Champions League

Λιονέλ Μέσι: Η Μπάγερν και πάλι στο «μονοπάτι» του, μετά τον εφιάλτη του 8-2

Ο Λιονέλ Μέσι θα αντιμετωπίσει ξανά την Μπάγερν Μονάχου, η οποία θα είναι η αντίπαλος της Παρί Σεν Ζερμέν για την φάση των «16» του Champions League, για πρώτη φορά μετά το ιστορικό 8-2.

Σίγουρα όχι και οι καλύτερες αναμνήσεις για τον Λιονέλ Μέσι μετά την κλήρωση για την φάση των «16» του Champions League, με την Παρί Σεν Ζερμέν να βρίσκει απέναντι της την Μπάγερν Μονάχου, και ο Αργεντινός να την αντιμετωπίζει για πρώτη φορά μετά τον ιστορικό διασυρμό με 8-2 φορώντας τα χρώματα της «Μπάρτσα».

Εκείνη η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί υπό το «καθεστώς» μονών παιχνιδιών λόγω της πανδημίας και μάλιστα σε ουδέτερη έδρα, το «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Το σκορ άνοιξε ο Τόμας Μίλερ στο 4ο λεπτό, με τους Καταλανούς να απαντούν άμεσα χάρις το αυτογκόλ του Αλάμπα (7΄). Αυτό που ακολούθησε όμως δεν είχε προηγούμενο με την ομάδα του Λέο Μέσι να δέχεται τρία τέρματα σε διάστημα εννέα λεπτών από τους Πέρισιτς (22΄), Γνάμπρι (27΄) και Μίλερ (31΄), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ να βρίσκεται στο 4-1 υπέρ των Βαυαρών.

Στην επανάληψη μπορεί ο Σουάρες να μείωσε στο 57΄, όμως με Κίμιχ (63΄) και Λεβαντόφσκι (82΄) οι -τυπικα- φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 6-2. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Μπάγερν, Φελίπε Κουτίνιο, πέρασε ως αλλαγή στο 76΄ σκοράροντας εις διπλούν (85΄, 89) διαμορφώνοντας το τελικό 2-8.



Αυτή ήταν και η πιο βαριά ήττα στην ποδοσφαιρική ιστορία του Λιονέλ Μέσι, καθώς σε συλλογικό επίπεδο έως τότε δεν είχε ηττηθεί με περισσότερα από τέσσερα τέρματα.

Ο Αργεντινός σταρ βρίσκει ξανά απέναντι του την γερμανική ομάδα όντας σε ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό της Μπαρτσελόνα το 2020, με τον ίδιο μάλιστα προ ημερών να δηλώνει πως θέλει να κατακτήσει ένα σημαντικό τρόπαιο με τον σύλλογο του Παρισιού, με τις φήμες και για την επέκταση του συμβολαίου του να δίνουν και να παίρνουν.



Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x