Ελλάδα

Πρίντεζης: «Στο πρώτο Final-4 το σκεφτόμουν δέκα μέρες πριν, τώρα δεν το πολυσκέφτομαι»

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε πανέτοιμος για το Final-4 της Euroleague, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στην regular season της Stoiximan Basket League.

Χωρίς άγχος περιμένει ο Γιώργος Πρίντεζης το Final-4 της Euroleague, όπως τόνισε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Basket League.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στα τελευταία παιχνίδια που έδωσαν οι Πειραιώτες και στο ερχόμενο ματς με την Εφές, ενώ θυμήθηκε και τις προηγούμενες συμμετοχές του στην τελική φάση της Euroleague.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:
Για τα τελευταία ματς: «Είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί στα περισσότερα παιχνίδια. Στα τελευταία τρία παιχνίδια υπήρχε ένα δικαιολογημένο άδειασμα. Στον πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι καλύτερος και συγκεντρωμένος και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην τελική ευθεία»

Για το αν πήγε ιδανικά η σεζόν: «Μπορούμε να πούμε ότι πήραμε παραπάνω από αυτό που θέλαμε. Νιώθω ευλογημένος γιατί βρίσκομαι σε τρία διαφορετικά φορμάτ της ομάδας. Ήταν το 2012, το 2009 και το τώρα. Η χαρά που πηγαίνω στο Final-4 είναι μεγάλη. Είναι όμορφο το συναίσθημα, μια επιβράβευση και καλό για το ελληνικό μπάσκετ».

Για το τι διαφορετικό έχει αυτή η ομάδα: «Είναι μια ομάδα που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει τρομερό δέσιμο μέσα στο παρκέ μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Παίζει σύγχρονο μπάσκετ με ενέργεια, γρήγορο, γυρνάει την μπάλα με ενέργεια. Είχαμε διάρκεια και ένα καλό πρόγραμμα όλη τη χρονιά. Δεν ειχαμε τραυματισμούς, κάθε παίκτης ήταν στο 100%. Δεν είναι φαινόμενο. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ αλλά κατά βάθος δεν είναι δεδομένο. Άλλες ομάδες δίνουν πολλά περισσότερα χρήματα, ξεκινούν από άλλη αφετηρία. Είναι πολύ δύσκολο κάθε ομάδα να πάει στο Final-4 και να το κατακτήσει».

Για το παιχνίδι με την Εφές: «Τα Final-4 είναι περίεργα παιχνίδια, δεν υπερέχει κάποια ομάδα. Παίζει μεγάλο ρόλο να βρεθείς σε σωστή μέρα. Παίρνουμε πολλή ενέργεια από τον κόσμο μας. Θα είναι ένα γήπεδο με αρκετούς Έλληνες, θα μας δώσουν πολλή ενέργεια. Ο κόσμος δεν μας έχει δώσει καθόλου πίεση και μας δίνει ενέργεια. Η Εφές έχει πολύ ταλέντο έχει δύο από τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Στα Final-4 βγαίνουν και πρωταγωνιστές από το πουθενά. Θέλουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και να είμαστε στο 100% αμυντικά όλοι».

Για το πώς προετοιμάζεται πνευματικά: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά που θα βρίσκομαι στο Final-4. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Η προετοιμασία είναι περίεργη. Στο πρώτο Final-4 το σκεφτόμουν δέκα μέρες πριν. Ακόμα δεν πολυσκέφτομαι, δεν υπάρχει λόγος . Ίσως να είναι και θέμα εμπειρίας. Το προετοιμάζεις σαν όλα τα άλλα. Κάναμε δυνατά και σκληρά παιχνίδια στα πλέι οφ. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και να παίζουμε άνετοι και αποφορτισμένοι στα παιχνίδια αυτά. Προσωπικά δεν αγχώνομαι. Ούτε στην ομάδα υπάρχει άγχος».

Για το αν έχουν προετοιμάσει τους ξένους παίκτες για τη σημασία του Final-5: «Ξέρουν όλοι πόσο μεγάλη υπόθεση είναι το Final-4. Είναι όλοι εκεί θέλει διαχείριση. Θέλει να είσαι ταπεινός και να μην κάνεις τίποτα διαφορετικό απ' όσα έκανες όλη τη χρονιά ομαδικά και ατομικά».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x