Ελλάδα

Λίγο πριν το «ραντεβού»

Ένα καλό «ζέσταμα» πριν από το πρώτο μεταξύ τους ραντεβού τη φετινή σεζόν θα κάνουν για την ενδέκατη αγωνιστική της Α1 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στη Γλυφάδα τον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ φιλοξενούν την Καβάλα. ΑΕΚ-Άρης, Πανελλήνιος-Κολοσσός και ΠΑΟΚ-Περιστέρι τα άλλα τρία ενδιαφέροντα ματς της ημέρας.

Ένα καλό «ζέσταμα» πριν από το πρώτο μεταξύ τους ραντεβού τη φετινή σεζόν θα κάνουν για την ενδέκατη αγωνιστική της Α1 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στη Γλυφάδα τον Ίκαρο Καλλιθέας με στόχο να φτάσουν αλώβητοι στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπολογίζει και στον Ντρου Νίκολας ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στη μέση κι έτσι μοναδικός απών θα είναι ο Άλεξ Μάριτς, που αναμένεται να επιστρέψει στη δράση τον Απρίλιο. Οι νεοφώτιστοι, που προέρχονται από σπουδαία νίκη στην Καβάλα, θα παραταχθούν πλήρεις.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Καβάλα στο άδειο λόγω της γνωστής τιμωρίας ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» χρωστούν μία ακόμη αγωνιστική χωρίς τον κόσμο τους, στο ματς με τον Ηρακλή στις 15 Ιανουαρίου, ενώ μία εβδομάδα μετά θα υποδεχτούν τον Άρη-επιτέλους-με… ζωή στις κερκίδες. Η είδηση της σημερινής μέρας είναι η συμμετοχή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στη δωδεκάδα, πράγμα που σημαίνει ότι ο φόργουορντ από τον Πύργο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση μετά τον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών της περσινής σεζόν, στις 31 Μαΐου. Ετοιμοπόλεμος είναι και ο Ματ Νίλσεν, ωστόσο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η Καβάλα θα παραταχθεί στο φαληρικό κλειστό δίχως προβλήματα.

Η εφτάψυχη-όπως φάνηκε από τη νίκη της επί του Ηρακλή-ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη στο Ελληνικό, δίχως τον τραυματία Άντονι Γκράντι αλλά με αρκετό κόσμο. Το κάλεσμα του Μηνά Γκέκου στον κόσμο για συμπαράσταση και η κραυγή αγωνίας για τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος κινητοποίησαν τους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους κι εκτιμάται πως περίπου 2.000 με 3.000 θα είναι στο πλευρό της «Ένωσης». Οι φιλοξενούμενοι στοχεύουν στην τρίτη συνεχή τους νίκη με μοναδικό απόντα τον Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος λόγω τραυματισμού στη μέση παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πανελλήνιος θέλει να «χτίσει» πάνω στη νίκη του επί του Περιστερίου και να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο σε εντός έδρας ματς υποδεχόμενος τον Κολοσσό στη Λαμία. Οι «ολυμπιονίκες» ολοκλήρωσαν χθες βράδυ τη μεταγραφή του Τορίν Φράνσις και κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου ο Αμερικανός σέντερ που πέρασε με επιτυχία από Λάρισα και ΑΕΚ να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν υπολογίζει και πάλι στους τραυματίες Παπαμακάριο και Καλαϊτζή. Οι Ροδίτες, που δεν έχουν απουσίες, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και παρότι το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων σταμάτησε κόντρα στον Ολυμπιακό, η εμφάνιση της ομάδας ικανοποίησε τους πάντες στο νησί.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί το Περιστέρι στην Πυλαία παρουσία των φιλάθλων του, αφού η τιμωρία για όσα έγιναν στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο εντός έδρας ματς. Απών και πάλι θα είναι ο Ντόνι ΜακΓκραθ για τους Θεσσαλονικείς, που προέρχονται από το πρώτο τους «διπλό», στην έδρα του Ηλυσιακού. Το Περιστέρι, που έχασε στην έδρα του από τον Πανελλήνιο, ταξίδεψε στη συμπρωτεύουσα δίχως τον Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη μέση.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με δύο παιχνίδια. Το Μαρούσι υποδέχεται τον Ηλυσιακό και ο Πανιώνιος τον Ηρακλή.

Αναλυτικά η ενδέκατη αγωνιστική:

Σάββατο 8/1

ΑΕΚ-Άρης 16:00 (Novasports 4)
Ίκαρος Καλλιθέας-Παναθηναϊκός 17:00 (ΕΤ1)
Πανελλήνιος-Κολοσσός Ρόδου 17:00
ΠΑΟΚ-Περιστέρι 17:45
Ολυμπιακός-Καβάλα 19:00

Κυριακή 9/1

Μαρούσι-Ηλυσιακός 17:00 (ΕΤ1)
Πανιώνιος-Ηρακλής 17:00

Η επόμενη αγωνιστική (12η):

Τετάρτη 12/1

Άρης-Πανιώνιος 17:00 κεκλεισμένων των θυρών (Novasports)
Ηρακλής-Ίκαρος Καλλιθέας 17:00
Καβάλα-Πανελλήνιος 17:00
Κολοσσός-ΠΑΟΚ 17:00
Περιστέρι-Ηλυσιακός 17:00
ΑΕΚ-Μαρούσι 19:00 (Novasports)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 21:00 (ΕΤ1)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x