sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η καλύτερη ενδεκάδα της 6ης αγωνιστικής

Το sport-fm.gr επέλεξε και παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Οι καλύτεροι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Το sport-fm.gr επέλεξε και παρουσιάζει τους κορυφαίους του περασμένου τριημέρου για την 6η στροφή του πρωταθλήματος, στην οποία δέσποζε καθαρά αγωνιστικά το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ενώ τα «φώτα» έπεσαν τη Δευτέρα στο ΑΕΚ-Ιωνικός λόγω της επιστροφής της Ένωσης στο «σπίτι» της.

Τερματοφύλακας: Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος)
Φαίνεται κάπως οξύμωρο να βρίσκεται στην καλύτερη ενδεκάδα τερματοφύλακας ομάδας η οποία έχασε, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Έχει πιάσει το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 38’, ενώ νωρίτερα (30') κάνει εξαιρετική επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Μπακαμπού. Γενικότερα, ήταν πολύ καλός σε ολόκληρο το παιχνίδι, δεν έκανε λάθη, ενέπνεε σιγουριά με τις επεμβάσεις του και με την αυτοπεποίθηση που έβγαζε. Είχε πετυχημένες εξόδους, κυρίως στο πρώτο μισό του α’ μέρους, στο οποίο επέμεινε (και ίσως να οδηγήθηκε μέχρι ενός σημείου) πολύ στο παιχνίδι από αέρος η ομάδα του Μίτσελ. Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί είναι ο Γιαννιώτης και όχι ο Τζολάκης, ο οποίος κράτησε το 1-0 στο 48’ σε παρόμοια φάση με του Μπακαμπού, με την απόκρουση στην κεφαλιά του Φριτζόνσον… Ωστόσο, ο πορτιέρε των «κυανόλευκων» είχε αρκετή παραπάνω δουλει και ασφαλώς με το πέναλτι κέρδισε πολλούς πόντους.
Super League: Η καλύτερη ενδεκάδα της 6ης αγωνιστικής

Στόπερ: Χρήστος Σιέλης (Βόλος)
Πολύ καλή παρουσία από τον 22χρονο αμυντικό. Απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα όπως ο Άρης, δεν «έφαγε» πολλές φάσεις ο Βόλος, παρότι συνήθως δεν είναι… μπετόν αμυντικά, αφού ο συγκεκριμένος τομέας του παιχνιδιού δεν την ενδιαφέρει και τόσο. Δεν «λύγισε» ούτε όταν η ομάδα του έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Άλχο στο 55ο λεπτό, όπως γενικότερα οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν στα… σχοινιά παίζοντας με δέκα.

Στόπερ: Ντέρεκ Κορνέλιους (Παναιτωλικός)
Μαζί με τον Λάρσον «έσβησαν» τον Σταματελόπουλο, ο οποίος δεν φάνηκε στο παιχνίδι και δεν… θορύβησε τους φιλοξενούμενους. Κυρίως όμως ο Κορνέλιους είχε καλή απόδοση και μάλιστα, εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα, τα πήγε καλά και πιο μπροστά. Αφού πιστώνεται την ασίστ στο δεύτερο προσωπικό γκολ του Καρέλη για το 1-3 του Παναιτωλικού.

Στόπερ: Άρολντ Μουκουντί (ΑΕΚ)
Καλός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κράτησε μακριά από την περιοχή της ΑΕΚ τον Ιωνικό, αν και σε αυτό το γεγονός έπαιξε ρόλο το κυριαρχικό ποδόσφαιρο της Ένωσης, η οποία δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν. Πάντως, όποτε χρειάστηκε ξεχώρισε με το δυναμικό παιχνίδι του. Αν είχε αντιδράσει καλύτερα στο 4-1 των Νικαιωτών θα μιλούσαμε για ένα αψεγάδιαστο ματς από πλευράς Γάλλου. Ήρθε όμως σε σημείο στο οποίο είχαν κριθεί τα πάντα και οι γηπεδούχοι ίσως να είχαν το μυαλό τους πιο πολύ στους πανηγυρισμούς για την ιστορική επιστροφή.

Αμυντικός χαφ: Ρούμπεν Πέρεθ (Παναθηναϊκός)Το… δυναμό του Παναθηναϊκού και πάλι. Αυτήν τη φορά σε ένα μεγάλο διπλό επί του ΠΑΟΚ. Κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, δίνοντας τον… τόνο στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» και δεν… χάλασε το μυαλό του ούτε όταν στράβωσε η κατάσταση για την ομάδα του. Στο πρώτο γκολ των «πρασίνων» έχει βγάλει φανταστική μπαλιά στον Αϊτόρ, με την οποία ξεκλειδώνει την άμυνα του «δικεφάλου του Βορρά». Όταν είναι καλά ο Ισπανός, είναι καλά κι ο Παναθηναϊκός.

