Euroleague

Συνέχισε την επέλαση και στο Βελιγράδι η Ζαλγκίρις

Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας, 75-69 τον Ερυθρό Αστέρα.

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας, θα παραμείνει μετά το τέλος και της 3ης αγωνιστικής η Ζαλγκίρις Κάουνας, καθώς νίκησε και τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, με σκορ 75-69.

Με κορυφαίο τον Λούκας Λεκάβιτσιους, οποίος είχε 16 πόντους και 4 ασίστ, οι λιθουανοί έκαναν το 3/3 στην διοργάνωση και μάλιστα με όλα τα παιχνίδια μακριά από το Κάουνας. Καλός αλλά άστοχος για τους γηπεδούχους (1-2 νίκες) που πλήρωσαν τα τραγικά ποσοστά τους εντός πεδιάς (43,6% στο δίποντο και 28% στα τρίποντα) ο Λόιντ με 19 πόντους.

Το ματς:

Με όπλο του την καλή άμυνα, που ανάγκαζε την Ζαλγκίρις σε κακές επιλογές, ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε 9-2 στο 4’, χάρη σε καλάθια του Λόιντ. Η είσοδος του Γιοκουμπάιτις, βοήθησε στην δημιουργία, στο σκοράρισμα και στην άμυνα, άλλαξε τον ρυθμό, με τους Λιθουανούς να κάνουν επί μέρους 13-5 και να προηγηθούν 15-14 στο 8’. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ από τον Χολ, για να ισοφαρίσουν σε 19-19 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχιζε ευστοχεί από μακριά, αλλά είχε πολλά θέματα στην άμυνα μέσα στη ρακέτα, τα οποία εκμεταλλεύονταν οι Λιθουανοί, για το υπέρ τους 32-29 στο 14’, που προήλθε με ποσοστό 84,6% στα δίποντα. Η διαφορά πήγε και στο +7 (31-38) αφού ο Λεκάβιτσιους έκανε «ζημιά» με τις ενέργειές του στην αντίπαλη άμυνα, ενώ στην εξίσωση είχε μπει και ο Λοβέρν, για το 39-33 υπέρ της Ζαλγκίρις στο ημίχρονο.

Με 11-0 σερί άρχισε το τρίτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας, για να προηγηθεί 43-42 μετά από τριάμισι αγωνιστική λεπτά, με πρωταγωνιστή τον Νταβιντόβατς. Η Ζαλγκίρις με τους Χέιζ και Λεκάβιτσιους να πετυχαίνουν τρίποντα, πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, 52-51 στο 26’ και το ντέρμπι καλά κρατούσε, καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ 60-62. Οι φιλοξενούμενοι με τους Ρούμπιτ και Γιοκουμπάιτις, πήραν ξανά προβάδισμα με 7 πόντους, 62-69, με επτά λεπτά να απομένουν. Ο Ερυθρός Αστέρας δε μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά, ήταν άστοχος και η Ζαλγκίρις «έσφιγγε» ολοένα και περισσότερο την άμυνά της.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν μόλις δύο πόντους με βολές στα πρώτα επτάμισι λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου. Έτσι, οι παίκτες του Σίλερ, παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί, διατηρούσαν την διαφορά. Ένα-δύο λάθη στην κυκλοφορία, έδωσαν όμως την ευκαιρία στους Σέρβους να μειώσουν σε 69-67, 1’:45’’ πριν την εκπνοή, με καλάθι του Χολ. Ο Λεκάβιτσιους με δύο εύστοχες βολές, διαμόρφωσε το 71-67, με 39’’ να απομένουν, οι γηπεδούχοι αστόχησαν και η Ζαλγκίρις έφυγε νικήτρια από το Βελιγράδι.

Τα δεκάλεπτα:
19-19, 33-39, 60-62, 69-75.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x