Επικαιρότητα

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέβηκαν σήμερα τα speads των ελληνικών ομολόγων, 24 ώρες πριν από την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας από το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση 1,5 δις ευρώ.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέβηκαν σήμερα τα speads των ελληνικών ομολόγων, 24 ώρες πριν από την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας από το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση 1,5 δις ευρώ.

Ικανοποιημένο δηλώνει – ωστόσο- το οικονομικό επιτελείο από την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2010. Μείωση του ελλείμματος κατά 36,5% έναντι ετήσιου στόχου 33,2%. Κάτω από το στόχο του 6% η αύξηση των καθαρών εσόδων.

Την ίδια ώρα, έντονες πιέσεις δέχεται το ΕΥΡΩ μετά και την φημολογία για την κατάσταση της οικονομίας της Πορτογαλίας. Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις για την προσφυγή της Λισαβόνας στον Μηχανισμό Διάσωσης, ξεκαθάρισε η Κομισιόν.

Αλλαγές προσώπων στη «σκιώδη κυβέρνηση» της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναβαθμίζεται σε Τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας. Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελάκης, διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: οι κύριοι Μαρκόπουλος, Κεφαλογιάννης και Δένδιας.

Ακινητοποιημένα μέχρι τις 4 έμειναν σήμερα μπλε λεωφορεία, Τρόλεϊ ,Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό. Νέα στάση εργασίας αύριο στα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως και τις 3 και μισή το μεσημέρι, στα τρόλεϊ 11 με 3 και στον Ηλεκτρικό 12 με 4μμ.

Σήμερα το ραντεβού των εκπροσώπων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για το θέμα του «ανοίγματος» του δικηγορικού επαγγέλματος.

Δεν συντρέχουν λόγοι αύξησης της τιμής του ψωμιού, ξεκαθάρισε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας, μετά την συνάντηση του με εκπροσώπους των αρτοποιών.

Στην εντατική μονάδα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ. Το μεσημέρι τον επισκέφθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής.

Αρχίζουν το Σάββατο 15 του μήνα οι εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων. Το άνοιγμα των μαγαζιών τρεις ή τέσσερις Κυριακές τον χρόνο, προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 1,58% στις 15:45μμ. Στις 1.368 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας κατά Αμερικανίδας βουλευτού και για τη δολοφονία ακόμα δύο κυβερνητικών αξιωματούχων, απαγγέλθηκαν κατά του 22χρονου που άνοιξε πυρ στο Τουσόν της Αριζόνα κατά της Γκάμπριελ Γκίφορντς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 14. Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της βουλευτού των Δημοκρατικών.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιή συννεφιά, βαθμιαία αυξημένη αύριο Τρίτη στην Αττική. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x