Νέα μοντέλα

Με το Nissan Qashqai στο Πήλιο

Η επιλογή για το Πήλιο ήταν το Qashqai, το SUV της Nissan που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού που θέλει ένα όχημα ελεύθερου χρόνου αξιόπιστο, οικονομικό, άνετο και ταξιδιάρικο.

Η απόσταση των 326 χιλιομέτρων μέχρι τον Βόλο, μέσω της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης, καλύπτεται σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά. Για άλλη μία φορά το Qashqai μάς έδωσε οδηγικά θετική εικόνα, την οποία έχουμε εισπράξει και σε άλλες δοκιμές και σε επαρχιακό δίκτυο.

Κατά μήκος του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, θα βρείτε άρτια οργανωμένα ΣΕΑ, που προσφέρονται για ολιγόλεπτη ξεκούραση και ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Στην έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης προς Βόλο έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε δύο διαδρομές. Για την πρώτη, θα βγείτε από την έξοδο Μικροθήβες, μέσω Αγχιάλου (25 χλμ.), που τις ώρες αιχμής έχει κίνηση και χρειάζεται προσοχή. Για τη δεύτερη διαδρομή, ακολουθήστε την έξοδο Βελεστίνο. Είναι μεγαλύτερη κατά 6 χλμ., αλλά έχει το πλεονέκτημα της ταχύτερης πρόσβασης στην πόλη, αφού χρησιμοποιεί την περιφερειακή λεωφόρο.

Nissan Qashqai: Σταθερή αξία

Τα πολλά λόγια για το Qashqai είναι μάλλον περιττά. Η συχνότητα με την οποία το συναντά κανείς στους δρόμους επιβεβαιώνει την τεράστια επιτυχία και την αναγνωρισμένη αξία του SUV της Nissan, το οποίο διαθέτει μια πλήρη γκάμα κινητήρων, όπως ο ολοκαίνουργιος πετρελαιοκινητήρας 1,7 λίτρων, που ενισχύει τις επιδόσεις του.

Ο νέος κινητήρας, ισχύος 150 ίππων, διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων σε εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4, όσο και με Μ-CVT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τιμές του Nissan Qashqai με τον κινητήρα πετρελαίου των 1,7 λίτρων ξεκινούν από 25.890 ευρώ, για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, και από 28.490 ευρώ, για την έκδοση με το κιβώτιο M-CVT, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Για την έκδοση πετρελαίου 1.5 με τους 116 ίππους οι τιμές ξεκινούν από 22.430 ευρώ.

Την γκάμα των αποδοτικών κινητήρων του Qashqai συμπληρώνουν οι κινητήρες βενζίνης 1,3 λίτρων, σε δύο εκδόσεις ισχύος: με 140 PS / 240 Nm και 160 PS / 260 Nm, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Ειδικότερα, η έκδοση των 160 PS διατίθεται και σε συνδυασμό με ένα νέο, επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DCT. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σύστημα κάνει το ντεμπούτο του σε μοντέλο Nissan. H συγκεκριμένη έκδοση παρέχει πιο σπορ και πιο άμεση δυναμική εμπειρία οδήγησης, βελτιωμένη απόδοση και μοναδικές συγκινήσεις. Η τιμή πώλησης για τις εκδόσεις 1.3 του Qashqai ξεκινούν από 20.490 ευρώ.

Το Nissan Qashqai εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στα κόμπακτ SUV, προσφέροντας καλούς χώρους, ισορροπημένα οδηγικά χαρακτηριστικά, αποδοτικούς κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό βάσει των τιμών πώλησης.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x