Stoiximan Super League

Live: Παναθηναϊκός-Άρης 1-0 (Τελικό)

Τουλάχιστον νικάει… Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε, αγχώθηκε πολύ από τον ελλιπή Άρη, όμως κατάφερε στο τέλος να πάρει το τρίποντο (1-0) που τον κρατάει «ολοζώντανο» στη μάχη του τίτλου. Οι «πράσινοι» ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να συντηρήσουν, παρά να διευρύνουν το προβάδισμα που τους έδωσε ο Νίνης και πήγαν να το πληρώσουν από την ψυχωμένη ομάδα του Κούπερ (η οποία διαμαρτύρεται για γκολ του Μίσελ που δεν μέτρησε).

Τουλάχιστον νικάει…

Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε, αγχώθηκε πολύ από τον ελλιπή Άρη, όμως κατάφερε στο τέλος να πάρει το τρίποντο (1-0) που τον κρατάει «ολοζώντανο» στη μάχη του τίτλου.

Οι «πράσινοι» ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να συντηρήσουν, παρά να διευρύνουν το προβάδισμα που τους έδωσε ο Νίνης και πήγαν να το πληρώσουν από την ψυχωμένη ομάδα του Κούπερ (η οποία διαμαρτύρεται για γκολ του Μίσελ που δεν μέτρησε).



*Παρακολουθήστε μετά τη λήξη του αγώνα τα αποκλειστικά στιγμιότυπα της NOVA από το ΟΑΚΑ!

90+2’ Λήξη της αναμέτρησης.

90+1’ Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Χαβίτο, σουτάρει με δύναμη ο Ισπανός με τον Τζόρβα να εκτινάσσεται και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

90’ - Δύο λεπτά θα είναι ο επιπλέον χρόνος.

89’ - Σε καλή θέση στην περιοχή ο Τσεσνάουσκις, απογοητευτικό το σουτ που δοκιμάζει, φεύγει ψηλά άουτ.

85’ - Κίτρινη κάρτα για τον Άρη: Την αντικρίζει ο Τόχα για σκληρό μαρκάρισμα στον Νίνη.

81’ - Αλλαγή για τον Άρη: Ο Αραβίδης περνάει στην θέση του Βανγκέλι.

79’ - Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ρουίς, πέφτει στη δεξιά γωνία και μπλοκάρει ο Τζόρβας.

77’ - Ψάχνει επίμονα το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός, ο Κατσουράνης ανεβαίνει και σουτάρει αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, καλό το σουτ που δοκίμασε ο Έλληνας μέσος αλλά δεν βρίσκει στόχο.

75’ - Ο Νίνης αποφεύγει δύο αντιπάλους και σουτάρει με δύναμη από τα όρια της περιοχής, φεύγει πάνω από την εστία.

74’ - Σέντρα από τα δεξιά με στόχο τον Σισέ στην περιοχή, σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους ο Γάλλος για την κεφαλιά, άστοχη έξοδος από τον Σηφάκη, ωστόσο η μπάλα περνά άουτ.

*Παρακολουθήστε μετά τη λήξη του αγώνα τα αποκλειστικά στιγμιότυπα της NOVA από το ΟΑΚΑ!

69' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Τη βλέπει ο Μαρίνος για δυνατό μαρκάρισμα στον Χαβίτο

68' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Χριστοδουλόπουλος περνάει στη θέση του Γκοβού

66' - Γκολ που δεν μετράει για τον Άρη: Μετά από εκτέλεση φάουλ στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μίσελ σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής έχει καταλογίσει επιθετικό φάουλ του Ρουίς πάνω στον Βύντρα.

60' - Αλλαγή για τον Άρη: Ο Τσεσνάουσκις στη θέση του Καζναφέρη

59': Σε εκτέλεση κόρνερ του Νίνη από αριστερά, ο Γκοβού παίρνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

*Παρακολουθήστε μετά τη λήξη του αγώνα τα αποκλειστικά στιγμιότυπα της NOVA από το ΟΑΚΑ!

54': Μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σισέ πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

50': Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Ο Ρουίς βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά, γύρισε ωραία την μπάλα στο πέναλτι, αλλά το πλασέ που έκανε από 'κει ο Νέτο, αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Τζόρβα!

47': Μακρινό σουτ του Νίνη από τον άξονα μπλοκάρεται, με διπλή προσπάθεια, από τον Σηφάκη.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Μαρίνος αντικατέστησε τον Ζιλμπέρτο

46' - Αλλαγή για τον Άρη: Στη θέση του Πρίττα πέρασε ο Κατίδης

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

45': Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ Σισέ και Λαζαρίδη, έπειτα από μεταξύ τους διεκδίκηση στη γραμμή του πλαγίου άουτ.

41': Ωραία ατομική ενέργεια του Χαβίτο στην αντεπίθεση, τελείωνει με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, που μπλοκάρεται, όμως, από τον Τζόρβα.

