Ευρώπη

Μοζγκόφ: «Ο Μπλατ βρίσκεται στην καρδιά μου – Είναι σκληρό να τον βλέπω έτσι»

Ως έναν κομβικό προπονητή στην καριέρα του χαρακτήρισε τον Nτέιβιντ Μπλατ ο Ρώσος σέντερ και δήλωσε πως στεναχωριέται που τον βλέπει να ταλαιπωρείται από την σοβαρή του ασθένειά.

Τη δύσκολη θέση στην οποία έρχεται βλέποντας τον Ντέιβιντ Μπλατ να είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή ασθένεια αναφέρθηκε ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, σε δηλώσεις του στη «Jerusalem Post».

Ο νέος παίκτης της Χίμκι δήλωσε πως ο Ισραηλινός κόουτς του έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ μέσα στο γήπεδο, κάτι που καλείται να κάνει τώρα κι ο ίδιος στη ζωή: «Το πιο σημαντικό που έμαθα από τον κόουτς Μπλατ είναι ότι πάντα πρέπει να παραμένεις θετικός. Πάντα τόνιζε ότι δεν έχει σημασία πως πάει το παιχνίδι, αν νικάς ή αν χάνεις, αλλά πρέπει να παραμένεις αληθινός σε αυτό και το παιχνίδι θα στο ανταποδώσει. Αυτές είναι ακριβώς οι αρχές που είχε σε όλη του τη ζωή».

Ακολούθως ο 33χρονος χαρακτήρισε τον Μπλατ ως έναν από τους αγαπημένους του προπονητές και αποκάλυψε πως νιώθει ιδιαίτερα άβολα, βλέποντάς τον να ταλαιπωρείται από μια σοβαρή ασθένεια: «Πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί, οπότε μού είναι πολύ δύσκολο να τον βλέπω σε αυτή την κατάσταση τώρα. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και είναι κομμάτι μου. Έχει πολύ μεγάλη θέση στην καρδιά μου. Μού έδωσε την ευκαιρία να δείξω στον εαυτό μου και στον κόσμο πράγματα και να παίξω μπάσκετ. Πάντα με πίστευε και ήταν καλό».

Τέλος, ο πρώην παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς ευχήθηκε να ξεπεράσει ο 60χρονος τεχνικός το πρόβλημά του: «Είναι πολύ καλός τύπος και είναι σκληρό να τον βλέπω έτσι. Ελπίζω να παλέψει με την αρρώστια του και να μείνει δυνατός. Όλες μου οι προσευχές είναι μαζί του».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x