Γενικά

Ιστορική απόφαση στο Μεξικό: Δεν ανεβαίνει και δεν πέφτει καμία ομάδα την επόμενη εξαετία!

Με στόχο να βοηθήσουν τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να σταθεροποιηθούν και να αναπτυχθούν οικονομικά, η ομοσπονδία του Μεξικό πήρε την απόφαση αυτή.

Μια ιστορική απόφαση πήρε η ομοσπονδία του Μεξικό!

Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε πως για την επόμενη εξαετία (σσ. μέχρι και τη σεζόν 2025-26) δεν πρόκειται να υπάρχει υποβιβασμός από την πρώτη κατηγορία και προβιβασμός από την δεύτερη! Συνεπώς, οι ομάδες στις δύο πρώτες κατηγορίες θα μείνουν ως έχουν για τις επόμενες σεζόν και δεν πέφτει, ούτε ανεβαίνει καμία.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από ανώνυμη ψηφοφορία των ομάδων, με την ομοσπονδία να δημιουργεί ένα διαφορετικό μοντέλο και παρόμοιο αυτού που χρησιμοποιείται στο MLS.

Σκοπός των Μεξικανών είναι να βοηθήσουν τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να καταφέρουν σταθεροποιήσουν και να αναπτύξουν σιγά σιγά τα οικονομικά του και να μην διαλυθούν από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει επιφέρει μεγάλη... χασούρα στους συλλόγους.

Μάλιστα, η ομοσπονδία αναμένεται να βοηθήσει και να ενισχύσει οικονομικά τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Περίπου 800 χιλιάδες ευρώ θα δίνονται κάθε χρόνο σε κάθε ομάδα και συνολικά 240 εκατ. ευρώ στην εξαετία.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν μπόνους για τις τρεις ομάδες που θα μαζέψουν τους περισσότερους πόντους σε όλες τις σεζόν. Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα θα πάρει 4,5 εκατ. ευρώ, 2,6 εκατ. ευρώ στην δεύτερη και η τρίτη θα λάβει κοντά στα 1,9 εκατ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x