Stoiximan Super League

Σούπερ Λίγκα: «Μάχες» σε πολλά μέτωπα

Με τέσσερις αναμετρήσεις σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Αθήνα ολοκληρώνεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που ενδεχομένως να φέρουν ανατροπές στον βαθμολογικό πίνακα επιφυλάσσει το σημερινό πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η αρχή γίνεται στο Ηράκλειο, εκεί όπου δοκιμάζεται η ΑΕΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ μετά την «σφαλιάρα» από τον ΠΑΣ μέσα στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» θέλει να επιστρέψει στις νίκες και παράλληλα να βρεθεί μόνη δεύτερη στη βαθμολογία μετά την ήττα του Άρη από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Στις 17:15 έχουμε δύο παιχνίδια. Ο ΠΑΣ υποδέχεται στα Γιάννενα τον Ατρόμητο και ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Οι Ηπειρώτες θέλουν να συνεχίσουν ίδιο ρυθμό, ενώ οι Περιστεριώτες έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους το τελευταίο διάστημα. Παίζουν για τρίτη φορά στη σεζόν, μετά από τέσσερις μέρες θα παίξουν και τέταρτο για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ αν είναι στα πλέι άουτ θα δώσουν και πέμπτο. Στις 31 Οκτώβρη ο ΠΑΣ πέτυχε «ηχηρή» νίκη στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα, ενώ πριν από 10 μέρες έμειναν στο 2-2 στα Γιάννενα στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Ατρομήτου τον Φεβρουάριο του 2019 προέκυψε μετά από επτά επισκέψεις του εκεί χωρίς νίκη, με τον ΠΑΣ να έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Ο ΠΑΟΚ, τώρα, θέλει να συνέλθει μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Παναιτωλικός ψάχνει τη νίκη με την οποία θα ξεφύγει από την «επικίνδυνη ζώνη». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο με 3-1, στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του, ενώ ο Παναιτωλικός είχε τον Λουτσιάνο ως υπηρεσιακό προπονητή, αφού είχε απομακρυνθεί ο Μάκης Χάβος. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα δέκα τελευταία μεταξύ τους για το πρωτάθλημα, δώδεκα μαζί με δύο παιχνίδια Κυπέλλου το 2017. Οι δύο πιο πρόσφατες περιπτώσεις, που ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε τον Παναιτωλικό, ήταν και οι δύο στην Τούμπα το 2015.

Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας είναι εκείνο του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Πειραιώτες είναι τώρα 12 βαθμούς μπροστά από τον Άρη, 14 από την ΑΕΚ και 15 από τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μαρτίνς είναι αήττητη και στα 21 τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά την ήττα της στο Φάληρο από τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφ, στις 12 Ιουλίου 2020. Έχει 18 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε αυτά. Έχει σκοράρει μάλιστα και στα 21 αυτά παιχνίδια.

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε τον Απρίλιο του 2018 τον Ολυμπιακό 1-0 (1’ σουτ Αλμπάνης), για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Ήταν η πρώτη νίκη μετά από 22 χρόνια και πρώτη στη Ριζούπολη μετά από 32 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τρία τελευταία χωρίς να δεχτεί γκολ. Ο Απόλλων έχει κάνει τρεις νίκες στην έδρα του, λιγότερες από όσες έχει εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού, όπου έχει νικήσει τέσσερις φορές. Σε τρεις από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις του, ο Ολυμπιακός πέτυχε από πέντε γκολ.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής



Η επόμενη (21η) αγωνιστική


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x