Stoiximan Super League

Σ’ αυτά ποντάρει για Μανιάτη!

Τα δικά της «χαρτιά» στην παρτίδα για τον Γιάννη Μανιάτη έχει να παίξει η ΑΕΚ. Στη θεωρία, η περίπτωση του Έλληνα μπακ φαντάζει ιδανική για την «Ένωση». Στην πράξη αναμένεται να αποδειχθεί (τουλάχιστον) δύσκολη. Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν λόγους να πιστεύουν πως δεν θα είναι και ακατόρθωτη.

Τα δικά της «χαρτιά» στην παρτίδα για τον Γιάννη Μανιάτη έχει να παίξει η ΑΕΚ.

Στη θεωρία, η περίπτωση του Έλληνα μπακ φαντάζει ιδανική για την «Ένωση».

Στην πράξη αναμένεται να αποδειχθεί (τουλάχιστον) δύσκολη.

Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν λόγους να πιστεύουν πως δεν θα είναι και ακατόρθωτη.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων (και κυρίως του Ολυμπιακού), είναι επίσης… δεδομένη η απροθυμία της ΑΕΚ να μπει σε «πλειστηριασμό». Αυτό, ωστόσο, δεν αφαιρεί το δικαίωμα από τη διοίκηση της να ελπίζει και σε άλλους δρόμους για να κάνει εφικτή τη μεταγραφή.

Ο πρώτος από αυτούς έχει να κάνει με την ευχέρεια -πέραν των χρημάτων- να διαθέσει και αρκετά έμψυχα ανταλλάγματα στον Πανιώνιο. Είτε από εκείνους που θεωρούνται «τελειωμένοι» από τον Χιμένεθ (Νταντόμο, Πατσατζόγλου, Γκερέιρο), είτε από κάποιους που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στην απόφαση να δοθούν δανεικοί (Λεονάρντο, Αργυρίου).

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ ενδέχεται να έχει πλεονέκτημα στον συγκεκριμένο τομέα έναντι του Ολυμπιακού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν μόνο τον Μήτρογλου -ενώ κι εκείνος φαίνεται να προτιμά τον Άρη από τη μετακίνησή του στον Πανιώνιο.

Η καινούργια διοίκηση του τελευταίου, δε -και οι δεδομένα καλύτερες σχέσεις που έχει μαζί της η ΑΕΚ, σε σχέση με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη- αποτελούν έναν ακόμα λόγο που της επιτρέπει αισιοδοξία.

Το βεβαρημένο παρελθόν στις… συναλλαγές των δύο ομάδων (μεταγραφές Τζεμπούρ-Μάκου) ενδεχομένως να φάνταζε εμπόδιο πριν. Ωστόσο, με πρόεδρο τον Γεράσιμο Βεντούρη (που υπενθυμίζεται ότι είχε διαθέσει το καλοκαίρι το γήπεδο της Ν. Σμύρνης για το ΑΕΚ-Νταντί), είναι βέβαιο πως η «Ένωση» τουλάχιστον δεν θα αντιμετωπιστεί με δυσπιστία.

Όπως δύσκολα θα αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία και από τον ίδιο τον Μανιάτη μια ενδεχόμενη πρόταση της ΑΕΚ. Κι αυτό διότι, η «Ένωση» δεν μπορεί -προς το παρόν- να του εγγυηθεί πρωταθλητισμό και σίγουρη συμμετοχή στα μεγαλεία του Champions League. Μπορεί, όμως, να του εγγυηθεί (σίγουρα περισσότερο από τον Ολυμπιακό) χρόνο συμμετοχής και είσοδο «με το καλημέρα» στην ενδεκάδα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x