Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Να βρει την ισορροπία ο Γιαννίκης

Τα σημεία-κλειδιά στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ μέσα από τα «μάτια» του «προπονητή της εξέδρας»

Σπουδαία -τόσο από βαθμολογικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης- νίκη σημείωσε το Σάββατο (27/11) η ΑΕΚ, η οποία πέρασε (1-2) με ανατροπή από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Υπήρξαν στιγμές που έδειξαν τη δουλειά που γίνεται από τον Αργύρη Γιαννίκη και το επιτελείο του, με τις καταστάσεις που δημιούργησε η «Ένωση» (18 τελικές, διπλάσιες από τους γηπεδούχους, οι εννιά στον στόχο), το πρέσινγκ της και το, κατά διαστήματα, συνδυαστικό της ποδόσφαιρο. Όπως φυσικά και την αντίδραση που (ξανα)έβγαλε μετά την ψυχρολουσία μόλις στο 1ο λεπτό ακόμα μίας αναμέτρησης. Ωστόσο, ταυτόχρονα, υπήρξαν σημαντικές -και μάλιστα επαναλαμβανόμενες- ανορθογραφίες στο παιχνίδι της.

Τα σημεία-κλειδιά στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ μέσα από τα «μάτια» του «προπονητή της εξέδρας»:


-Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να αποτελεί σύμπτωση: Κόντρα στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στο 1'. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΣ, βλέπει τους αντίπαλούς της να κερδίζουν πέναλτι στα 15''. Άσχετα από το εάν ήταν ή όχι τραβηγμένη η απόφαση του κ. Καραντώνη, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η «Ένωση» μπαίνει με σοβαρό έλλειμμα συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά των αναμετρήσεών της.

Από την άλλη, είναι θετικό ότι όπως και απέναντι στους Πειραιώτες, έτσι και κόντρα στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα, παρά το γκολ που δέχεται από τα... αποδυτήρια. Το θέμα είναι το πώς δεν θα φτάνει σε τέτοιες καταστάσεις.

-Να βρει ισορροπία στο πρέσινγκ της: Ο Αργύρης Γιαννίκης βασίζει πολλά στο πρέσινγκ και η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δημιουργεί αρκετές καταστάσεις επιθετικά μέσω της πίεσής της. Ωστόσο, ταυτόχρονα αφήνει μεγάλα κενά στα μετόπισθεν, που εν προκειμένω ο ΠΑΣ τα εκμεταλλεύτηκε στις αμυντικές μεταβάσεις της «Ένωσης», ειδικά μέσω των μπαλιών στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Πρέπει να βρει την ισορροπία που χρειάζεται σ' αυτόν τον τομέα ο 41χρονος τεχνικός.

-Έβαλε και ο ΠΑΣ το… χεράκι του: Η παραπάνω αγωνιστική ανορθογραφία της ΑΕΚ, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα και στους γηπεδούχους, οι οποίοι έβγαιναν εξαιρετικά στην κόντρα, εκμεταλλευόμενοι τα κενά των αντιπάλων τους. Δεν πρέπει να παίρνεται ως δεδομένο. Ταυτόχρονα, βέβαια, θα μπορούσαν να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε τα παιχνίδια με το λεγόμενο Βig-5 σε ό, τι αφορά τον πρώτο γύρο και έχει τρεις νίκες (με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη) και δύο ήττες με τα… χίλια ζόρια (από Ολυμπιακό και ΑΕΚ)!

-Δεν πλήρωσε το ρίσκο του ο Γιαννίκης: Με την κίνησή του να περάσει τον Ανσαριφάρντ στη θέση του Σιμάνσκι στο 60ο λεπτό, η πρόθεσή του ήταν προφανής: Να φορτώσει την επίθεση της ομάδας του (με δίδυμο Αραούχο-Ανσαριφάρντ), ενισχύοντας και την ανάπτυξή της με τον Μάνταλο δίπλα στον Σιμόες σε ένα 4-4-2. Ωστόσο, το ελεύθερο πεδίο που έβρισκαν οι γηπεδούχοι στην κόντρα, θύμιζε… αεροδιάδρομο. Ευτυχώς για τον ίδιο, δεν το πλήρωσε η «Ένωση». Εξάλλου, η επιλογή του να βάλει τον Σάκχοφ στο 80', έφερε ισορροπία για τον «δικέφαλο» στον άξονα, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά.

-Τα πρόσωπα: Κάθε επαφή του Άμραμπατ με την μπάλα… φωνάζει ΠΟΙΟΤΗΤΑ! Ο Μαροκινός άσος είχε δείξει ότι είναι εκπληκτικός ως game changer, όμως μετά κι από αυτή την εμφάνισή του αποδεικνύει ότι πρέπει να αρχίζει ως βασικός. Την ίδια στιγμή, ο Τσούμπερ συνέχισε στις υποτονικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Στο αντίθετο στρατόπεδο, ο Εραμούσπε είχε εκπληκτική απόδοση, καθώς πέρα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, προέβη σε καίριες επεμβάσεις, ειδικά προς τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Από κοντά και ο Λοντίγκιν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x