Άρης Ασβεστάς

Ακριβώς γι’ αυτές τις φάσεις δεν χαλάσατε τον κόσμο να μπει η γραμμή του οφσάιντ;

Ο Άρης Ασβεστάς σχολιάζει τον θόρυβο που προκάλεσε η φάση της αγωνιστικής και ένα… υστερόγραφο για την ανυπαρξία της ΕΠΟ και των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων.

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να εκπλήσσεται. Ούτε ένας!

Ο Ολυμπιακός φαγώθηκε να σφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ξένοι διαιτητές. Του έγινε το χατίρι. Μετά «ανακάλυψε» ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ τους έστηνε και αυτούς!

Φαγώθηκε να υπάρχει τριάδα ξένων αρχιδιαιτητών. Του έγινε το χατίρι. Μετά «ανακάλυψε» ότι δεν του κάνουν κάποιοι συνεργάτες των τριών ξένων αρχιδιαιτητών, που είναι Έλληνες!

Φοβόταν ότι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που κάνουν… κουμάντο στο ποδόσφαιρο, θα επέλεγαν ΚΕΔ και αρχιδιαιτητή της αρεσκείας τους. Έγινε το ακριβώς αντίθετο! Ο Κλάτενμπεργκ που σήμερα διοικεί την διαιτησία, ΕΠΕΛΕΓΗ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, μαζί με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και φυσικά τον Παναθηναϊκό.

Ξεσήκωσε τον κόσμο για το… «σκάνδαλο» της ΕΠΟ και της προηγούμενης κυβέρνησης, να αγοραστούν οι υπηρεσίες του VAR χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές η γραμμή του οφσάιντ. Του έγινε το χατίρι. Πληρώθηκε έξτρα και μπήκε και η γραμμή του οφσάιντ. Και καλά έκανε. Έτσι έπρεπε!

Γιατί ήθελε ο Ολυμπιακός (και φυσικά ΟΛΟΙ ΜΑΣ το θέλαμε), να υπάρχει η τεχνολογία της γραμμής του οφσάιντ;

Μα φυσικά για φάσεις σαν αυτές στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα! Για να μην μπορεί ο διαιτητής να τους κλέψει! Για να εξετάζεται και το χιλιοστό, ώστε να μην μπορεί κανείς να πει κουβέντα. Για να «μιλάει» η τεχνολογία και μόνο και όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.


Με την τεχνολογία της γραμμής που χάλασαν τον κόσμο να υπάρχει (και ορθώς προστέθηκε), τα οφσάιντ θα κρίνονται πλέον στο χιλιοστό!

Τι να κάνουμε; Αρέσει δεν αρέσει θα πηγαίνουμε με τα χιλιοστά!

Αν δεν υπήρχε η γραμμή οι μισοί θα λέγανε έτσι και άλλοι μισοί γιουβέτσι. Τώρα, έστω και για χιλιοστά, όλοι βλέπουν ότι υπάρχει οφσάιντ.

Όλοι, εκτός από τους «τυφλούς». Αυτοί όμως, δεν θα δουν ποτέ. Είναι οι ίδιοι, που αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι ακόμα και ο Κατσουράνης, ίσως να καλυπτόταν!

Διότι οφσάιντ στα Γιάννενα, υπάρχει. Βλέπουμε την γραμμή έτσι όπως την βγάζει η προοπτική της εικόνας. Και δεν είναι εκτεθειμένο το… νύχι, ή το χέρι του Ελ Αραμπί όπως λένε, αλλά όλο το κεφάλι και ο μισός κορμός. Οι γραμμές που βλέπουμε και από τις οποίες προκύπτει η παράβαση, δεν είναι παράλληλες, λόγω της ρεαλιστικής προοπτικής της εικόνας. Στις παράλληλες δεν είναι οφσάιντ. Όμως οι παράλληλες, είναι εικονική πραγματικότητα. Στην… «κανονική» πραγματικότητα, που προκύπτει από την 3D τεχνολογία, είναι οφσάιντ. Τι να κάνουμε;

Η περίφημη «αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου» έχει καταργηθεί από την στιγμή που υπάρχει η τεχνολογία. Παντού, σε όλη την Ευρώπη, έχουν ακυρωθεί γκολ για χιλιοστά. Και λογικό, από τη στιγμή που μπήκαν οι γραμμές. Στην Αγγλία γίνεται χαμός με αυτό το θέμα.

Όμως, ακόμα και αν δεν σου αρέσει η χρήση της τεχνολογίας και το να κρίνονται φάσεις με χιλιοστά, η ουσία είναι πως αυτό θα συμβεί με όλες τις ομάδες, πότε υπέρ τους, πότε εναντίον τους. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακυρώνονται τόσο οριακά γκολ, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν οι γραμμές, αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή σε όλους.

Ποιο είναι το συμπέρασμα απ’ όσα συμβαίνουν από χθες; Χιλιοειπωμένο και αυτό…

Από την στιγμή που έφυγαν οι Σαρρήδες και οι Γκιρτζίκηδες από την ΕΠΟ, οι Δούροι, οι Μπριάκοι και οι Ζωγράφοι από την ΚΕΔ, ποτέ, ούτε μία φορά, ούτε σε έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς, δεν έφταιγε η ομάδα. ΠΑΝΤΑ, μα πάντα, έφταιγε ο διαιτητής! Διότι ο Ολυμπιακός πρέπει μόνο να νικάει…

Εν τω μεταξύ, 9 στα 10 από αυτά τα παιχνίδια, η διαιτησία ήταν άψογη και τα περί αδικίας καθαρό αφήγημα. Απλώς, ήταν 50-50. Και όταν δεν γνωρίζεις την έννοια του 50-50 για δεκαετίες, είναι δύσκολο μετά να την συνηθίσεις.

Έτσι, αποδεικνύεται συνεχώς, ότι τρεισήμισι χρόνια 50-50 δεν είναι αρκετά. Χρειάζονται πολλά χρόνια ακόμα για να εμπεδωθεί. Ας ελπίσουμε να είναι. Τουλάχιστον άλλα τέσσερα…

Υ.Γ: Υπάρχει ΕΠΟ; Υπάρχει Γραμμένος; Υπάρχει Σιμιτζόγλου; Το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα περί δυσμενών κρίσεων έχει μήπως καταργηθεί; Να ξέρουμε δηλαδή. Διότι δεν υπάρχει αμφιβολία: Η αναίτια και άνευ προηγουμένου τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ατιμωρησία εκείνων που την προκαλούν 3 χρόνια τώρα, φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα της διοίκησης της ΕΠΟ και των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων που έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί. Αυτοβούλως!

Εντάξει, όλοι φοβόμαστε μην σκάσει από πουθενά το άσπρο Polo. Αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x