Ισπανία

Στον... αέρα η πρώτη αγωνιστική της La Liga

«Χάος» επικρατεί σχετικά με τις μέρες των αναμετρήσεων της πρώτης αγωνιστικής της La Liga, με την ισπανική ομοσπονδία να ασκεί «βέτο» στη διεξαγωγή ματς τις Παρασκευές και τις Δευτέρες.

"Ομιχλώδες" παρουσιάζεται το τοπίο της διεξαγωγής της πρώτης αγωνιστικής της φετινής La Liga.

Ο λόγος είναι το «χάσμα» που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή και την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, καθώς η δεύτερη προέβη σε απόφαση να πραγματοποιούνται αγώνες αποκλειστικά και μόνο τα σαββατοκύριακα.

Η κίνηση αυτή προήλθε ως μέριμνα για την ικανοποίηση των φιλάθλων, οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθούν με την ίδια ευκολία τους αγώνες της ομάδας τους όταν διεξάγονται Παρασκευή ή Δευτέρα, κάτι για το οποίο είχε εκδηλωθεί κίνημα αντιδράσεων, με τους οπαδούς της Ντεπορτίβο Αλαβές, μάλιστα, να επιδίδονται σε συμβολική σιωπηρή διαμαρτυρία σε δευτεριάτικο ματς τους τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή έρχεται να θέσει όλο το πρόγραμμα των τριών πρώτων αγωνιστικών της La Liga στον «αέρα», καθώς θα πρέπει να μετατεθούν αρκετοί από τους προγραμματισμένους αγώνες σε νέα μέρα και ώρα, εντός του σαββατοκύριακου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι ιθύνοντες της La Liga θεωρούν την απόφαση της ομοσπονδίας «απειλή» για το οικοδόμημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της φετινής σεζόν, αφού κινδυνεύει να παρουσιαστεί πρόβλημα στην τρέχουσα συμφωνία, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά της, η ισπανική ομοσπονδία τονίζει ότι μπορεί η La Liga να είναι υπεύθυνη για το καλεντάρι του πρωταθλήματος, ως προς την κατάρτισή του, η ίδια, όμως, φέρει τη δυνατότητα να αποφασίσει τις μέρες όπου θα πραγματοποιούνται οι αγώνες.

Πλέον, για να κριθεί ποια από τις δύο πλευρές έχει την δικαιοδοσία να εφαρμόσει τις αλλαγές της θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, με το ζήτημα να μετατίθεται στα ισπανικά αρμόδια δικαστήρια στις 7 Αυγούστου. Το εναρκτήριο ματς της φετινής σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο για τις 16 Αυγούστου, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x