Γερμανία

Νέα επαφή στις 6 Μαΐου για το restart, κεκλεισμένων μέχρι τέλη Αυγούστου στη Bundesliga

Οι δύο νέες αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα στο γερμανικό ποδόσφαιρο αφορούν την απουσία κόσμου από τα γήπεδα για αρκετούς μήνες ακόμα και την μετάθεση της απόφασης για επανέναρξη.

Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι τοπικές Αρχές θέλουν να διατηρήσουν την απαγόρευση παρουσίας κόσμου στα μεγάλα γεγονότα για τους επόμενους μηνες. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι 16 Πρωθυπουργοί συμφώνησαν σε αυτό στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Έτσι λοιπόν, τα παιχνίδια στη Bundesliga αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός θα είναι αρχικά εφικτά μόνο κεκλεισμένων των θυρών, για την αποφυγή της πιθανότητας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, στην εν λόγω σύσκεψη δεν πάρθηκε απόφαση αναφορικά με την επανέναρξη των δύο «μεγάλων» πρωταθλημάτων της χώρας. Αντιθέτως αυτό που αποφασίστηκε ήταν να γίνει εκ νέου επαφή ων εμπλεκόμενων, ήτοι της Μέρκελ και των Πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων, στις 6 Μαΐου…

Πράγμα που, πρακτικά, σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα επανεκκίνησης της Bundesliga αλλά και της Zweiteliga στις 9/5, που είχε πέσει αρχικά στο τραπέζι, με την ημερομηνία της 16ης του ίδιου μήνα να είναι πλέον η επόμενη υποψήφια. Και πάλι, όμως, κάθε άλλο παρά σίγουρη!

Υπενθυμίζεται ότι η DFL και οι 36 επαγγελματικές ομάδες πιέζουν για το… restart, ελπίζοντας σε αυτό όσο το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x