Eurobasket

Κολέ: «Στον τελικό έκανε η Ισπανία το καλύτερό της ματς στο Ευρωμπάσκετ!»

Τη μεγάλη απογοήτευσή του για την ήττα της Γαλλίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ εξέφρασε ο Βενσάν Κολέ, αναγνωρίζοντας ωστόσο την ανωτερότητα των Ισπανών.

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στη Γαλλία μετά την ήττα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ από την Ισπανία, σύμφωνα με τον Βενσάν Κολέ.

Ο προπονητής των «τρικολόρ» ανέφερε πως η ομάδα του δεν έδειξε τη δυναμική της στο ματς που έκρινε τον τίτλο, σε αντίθεση με τη «φούρια ρόχα» που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση!

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν ανώτερο και πως άξιζε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Βενσάν Κολέ:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε τον απολογισμό μας. Είναι ακόμη πολύ πρόσφατο. Αναμφίβολα ήταν ένα πολύ δύσκολο Ευρωμπάσκετ. Τερματίσαμε στη δεύτερη θέση και μπροστά από ομάδες που οι εκτιμήσεις τις έδιναν πιο ψηλά, όπως Σερβία, Πολωνία και ορισμένες άλλες που αποκλείστηκαν με μεγάλη έκπληξη νωρίτερα. Θα μπορούσαμε και εμείς να αποκλειστούμε νωρίτερα. Φτάσαμε κοντά στον αποκλεισμό στους “16” κόντρα στην Τουρκία και στους “8” κόντρα στην Ιταλία, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να περάσουμε. Ένα μέρος οφείλεται και στην τύχη, αλλά επίσης έπαιξε ρόλο και η αποφασιστικότητά μας, καθώς επίσης και η άρνησή μας να χάσουμε.

Ελπίζαμε ότι μετά την εμφατική νίκη στα ημιτελικά κόντρα στην Πολωνία, θα ολοκληρώναμε το τουρνουά μέσα σε αποθέωση. Δυστυχώς, όμως, δεν πήγαμε καλά σε ένα παιχνίδι, όπου ο αντίπαλος ήταν εξαιρετικός. Σε ένα παιχνίδι πάντα υπάρχουν δύο ομάδες. Πάντα σκεφτόμαστε περισσότερο εμάς και λιγότερο τον αντίπαλο… Αλλά, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Ισπανία ήταν εξαιρετική και ότι έκανε το καλύτερό της παιχνίδι στη διοργάνωση την πιο κρίσιμη στιγμή, δηλαδή, στον τελικό! Όχι εμείς. Είναι αναπόφευκτο να σε στεναχωρεί μία ήττα, αλλά θα πρέπει να μαθαίνεις και να αποδέχεσαι την ήττα από κάποιον που ήταν πιο καλός από εσένα και στον τελικό η Ισπανία ήταν καλύτερη από εμάς
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x