sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 10ης αγωνιστικής

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, επιλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν από την 10η αγωνιστική, επιλέγοντας τους καλύτερους από τα γήπεδα της Super League.

Με μεγάλο κερδισμένο τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Super League, καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε της ΑΕΚ και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, που έφτασε στην πρώτη του νίκη.

Ωστόσο, την πιο εντυπωσιακή νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα που έφτασε σε ένα ιστορικό διαστάσεων 5-0 μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη.

Ας δούμε την καλύτερη ενδεκάδα αυτής της αγωνιστικής:

Λευτέρης Χουτεσιώτης (Ιωνικός):
Ο λόγος που εν πολλοίς ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει τον έναν βαθμό (1-1) υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης. Κορυφαίες του στιγμές, εκείνες του 85' και του 90'+1', όπου έβαλε σπουδαία «στοπ» στα τετ-α-τετ με τους Σίτο και Γκαρθία. Πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν ο 27χρονος πορτιέρε, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σε δύο στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος (αποκρούσεις και κλεψίματα).



Κένι Λαλά (Ολυμπιακός): Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του δεξιού μπακ με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», βάσει πάντα και της δυσκολίας της αναμέτρησης που κλήθηκε να διαχειριστεί. Αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία, ενώ επιθετικά αποτελούσε έναν μόνιμο πονοκέφαλο με τις προωθήσεις του για την άμυνα της Ένωσης. Κερασάκι στην τούρτα η ασίστ στο γκολ του Ελ Αραμπί.



Πίτσου Ατιένθα (Αστέρας Τρίπολης): Πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ιωνικό από τον Ισπανό στόπερ του Αστέρα Τρίπολης. Προσέφερε ασφάλεια στα μετόπισθεν, έχοντας δύο κλεψίματα και ισάριθμες επεμβάσεις. Την ίδια στιγμή ήταν εκείνος από τον οποίο ξεκινούσε και το build up των Αρκάδων, βοηθώντας την ομάδα του με τις εξαιρετικές διαγώνιες μακρινές μεταβιβάσεις του.

Ροδρίγο Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα): Ο ηγέτης και η σταθερά της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα προσέθεσε ακόμα μία θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εντυπωσιακή νίκη της ομάδας του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 31χρονος Αργεντινός, εκτός από το γκολ που ήταν από τη βούλα του πέναλτι (τρίτο του στη φετινή σεζόν), είχε καθοριστικές παρεμβάσεις όσο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό ως προς την εξέλιξή του.

Μάρβιν Πέερσμαν (ΠΑΣ Γιάννινα): Συγκλονιστική εμφάνιση από τον αριστερό μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα. Καθοριστική παρέμβαση στο 1-0 και στη συνέχεια δύο ασίστ για να φτάσει τελικά η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά σε αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα. Από τις πιο πλήρεις εμφανίσεις αριστερών μπακ στο φετινό πρωτάθλημα.



Χάρης Χαρίσης (Ατρόμητος): Η απόλυτη δικαίωση για έναν ποδοσφαιριστή που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα τους τελευταίους μήνες που είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού. Έχει επιστρέψει από το ματς με τον ΟΦΗ και κόντρα στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για δεύτερη φορά βασικός. Κόντρα στον «Δικέφαλο» ήταν πάρα πολύ καλός και το γκολ με το οποίο ο Ατρόμητος ανοίγει το σκορ, αρχίζει από δικό του κλέψιμο στον Κούρτιτς.

Μαουρίσιο (Παναθηναϊκός): Ήταν καθοριστικός. Ο μέσος του Παναθηναϊκού κατάφερε με την οξυδέρκειά του να κερδίσει το πέναλτι και χωρίς δυσκολία στη συνέχεια πέτυχε και το τρίτο γκολ, οδηγώντας το «τριφύλλι» σε μια απαραίτητη νίκη.



Γιον Τοράλ (ΟΦΗ): Σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση για τους Κρητικούς κόντρα στον Βόλο, δηλαδή μια ομάδα που έχει ανάλογους στόχους με το σύνολο του Νίκου Νιόπλια. Ο Ισπανός χαφ ήταν λίρα… 100, καθώς χρειάστηκε ουσιαστικά δύο τελικές για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με δύο γκολ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην εν λόγω αναμέτρηση, ο ΟΦΗ είχε και γκίνια, αφού σημάδεψε τέσσερις φορές το δοκάρι.



Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ): Ήταν μια ΑΕΚ μόνος του στο ντέρμπι και αξίζει να συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα της αγωνιστικής. Με δύο εξαιρετικές τελικές προσπάθειες πέτυχε δύο γκολ, κατάφερε να διατηρήσει την «Ένωση» εντός αγώνα μέχρι και το τελευταίο λεπτό και ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.

Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος): Η νίκη του Ατρόμητου έχει τη δική του υπογραφή. Δύο γκολ κόντρα στην ομάδα που τον σύστησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή ήταν απλά μια γραμμή στην ιστορία. Ο ίδιος επέστρεψε στα γκολ έπειτα από χρόνια, έβγαλε την γκίνια από πάνω του και πλέον οι Περιστεριώτες περιμένουν ανάλογη συνέχεια από τον Έλληνα επιθετικό.



Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός): Όταν με δύο γκολ έχεις κρίνει ένα ντέρμπι κόντρα σε έναν ανταγωνιστή του τίτλου και μάλιστα εκτός έδρας, τότε είσαι ο άνθρωπος της αγωνιστικής. Ο Μαροκινός επιθετικός χρειάστηκε δύο φάσεις για να σκοράρει δύο γκολ και παραμένει σε τοπ φόρμα.

Super League: Η ενδεκάδα της 10ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x