Στίβος

Δεν πάει Λονδίνο ο Μέριτ

Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε οριστικά την Τετάρτη πως ο Λασόν Μέριτ δε θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε πως ισχύει ο κανονισμός που δεν επιτρέπει στους αθλητές, οι οποίοι έχουν «πιαστεί» να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών και τους έχει επιβληθεί ποινή αποκλεισμού άνω των έξι μηνών, να πάρουν το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στην αγγλική πρωτεύουσα.

Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε οριστικά την Τετάρτη πως ο Λασόν Μέριτ δε θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε πως ισχύει ο κανονισμός που δεν επιτρέπει στους αθλητές, οι οποίοι έχουν «πιαστεί» να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών και τους έχει επιβληθεί ποινή αποκλεισμού άνω των έξι μηνών, όπως ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και παγκόσμιος πρωταθλητής στο Βερολίνο στα 400 μέτρα με εμπόδια, να πάρουν το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στην αγγλική πρωτεύουσα.

Το ΔΣ της ΔΟΕ και η επιτροπή αθλητών, μετά από συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, συμφώνησαν ότι ο κανονισμός θα πρέπει να τηρηθεί, κάτι που σημαίνει ότι περισσότεροι από 40 αθλητές δεν θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στη «γιορτή» του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Αμερικανός πρωταθλητής εκτίει ποινή αποκλεισμού 21 μηνών, καθώς βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας. Η ποινή του λήγει τον ερχόμενο Ιούλιο και, ενώ θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Νταεγού το ερχόμενο καλοκαίρι, δε θα δώσει το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μέριτ σκοπεύει να ασκήσει έφεση στο CAS, ώστε να δικαιωθεί.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x