Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Κόκκινη του Μπουχαλάκη»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας επισήμανε τα λάθη στις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου.

Αρκετά και σοβαρά λάθη, κάποια που διορθώθηκαν με το VAR και άλλα που έμειναν… αδιόρθωτα, εντόπισε στις διαιτησίες της ένατης αγωνιστικής ο Παναγιώτης Βαρούχας. Όπως επισήμανε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Μπουχαλάκης έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ενώ ο Εραμούσπε που αποβλήθηκε στο ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα λανθασμένα δέχτηκε την πρώτη από τις δύο κίτρινες κάρτες που πήρε από τον Σιδηρόπουλο.



Αναλυτικά η «έκθεση» του έμπειρου καθηγητή διαιτησίας για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου:

Λαμία-Αστέρας Τρίπολης (Τσαγκαράκης): «Σε σέντρα του Ριέρα στο 39’ ο Αντέτζο έχει απλωμένο το χέρι, που δεν είναι σε φυσική θέση, οπότε σωστά δόθηκε πέναλτι. Στο 44’ ο Ντέλετιτς βούτηξε εντός περιοχής, έπρεπε να πάρει κίτρινη για να μην προσπαθήσει να κάνει αυτό που έκανε στο 50’. Τότε ενώ ήταν έξω από την περιοχή, βούτηξε από έξω μέσα. Το λάθος είναι διπλό, γιατί έδωσε την παράβαση παρότι το είδε και στο VAR. Σε ένα χέρι του Ιγκλέσιας, φαίνεται πως είναι για χιλιοστά εκτός περιοχής. Θα έπρεπε σε αυτές τις περιπτώσεις να μπει η γραμμή, όπως μπαίνει για το οφσάιντ, για να δούμε αν στο σημείο επαφής με την μπάλα είναι εντός ή εκτός περιοχής. Θεωρώ πως ήταν εκτός περιοχής, οπότε σωστά δεν δόθηκε πέναλτι».

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης (Τζήλος): «Στο 11’ ο Μάτιτς του Ατρομήτου πέφτει για να πάρει πέναλτι, αλλά δεν υπάρχει καμία επαφή και σωστά τιμωρείται με κίτρινη. Στο 36’ σωστά δόθηκε η παράβαση με τη χρήση του VAR. Στην πτώση του Χριστοδουλόπουλου σωστά δόθηκε πέναλτι, γιατί υπάρχει τράβηγμα».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Σοάρες Ντίας): «Στο 22’ και το γκολ του Ολυμπιακού δεν υπάρχει στο ξεκίνημα οφσάιντ του Ραφίνια, ούτε υπάρχει κάποιο φάουλ στην πτώση του Χατζηγιοβάννη. Στο 30’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Σα και Μακέντα, δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ο Μπουχαλάκης έπρεπε να αποβληθεί, γιατί δεν βρίσκει χαμηλά τον παίκτη, αλλά ψηλά στο γόνατο με τις τάπες. Είναι διπλό το λάθος, γιατί δεν διορθώθηκε και από το VAR. Ένα οφσάιντ του Καρλίτος θα καταλογιζόταν αν έμπαινε γκολ. Επίσης κρατήθηκαν λιγότερα λεπτά καθυστερήσεις από ό,τι θα έπρεπε».

ΑΕΚ-ΑΕΛ (Φωτιάς): «Ο Φωτιάς έκανε πολλά λάθη σε καταλογισμό φάουλ. Στο 23’, σε μια διεκδίκηση του Μιλοσάβλιεβιτς με Μαχαίρα και Λόπες, δεν υπάρχει καμία παράβαση υπέρ της ΑΕΛ. Στο 40’ μπροστά στα μάτια του Φωτιά κάνει φάουλ ο Σάχοφ και δίνεται πλεονέκτημα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαχαίρας σουτάρει και υπάρχει χέρι για πέναλτι. Σωστά όμως μέσω VAR η φάση πήγε πίσω και δόθηκε το φάουλ που είχε προηγηθεί. Στο 66’ στο σουτ του Σπαρβ η μπάλα περνά ένα μέτρο μέσα από τη γραμμή της εστίας. Δεν είναι δυνατό να μην το δει αυτό ο βοηθός και να χρειάζεται το VAR για να μετρήσει το γκολ. Επίσης ο Φωτιάς έδωσε στην ίδια φάση επιθετικό φάουλ του Πλατέλλα που δεν υπήρχε πουθενά. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε VAR, θα είχαμε διπλό λάθος».

Παναιτωλικός-Άρης (Κουτσιαύτης): «Δόθηκε ένα πέναλτι υπέρ του Άρη που είναι καθαρός. Ο Μαλής έσπρωξε τον Μάνο και σωστά δόθηκε η παράβαση. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για μια επιστροφή της μπάλας στον τερματοφύλακα, αλλά δεν ήταν σκόπιμο. Σε ένα πέναλτι που ζητά ο Άρης, η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του παίκτη του Παναιτωλικού».

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (Σιδηρόπουλος): «Στο 42’ ο Παμλίδης πέφτει, αλλά δεν υπάρχει παράβαση. Στο γκολ του Σφιντέρσκι δεν υπάρχει οφσάιντ, ούτε στο ξεκίνημα της φάσης, ούτε στην κατάληξη. Στο 56’ αποβλήθηκε ο Εραμούσπε, αλλά η πρώτη του κίτρινη κάρτα δόθηκε λανθασμένα. Αν δεν υπήρχε η πρώτη, δεν θα υπήρχε ούτε η δεύτερη. Στο γκολ του Ελ Καντουρί, κατ’ αρχάς δεν υπάρχει οφσάιντ. Ο ΠΑΣ φωνάζει για φάουλ του Τσόλακ, αλλά δεν βλέπω κάποιο σπρώξιμο ή τράβηγμα για να πέσει. Ο παίκτης του ΠΑΣ έπεσε για να πάρει το φάουλ και παρατά τη φάση. Αν έμενε όρθιος και δεν πήγαινε να παραπλανήσει τον διαιτητή, μπορεί να διεκδικούσε την μπάλα για να γλιτώσει η ομάδα του το γκολ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x