Πόλο

Δεύτερο διπλό του ΠΑΟΚ επί του Εθνικού και εξάδα

Σε ένα δραματικό ματς, ο ΠΑΟΚ νίκησε 6-5 τον Εθνικό στο «Πέτρος Καπαγέροφ» και προκρίθηκε στην εξάδα της Α1 πόλο ανδρών, διεκδικώντας τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Εθνικό 6-5 στο Παπαστράτειο στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα των θέσεων 5-8 της Α1 πόλο ανδρών και με 2-1 νίκες μέσα στην έδρα των «κυανόλευκων» πήρε το «εισιτήριο» στην εξάδα του πρωταθλήματος, οπότε πλέον ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο την επόμενη σεζόν κόντρα στον Υδραϊκό.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε φοβερή άμυνα από το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και μετά και, παρά το γεγονός ότι για τέσσερα λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σγουρίδη χωρίς αντικατάσταση, κρατούσε σταθερό μια διαφορά ενός γκολ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: «Στο 1.01 πριν από τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου απεβλήθη χωρίς αντικατάσταση με κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία (μπουνιά εσκεμμένη στο πρόσωπο αντιπάλου) το Νο 8 του ΠΑΟΚ Σγουρίδης Δημ.».

Ο Εθνικός εκτέλεσε το πέναλτι που σφυρίχτηκε στη συγκεκριμένη φάση, αλλά στην εκτέλεση του Δερμιτζάκη ο Αϊβαλιώτης απέκρουσε και ο ΠΑΟΚ κράτησε το 5-4 υπέρ του. Ο Βαλιανάτος ισοφάρισε σε 5-5 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο Εθνικός από την αριθμητική υπεροχή του στα τέσσερα λεπτά.

Ο Πόλυς Προσινικλής πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΟΚ, 1’.13’’ πριν τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Στην τελευταία περίοδο, δεν σκόραρε καμία ομάδα.


Οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 1-1, 0-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος 1, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας, Δερμιτζάκης, Μπεριστιάνος 1, Χαραλαμπόπουλος, Λουκάς, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Καραμπάτης

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας, Μηλάς, Προσινικλής Ν. 1, Μαρινάγης, Κεχαλάρης 1, Μιλάρντοβιτς 1, Σγουρίδης, Μπαγλατζής 1, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Τόττης, Καραντζάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x