουν στο -1 στη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο «Δικέφαλος» κατάφερε να προηγηθεί με ένα πόντο, χάρη στους Παπαδόπουλο, Μάρσαλ. Τα καλάθια των γηπεδούχων, ενδιάμεσα της «δράσης» των δύο «ασπρόμαυρων», έφεραν τους παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα στο +2 με την ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου. Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν κατάφεραν να σκοράρουν για ένα δίλεπτο, κάτι που βοήθησε τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ένα σερί και να φτάσουν στο +8. Ένα 5-0 της ελληνικής ομάδας την έβαλε ξανά στο ματς, όμως ένα νέο σερί των Ιταλών τους έδωσε ένα +8 στο 36’.

Ένα τρίποντο του Αποστολίδη έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μειώσει, μέχρι να ακολουθήσουν το τρίποντο του Μάρσαλ και οι βολές του Γκρέι, που έφεραν το -2. Ο Παπαδόπουλος αστόχησε σε δύο βολές και το τρίποντο του Σμιθ έκανε το +5, με τους γηπεδούχους να κρατούν το σταθερό προβάδισμα, από κει και πέρα και να παίρνουν το ροζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 55-53, 77-69

ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΤΡΕΒΙΖΟ: Σμιθ 11 (1), Μάρκοβιτς 7 (1), Μπουλέρι 3 (1), Μοτεγιούνας 16, Κουκαρόλο 2, Τζεντίλε 10 (2), Πέριτς 14, Βιετσεκοβσκι 8, Μπρούνερ 6, Τούλσον

ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 18 (2), Αράπης, Αποστολίδης 5 (1), Δέδας, Γκρέι 18 (3), Παπαδόπουλος 14, Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές, Γκετσέφσκι 9


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x