Επικαιρότητα

Απαγόρευσαν τα βιβλία του Κοέλιο στο Ιράν!

Ο δημοφιλής συγγραφές Πάουλο Κοέλιο κατηγορεί για λογοκρισία το Ιράν, στο οποίο απαγορεύτηκαν τα βιβλία του, αν και μέχρι τώρα έχουν πουληθεί πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα στην ασιατική χώρα… Πάραυτα, η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έκανε την ανεπίτρεπτη αυτή κίνηση και τώρα αναμένονται αντιδράσεις απο την αντίστοιχη της Βραζιλίας.

Ο δημοφιλής συγγραφές Πάουλο Κοέλιο κατηγορεί για λογοκρισία το Ιράν, στο οποίο απαγορεύτηκαν τα βιβλία του, αν και μέχρι τώρα έχουν πουληθεί πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα στην ασιατική χώρα…

Πάραυτα, η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έκανε την κίνηση αυτή και τώρα αναμένονται αντιδράσεις απο την αντίστοιχη της Βραζιλίας.

«Τα βιβλία μου πωλούνται στο Ιράν από το 1998, Πιστεύω ότι έχουν πουληθεί έξι εκατομμύρια αντίτυπα στη χώρα αυτή. Τα βιβλία μου κυκλοφόρησαν επί πολλών ιρανικών κυβερνήσεων. Η απαγόρευση είναι αυθαίρετη και προκύπτει από παρεξήγηση», είπε ο πασίγνωστος συγγραφέας.

Εν τω μεταξύ στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Βραζιλιάνος δημοσίευσε την επιστολή του Ιρανού εκδότη, Αράς Χετζαζί, μέλος της αντιπολίτευσης, στην οποία γίνεται λόγος για απαγόρευση κυκλοφορίας των βιβλίων του με εντολή του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο «Αλχημιστής» που είναι το πιο διάσημο βιβλίο του συγγραφέα και έχει πουλήσει περίπου 65 εκατομμύρια, ενδεχομένως να δημοσιευτεί στο διαδύκτιο σύμφωνα με λεγόμενα του ίδιου του Κοέλιο.

Αναμένονται αντιδράσεις από την κυβέρνηση της Βραζιλίας

Θλιβερό φαινόμενο χαρακτήρισε το γεγονός η υπουργός Πολιτισμού, Ανα Ντε Χολάντα που θα συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αντόνιο Πατριότα, ενώ ζήτησε ήδη από την κυβέρνηση της χώρας να αντιδράσει.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x