sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που ετοιμάζεται για το βήμα παραπάνω!

To 1/4 της Super League έχει συμπληρωθεί και υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που είτε φέτος, είτε ακόμη και από πέρυσι, έχουν ξεχωρίσει και δείχνουν πως μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Super League: Μια ενδεκάδα παίκτες που έχουν ξεχωρίσει

Η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σιγά-σιγά ολοκληρώνεται και θα αρχίσουμε να μπαίνουμε εκ νέου σε ρυθμούς Super League.

Το 1/4 της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος έχει συμπληρωθεί, έχοντας παίξει ήδη 9 αγωνιστικές και ήδη αρκετά συμπεράσματα μπορούν να βγουν για τους 14 «μονομάχους» και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται.

Τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει σε αυτό το διάστημα είναι αρκετά, υπάρχουν «νέοι» παίκτες που έχουν συστηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και ορισμένοι «παλιοί» που κλείνουν διετία στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζουν να δείχνουν εξαιρετικά δείγματα. Ποιοι είναι αυτοί; Το sportfm.gr ξεχώρισε μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών, εκτός του λεγόμενου big-5, που μπορούν και δείχνουν ικανοί για να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους, είτε εντός Ελλάδας είτε και για να πάρουν μια ευκαιρία σε κάποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού.

Τερματοφύλακας: Αντώνης Τσιφτσής (Αστέρας Τρίπολης, 22)







Ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Super League σε νεαρές ηλικίες. Φαίνεται να κερδίζει στο μπρα-ντε-φερ τον επίσης ταλαντούχο και ικανότατο Χρήστο Μανδά του Ατρομήτου. Ο κίπερ του Αστέρα, λοιπόν, άρπαξε την ευκαιρία που του και έδωσε φέτος ο Μίλαν Ράσταβατς και αποδεικνύει πως έχει όλα τα στοιχεία και φόντα για να γίνει ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Μόλις στα 22 του, έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να συνεχίσει να δουλεύει, ενώ ενδεικτικό του ταλέντου του είναι και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και άλλων ελληνικών συλλόγων. Συνολικά με τον Αστέρα έχει 24 εμφανίσεις, έχοντας 10 clean sheets.

Δεξί μπακ: Εμιλιάνο Πουρίτα (Βόλος, 24)





Έχει παίξει σε 7 από τις 9 πρώτες αγωνιστικές και έχει προλάβει να δείξει πολύ καλά στοιχεία. Ήρθε από την Αργεντινή και την Τουκουμάν, με τον 24χρονο δεξιό μπακ να ξεχωρίζει ανάμεσα στο καλό σύνολο του Βόλου. Ποδοσφαιριστής με επιθετικές αρετές, παίζει ψηλά στο γήπεδο και πατάει συχνά-πυκνά στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Αν βελτιωθεί και αμυντικά, τότε θα είναι μια εξαιρετική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας.

Στόπερ: Στέφανος Στρούγγης (Ατρόμητος, 24)





Δυνατό μπάσιμο έχει κάνει στη φετινή σεζόν ο αμυντικός του Ατρομήτου, ο οποίος ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους στόπερ της ομάδας. Πέντε συμμετοχής μέχρι στιγμής, μετρώντας και 2 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ των Περιστεριωτών. Ποδοσφαιριστής που είναι καλός στον αέρα, έχει καλές τοποθετήσεις και δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς με την μπάλα στα πόδια. Στα 24 του δείχνει αρκετά ώριμος και έτοιμος εκτός από το να πάρει φανέλα βασικού στον Ατρόμητο, να κοιτάξει και ακόμη ψηλότερα. Επαγγελματίας εδώ και μια τετραετία, δείχνει κάθε σεζόν να βελτιώνεται.

Στόπερ: Γιάννης Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα, 26)







Ένας εκ των κορυφαίων στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Κάργας έχει επιστρέψει εδώ και ενάμιση χρόνο στην χώρα μας και διαπρέπει με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, στιβαρός και ποδοσφαιριστής που δύσκολα τον περνάει ο αντίπαλος, ενώ με την μπάλα στα πόδια είναι επίσης καλός. Το πέρασμά του από την Ντινάμο Μπρεστ, όπου αγωνίστηκε αρκετά και ως αμυντικός χαφ, τον βοήθησε να βελτιωθεί και να αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία και πλέον αναζητά μια ευκαιρία στο… παραπάνω επίπεδο. Εννιά συμμετοχές με ένα γκολ ο φετινός απολογισμός του, όντας βασικός και αναντικατάστατος στον ΠΑΣ.

Αριστερό μπακ: Φράνκο Φεράρι (Βόλος, 29)







Ο… έτερος μπακ του Βόλου δεν θα μπορούσε να λείπει, αφού είναι κατά γενική ομολογία από τους κορυφαίους πλάγιους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Φυσικά και δεν τον μάθαμε φέτος, αφού πέρυσι «έβγαλε» μάτι και όπως ήταν λογικό το όνομά του έπαιξε τόσο για ΠΑΟΚ όσο και για Παναθηναϊκό. Μπορεί να είναι ο πιο μεγάλος της λίστας, αλλά στα 29 δεν μπορείς να πεις πως τον πήραν τα χρόνια. Ίσως στην καλύτερη φάση της καριέρας του να βρίσκεται ο Αργεντινός φουλ-μπακ, ο οποίος διαθέτει τρομερά στοιχεία, του αρέσει να παίζει στο δεύτερο μισό του γηπέδου και να συμμετέχει στην επιθετική λειτουργία.

