Ιταλία

Αποθέωση του fair-play από τον Ντε Ρόσι

Τον έπαινο όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου –πλην του τεχνικού της Μεσίνα- κέρδισε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο 22χρονος μέσος της Ρόμα σκόραρε με το χέρι στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Μεσίνα (όταν το σκορ ήταν 1-0), αλλά ζήτησε από τον διαιτητή να ακυρώσει το γκολ, αφού η κίνησή του δεν ήταν νόμιμη. Το δυσάρεστο για τον Ιταλό χαφ ήταν πως αποχώρησε λίγο πριν τη λήξη του ματς.

Τον έπαινο όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου –πλην του τεχνικού της Μεσίνα- κέρδισε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο 22χρονος μέσος της Ρόμα σκόραρε με το χέρι στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Μεσίνα (όταν το σκορ ήταν 1-0), αλλά ζήτησε από τον διαιτητή να ακυρώσει το γκολ, αφού η κίνησή του δεν ήταν νόμιμη. Το δυσάρεστο για τον Ιταλό χαφ ήταν πως αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν τη λήξη του ματς.

«Ήταν μία υπέροχη χειρονομία και δείχνει το επίπεδο του Ντανιέλε και των παικτών της Ρόμα. Αυτά είναι τα πράγματα που διδάσκονται οι παίκτες από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και είδατε ότι ο Ντε Ρόσι δεν δίστασε να σηκώσει το χέρι και να παραδεχθεί το λάθος του», τόνισε ο διεθυντής της ομάδας, Ροσέλα Σένσι.

Ικανοποιημένος από την αντίδραση του παίκτη του ήταν και ο τεχνικός των «τζιαλορόσι», Λουτσιάνο Σπαλέτι: «Ο Ντε Ρόσι διάλεξε το σωστό δρόμο και είμαι χαρούμενος που έγινε αυτή η κίνηση από έναν παίκτη μου. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν το παρατήρησε, ούτε καν ο διαιτητής, αλλά ο Ντανιέλε δεν πανηγύρισε και ήξερε ότι δεν έπρεπε να αφήσει αυτό το γκολ να μετρήσει».

Αυτός που δεν έδειξε να ενθουσιάζεται, ήταν ο προπονητής της Μεσίνα, Μπορτολο Μούτι, που είδε το όλο θέμα από άλλη οπτική γωνία: «Έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα. Δεν θα άλλαζε κάτι, αλλά θα ήταν μία ένδειξη ότι όλοι είμαστε ίσοι στον αγωνιστικό χώρο».

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x