Αγγλία

Manchester… Day!

Με την… ψυχάρα του γιόρτασε την «Boxing Day» το Μάντσεστερ! Γιουνάιτεντ και Σίτι καθάρισαν Σάντερλαντ (2-0) και Νιούκαστλ (3-1) αντίστοιχα και θα παρακολουθήσουν από τις ψηλότερες θέσεις του «ρετιρέ» το ντέρμπι Άρσεναλ-Τσέλσι. Πρόσωπα της ημέρας οι Μπερμπάτοφ και Τέβες, που αμφότεροι χτύπησαν δις και άνοιξαν ιδανικά για τις «συμπολίτισσες» το εορταστικό σερί αγωνιστικών στην Premier League. Δείτε τα γκολ των αγώνων!

Με την… ψυχάρα του γιόρτασε την «Boxing Day» το Μάντσεστερ!

Γιουνάιτεντ και Σίτι καθάρισαν Σάντερλαντ (2-0) και Νιούκαστλ (3-1) αντίστοιχα και θα παρακολουθήσουν από τις ψηλότερες θέσεις του «ρετιρέ» το ντέρμπι Άρσεναλ-Τσέλσι.

Πρόσωπα της ημέρας οι Μπερμπάτοφ και Τέβες, που αμφότεροι χτύπησαν δις και άνοιξαν ιδανικά για τις «συμπολίτισσες» το εορταστικό σερί αγωνιστικών στην Premier League.

Μόλις πέντε λεπτά αγχώθηκε η Γιουνάιτεντ από την (καλή φέτος) Σάντερλαντ. Τόσα, όσα χρειάστηκε ο Μπερμπάτοφ για να τη βάλει μπροστά στο σκορ. Το δεύτερο γκολ του Βούλγαρου απλά επιβεβαίωσε πως η ομάδα του Φέργκιουσον… δεν σηκώνει αστεία στο «Ολντ Τράφορντ» (εννέα νίκες και μία ισοπαλία) και την κράτησε -ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο αυριανό ντέρμπι- στην κορυφή.


m1-0s

Simao | Myspace Video



m2-0s

Simao | Myspace Video


Αν, όμως, η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε πέντε λεπτά για να… χαλαρώσει, το ίδιο διάστημα αποδείχθηκε αρκετό για τη Σίτι, ώστε να «καθαρίσει» μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Premier League. Πριν προλάβει καλά-καλά να το συνειδητοποιήσει η Νιούκαστλ, οι «πολίτες» είχαν πάρει προβάδισμα δύο γκολ (Μπάρι, Τέβες). Το μόνο που κατάφερε, δε, ήταν να τους… στρεσάρει προσωρινά με τον Κάρολ, πριν ο Τέβες «σφραγίσει» το μεγάλο διπλό.



Τέτοιο πέτυχε και η Στόουκ μέσα στο «Ίγουντ Παρκ» (προσπερνώντας με το 2-0 την Μπλάκμπερν στη βαθμολογία), ενώ αναλόγως… ξηγήθηκε και η Γουίγκαν (1-2) στο ντέρμπι των «στριμωγμένων» με τη Γουλβς.

Αντίθετα, ισχυρή αποδείχθηκε ξανά στην έδρα της η Μπόλτον, «καθαρίζοντας» εκεί και τη Γουέστ Μπρομ (2-0) και επιτρέποντας ευρωπαϊκά… όνειρα στους οπαδούς της.

Στο τελευταίο ματς της «Boxing Day» (που ολοκληρώθηκε με ελλείψεις, λόγω της αναβολής των Μπλάκπουλ-Λίβερπουλ και Έβερτον-Μπέρμιγχαμ), ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ οδήγησε σε μεγάλο διπλό την Τότεναμ επί της Άστον Βίλα.


Αναλυτικά η 19η αγωνιστική

Κυριακή 26/12

Φούλαμ-Γουέστ Χαμ 1-3
(11’ Χιουζ - 37’, 73’ Κόουλ, 45’+1’ Πικιόν)

Μπλάκμπερν-Στόουκ 0-2
(51’ Χουτ, 90’+2’ Γουίλσον)

Μπλάκπουλ-Λίβερπουλ (αναβλήθηκε)

Μπόλτον-Γουέστ Μπρομ 2-0
(40’ Τέιλορ, 86’ Ελμάντερ)

Έβερτον-Μπέρμιγχαμ (αναβλήθηκε)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 2-0
(5’, 57’ Μπερμπάτοφ)

Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(72’ Κάρολ - 2’ Μπάρι, 5’, 81’ Τέβες)

Γουλβς-Γουίγκαν 1-2
(87’ Φλέτσερ - 9’ Ρονταγιέγκα, 20’ Κλέβερλι)

Άστον Βίλα-Τότεναμ (19:30)

Δευτέρα 27/12

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική

Τρίτη 28/12 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Στόουκ-Φούλαμ
Σάντερλαντ-Μπλάκπουλ
Τότεναμ-Νιουκάστλ
Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν

Γουέστ Χαμ-Έβερτον (19:30)
Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Τετάρτη 29/12 (21:45)

Τσέλσι-Μπόλτον
Γουίγκαν-Άρσεναλ
Λίβερπουλ-Γουλβς (22:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x