32': Πρώτη σχετικά καλή ευκαιρία για τον Άρη. Μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του Χαβίτο, ο Καζναφέρης πιάνει το συρτό σουτ από πλάγια θέση και δεξιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

29': Συνεχίζει να ελέγχει το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός -με τον Άρη να μη μπορεί μέχρι τώρα να τον απειλήσει.

21': Τελικά ο Σαριέγκι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και (τουλάχιστον μέχρι... νεωτέρας) θα συνεχίσει το ματς.

19' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Ο Σισέ (από θέση δεξιού χαφ) βγάζει εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο Νίνης, με αριστερό σουτ στην κίνηση, νικά τον Σηφάκη!

15': Ο Σαριέγκι τραυματίστηκε σε προηγούμενη φάση και, όπως δείχνει, δεν μπορεί να συνεχίσει.

10': Έχει πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα ο Παναθηναϊκός -χωρίς, ωστόσο (πέραν του σουτ του Κατσουράνη) να απειλεί ιδιαίτερα.

3': Μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά, ο Γκοβού "στρώνει" για τον Κατσουράνη, αλλά το πλασέ που πιάνει εκείνος στην κίνηση περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

1': Έναρξη του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο (46' Μαρίνος), Νίνης, Κατσουράνης, Γκοβού (68' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Ιωαννίδης, Γκαρσία, Πλεσί, Πετρόπουλος

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι (81' Αραβίδης), Οριόλ, Μίσελ, Τόχα, Ρουίς, Καζναφέρης (60' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας (46' Κατίδης)

Στον πάγκο: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Μέσα σε… κλειστό κύκλο καλείται να πάρει την -κάτι παραπάνω από απαραίτητη- νίκη ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εκτίουν σήμερα την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που τους επιβλήθηκε για τα επεισόδια στην Τρίπολη (η άλλη θα είναι στο ματς με την Καβάλα).

Εκτός του «12ου παίκτη», όμως, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με δύο ακόμα απουσίες στο ΟΑΚΑ. Ο Ζεσουάλδο δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Καραγκούνη και τον ανέτοιμο Σιμάο, ενώ άφησε επιπλέον εκτός αποστολής και τους Φερνάντες, Καντέ, Σεϊταρίδη, Μαυρία και Δημούτσο.

Αν κάποιος δικαιούται να… ομιλεί για απουσίες, πάντως, αυτός είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Αργεντινός θα στερηθεί δέκα παίκτες από το σημερινό παιχνίδι -ενώ χαρακτηριστικό είναι πως (για το λόγο αυτό) δεν κατάφερε να συμπληρώσει 18άδα.

Αναλυτικά, εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Φατί και Κουλουχέρης, οι τραυματίες Κόκε, Τσέζαρεκ, Μενδρινός, Σουάρεθ Πορτίγια και Αγτζίδης, ο ανέτοιμος Ρονάλντο, ο Ναφτί (που δεν υπολογίζεται) και ο Κριστιάν Πορτίγια, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (δεν έχει έρθει η μπλε κάρτα του).

Τη δική του επιστροφή κυνηγάει κάθε ένας από τους δύο αντιπάλους. Ο μεν Παναθηναϊκός στις εντός έδρας νίκες (μετά την «γκέλα» με τον Ολυμπιακό Βόλου), ο δε Άρης στα «διπλά» (τα οποία αγνοεί στις τέσσερις τελευταίες εξόδους του και από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

Πολύ περισσότερο από… 90 λεπτά κράτησε το παιχνίδι των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο. Ο καταλογισμός του πέναλτι, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», προκάλεσε συζητήσεις, εντάσεις και πλήθος ανακοινώσεων, ενώ είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της καριέρας του διαιτητή Δαλούκα.



Ευχάριστες, αν μη τι άλλο, αναμνήσεις ξυπνάει το σημερινό παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν αντιμετωπίσει τον Άρη και στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας 1-0 (με το γκολ του Λέτο στο 63’) και σφραγίζοντας έτσι την κατάκτηση του νταμπλ.



Για τα καλά προς το μέρος του Παναθηναϊκού γέρνει η προϊστορία των αγώνων στην Αθήνα. Σε σύνολο 51 αναμετρήσεων για τη μεγάλη κατηγορία, οι «πράσινοι» μετρούν 37 νίκες και 8 ισοπαλίες, ενώ 4 μόλις φορές ο Άρης έφυγε με το «διπλό». Το τελευταίο από αυτά σημειώθηκε τη σεζόν 2006-07, με γκολ του Μπελέμ στο 89’.



Πέρυσι, πάντως -στο αντίστοιχο παιχνίδι- ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να ιδρώσει (και να ανατρέψει το σκορ) για να φτάσει στην αγχωτική νίκη με 2-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x