Oλλανδία

«Μπλόκο» της Φίτεσε στον Άγιαξ πριν από τον ΠΑΟΚ

Μία απόδειξη ότι η φετινή σεζόν θα είναι πιο δύσκολη για τον Άγιαξ πρόσφερε η Φίτεσε, αφού για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Άρνεμ κράτησε τον «Αίαντα» στο 2-2.

Είναι δεδομένο ότι η νέα εποχή στον Άγιαξ θέλει υπομονή, καθώς παρελθόν αποτελούν οι Ματάις Ντε Λιχτ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Λάσε Σένε και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί με τον Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ.

Στο πλαίσιο αυτό και στο περιθώριο της πρεμιέρας του ολλανδικού πρωταθλήματος, ο «Αίαντας» δεν ήταν καλός και τελικά έμεινε στην ισοπαλία στην έδρα της Φίτεσε στο Άρνεμ, με σκορ 2-2.

Λίγες μέρες πριν το ευρωπαϊκό ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον τρίτο προκριματικό του Champions League παρατάχθηκε με 4-3-3 και τους Ονανά κάτω από τα δοκάρια, τους Ταλιαφίκο, Φέλτμαν, Σουρς και Μαρτίνες στην άμυνα. Οι Μπλιντ, Φαν Ντε Μπέεκ και Μαρίν ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Τάντιτς, Ζιγέχ και Ντόλμπεργκ στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Το ματς άρχισε στραβά για τον Άγιαξ, καθώς στο 13’ έμεινε πίσω στο σκορ, πέφτοντας θύμα ατυχίας, αφού η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα κόντραρε σε πολλά σώματα, με αποτέλεσμα ο Ονανά να μην έχει αντίδραση.

Η ισοφάριση ήρθε σχετικά άμεσα, καθώς στο 30’ ο Φαν Ντε Μπέεκ με σουτ από το ύψος του πέναλτι έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, αλλά στο 55’ οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα με εξαιρετικό σουτ του Μπαζούρ για το 2-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο ηγέτης των Ολλανδών, Ντούσαν Τάντιτς, που στο 75’ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ του Φαν Ντε Μπέεκ.







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x