Γενικά

Επιστρέφει στους αγώνες για το NASCAR ο Τζένσον Μπάτον!

Επιστροφή στις πίστες για τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Τζένσον Μπάτον, ο οποίος συμφώνησε να τρέξει σε τρεις αγώνες του NASCAR!

Επιστρέφει στις πίστες για λογαριασμό του NASCAR ο Τζένσον Μπάτον!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2009 με το μονοθέσιο της Mercedes Brown, συμφώνησε να τρέξει σε τρεις αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας (Cup Series), στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, θα τρέξει στις πίστες του Όστιν (26 Μαρτίου), του Σικάγο (2 Ιουλίου) και της Ινδιανάπολις (13 Αυγούστου), με τη No. 15 Mobil 1 Ford Mustang της Rick Ware Racing.

«Το σημαντικότερο για μένα είναι να το απολαύσω. Λατρεύω να έχω νέες οδηγικές προκλήσεις. Προφανώς αυτά τα αυτοκίνητα διαφέρουν πολύ από όσα έχω συνηθίσει. Είναι πολύ πιο βαριά, με πολύ χαμηλότερη ισχύ και το κυριότερο, χωρίς να παράγουν κάθετη δύναμη. Έχουν σειριακό κιβώτιο όπου πρέπει να παίζεις και με τα πεντάλ, άρα υπάρχουν πολλά που πρέπει αν μάθω σε μικρό χρονικό διάστημα. Όμως είναι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα πρόκληση και δεν την προσεγγίζω ως guest εμφανίσεις. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός, αν και ξέρω πως αυτό θα απαιτήσει χρόνο», δήλωσε ο Βρετανός οδηγός.

Ο Μπάτον έχει 306 αγώνες στο πρωτάθλημα της Formula 1, στην οποία τελευταία φορά εμφανίστηκε το 2017, όταν αντικατέστησε τον Φερνάντο Αλόνσο στο Grand Prix του Μονακό, οδηγώντας για τη McLaren. Έκτοτε, έχει τρέξει στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT και την κατηγορία GT500, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, αλλά και σε κάποιες εκτός δρόμου δοκιμασίες.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x