Μέσος: Φελίπε Γκαγιέγος (ΟΦΗ, 29)





Από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν. Μαζί με τον Φεράρι οι «μεγάλοι» σε ηλικία παίκτες της λίστας, αλλά δεν μπορεί να μείνει εκτός αφού στις πρώτες εννιά αγωνιστικές έχει δείξει τρομερά δείγματα γραφής. Έχει παραστάσεις από την καριέρα του, είναι αριστεροπόδαρος, ξέρει να κόβει αλλά και να φτιάχνει παιχνίδι. Ο Φελίπε Γκαγιέγος είναι «χαφάρα» που μπορεί να σταθεί ακόμη και στο λεγόμενο big-5 ή να διεκδικήσει μια μεταγραφή-επιστροφή στο εξωτερικό. Το παιχνίδι του ΟΦΗ περνάει διαρκώς από τα πόδια του Χιλιανού, με ιταλικές ρίζες, μέσου.

Μέσος: Βικίντας Σλίβκα (Απόλλων, 26)







Το ότι έχει βγει από τις ακαδημίες της Γιουβέντους, όπου είχε συμπαίκτη μεταξύ άλλων τον Ρουγκάνι, λέει από μόνο του αρκετά. Όπως και το γεγονός πως παρότι είναι μόλις 26 ετών, έχει προλάβει να γράψει 49 εμφανίσεις με την εθνική Λιθουανίας. Ο Σλίβκα αποτελεί το βαρόμετρο στον άξονα του Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας αρκετά ποιοτικά και τεχνικά στοιχεία, παρότι βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά. Κάνει τη διαφορά στον άξονα, μπορεί να παίξει ως οκτάρι και δεκάρι, ενίοτε και ως εξτρέμ. Με εμπειρία σε Άσκολι, Ντεν Μπος και Χιμπέρνιαν, δείχνει πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια, προσφάτως ανανέωσε ως το 2024, οπότε όποιος τον θέλει πρέπει να πληρώσει.

Δεξί εξτρέμ: Φεντερίκο Ντουάρτε (Παναιτωλικός, 22)





Μια διετία στα «καναρίνια» ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των κινητήριων μοχλών στην επίθεση του Παναιτωλικού, συμμετέχοντας ενεργά στην παραγωγή φάσεων και στο σκοράρισμα. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, μπουκαδόρος και ποδοσφαιριστής που του αρέσει να πηγαίνει στο ένας με έναν, ενώ έχει πολύ καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή. Παίζει κυρίως αριστερά με αντίθετο πόδι, μπορεί να παίξει δεξιά και πίσω από τον φορ. Φέτος μετρά 8 εμφανίσεις με 1 γκολ και 2 ασίστ, βοηθώντας όσο μπορεί με τη σειρά του στο σκοράρισμα.


Επιτελικός χαφ: Άιας Άοσμαν (Ιωνικός, 27)







Ο ποδοσφαιριστής που έχει πάρει από το… χέρι τον Ιωνικό και τον οδηγεί στην σωτηρία. Μέσα σε όλα τα γκολ της ομάδας, δημιουργεί για πάρτη του και για τους συμπαίκτες του. Διαθέτει μεγάλη ποιότητα, χρησιμοποιεί αρκετά καλά και τα δύο πόδια και έχει αυτό το κάτι για να ξεσηκώσει το κοινό με τις ενέργειές του. Μεγάλη ποιότητα, πολύ καλές επαφές με την μπάλα, καλά χτυπήματα σε στατικές φάσεις και… βλέπει γήπεδο. Εχει εμπειρία από τις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, από τη Ρουμανία και την Τουρκία και δείχνει ικανός να πάρει την ευκαιρία σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου.

Αριστερό εξτρέμ: Σίτο (Αστέρας Τρίπολης, 24)





Ένας ιδιαίτερα ποιοτικός εξτρέμ, από τους καλύτερους στο ένας με έναν. Από τους εξτρέμ που πηγαίνουν στην ατομική ενέργεια, πλαγιοκοπεί αλλά μπουκάρει και στην αντίπαλη περιοχή και έχει ταλαιπωρήσει τα αντίπαλα μπακ του πρωταθλήματος ουκ ολίγες φορές. Τρομερή η περσινή του σεζόν, φέτος έχει σκαμπανεβάσματα αλλά συχνά-πυκνά δείχνει την ικανότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια. Έχει καλές εμπνεύσεις, χρειάζεται βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων, αλλά είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει και σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.


Επιθετικός: Φιορίν Ντουρμισάι (ΟΦΗ, 25)







Από τα καλά φορ της κατηγορίας, ο Φιορίν Ντουρμισάι αναζητά μια νέα ευκαιρία στο υψηλό επίπεδο αφού στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί. Στα 25 του, ο Ελληνοαλβανός επιθετικός έχει καλή επαφή με τα δίχτυα. Ξέρει να παίζει με πλάτη και να σπάει μπάλες, να κινείται στον χώρο αφού παρότι είναι 1,87 έχει την ταχύτητα. Είναι δυνατός, οπότε δύσκολα τον… κάνεις καλά και έχει αποδείξει πως «μυρίζει» το γκολ και αξίζει να πάρει μια νέα ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x