Μέσος: Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ)Ο κορυφαίος της ΑΕΚ στην άνετη νίκη επί του Ιωνικού. Έδωσε το σύνθημα, πετυχαίνοντας το ιστορικό πρώτο γκολ (το οποίο ήταν γκολάρα) της Ένωσης στο νέο της «σπίτι» στο 6’, ενώ έκλεισε και τον χορό των γκολ στο 65ο λεπτό. Μάλιστα «επέλεξε» να πετύχει τα πρώτα του τέρματα στην Ελλάδα σε ένα τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι για τη νέα του ομάδα. Συνολικά, πάντως, παίρνει πολύ καλό βαθμό για τη δουλειά που έκανε στη μεσαία γραμμή. Κουβάλησε την μπάλα και μοίρασε σωστά το παιχνίδι.



Ακράιος χαφ: Νίκλας Ελίασον (ΑΕΚ)
Από τους διακριθέντες σε μια κυριαρχική εμφάνιση από πλευράς ΑΕΚ. Κορυφαίος «κιτρινόμαυρος» ήταν ο Γκατσίνοβιτς, αλλά και ο Ελίασον δεν πήγε πίσω, καθώς σέρβιρε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της Ένωσης, έχοντας ασίστ στο 2-0 του Λιβάι Γκαρσία στο 26’, αλλά και στο 4-0 του Σέρβου στο 65ο λεπτό.
Super League: Η καλύτερη ενδεκάδα της 6ης αγωνιστικής

Μεσοεπιθετικός: Κανταλαπιέντρα Αϊτόρ (Παναθηναϊκός)
Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Για ακόμη μία φορά ήταν το σημείο αναφοράς του «τριφυλλιού», υπογράφοντας το διπλό των πρωτοπόρων της Super League με τα δύο γκολ του, με τα οποία έγινε η ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η καλύτερη φάση των Κυπελλούχων Ελλάδος στο πρώτο μέρος, το οποίο δεν ήταν το καλό τους διάστημα στη «μάχη» της αγωνιστικής, προήλθε επίσης από τον Ισπανό, ο οποίος επιβεβαίωσε με την εμφάνισή του ότι είναι καλύτερος σε σχέση με το αντίστοιχο σημείο της περυσινής σεζόν. Παρουσιάζεται πιο ώριμος, έχει ασφαλώς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δείχνει να μην έχει κλονιστεί από τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό που βρίσκει μπροστά του φέτος. Αντιθέτως, αυτό το γεγονός λειτουργεί υπέρ του. Ισχύει ό,τι αναφέραμε για τον Ρούμπεν, όταν πατάει καλά, είναι καλά και ο Παναθηναϊκός.



Ακραίος χαφ: Χουλιάν Μπαρτόλο (Αστέρας Τρίπολης)
Μπορεί να μην πέτυχε γκολ, αλλά ήταν ο κορυφαίος του Αστέρα στην παρθενική νίκη των Αρκάδων στο φετινό πρωτάθλημα με το 2-0 επί του ΟΦΗ. Απέναντι στους Κρητικούς είχε τις ασίστ στα δύο γκολ της ομάδας του και συνολικά πολύ καλή εικόνα (θα μπορούσε να είχε σκοράρει κιόλας) με αποτέλεσμα να γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων.

Σέντερ φορ: Σεντρίκ Μπακαμπού (Ολυμπιακός)
Ο πρωταγωνιστής στο 2-0 του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου με τα δύο γκολ του, με τα οποία οι Πειραιώτες έκαναν νέα αρχή (ντεμπούτο Μίτσελ), επιστρέφοντας στις νίκες μετά από σχεδόν έναν μήνα. Το 1-0 είναι εντελώς δικό του, αφού έχει κερδίσει το πέναλτι (και την κίτρινη του Κιβρακίδη), το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος. Μπορεί να μην έκανε την τέλεια εμφάνιση, αφού είχε και κάποια κακά τελειώματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη του εμφάνιση στο βασικό σχήμα και στα συν του είναι το γεγονός ότι ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις. Πρέπει να του πιστωθεί επίσης ότι είναι μέσα στις περισσότερες φάσεις των γηπεδούχων.

Σέντερ φορ: Νίκος Καρέλης (Παναιτωλικός)
Πώς να λείψει από την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής; δεν γίνεται! Απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναιτωλικού επί του ΠΑΣ με 4-1 στα Γιάννενα, σημειώνοντας χατ-τρικ. Ξεχαρβάλωσε την αντίπαλη άμυνα και μία θεωρητικά δύσκολη αποστολή για τους Αγρινιώτες, τη μετέτρεψε σε… περίπατο ο 30χρονος επιθετικός. Παράλληλα, είναι ένας σοβαρός αντίπαλος για το πρώτο σκόρερ της Super League έως τώρα, Αϊτόρ. Ο Ισπανός έχει 7 γκολ, ενώ ο Καρέλης 6.

Super League: Η καλύτερη ενδεκάδα της 6ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x