Stoiximan Super League

Να ξορκίσει τον «δαίμονα»

Την πρώτη του νίκη με αντίπαλο την Καβάλα την τελευταία διετία ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός (19:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), ώστε να μειώσει και πάλι τη διαφορά του στους πέντε βαθμούς από την κορυφή και να πάει με άλλον «αέρα» στο πρώτο ντέρμπι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο την Τετάρτη. “Άγνωσται αι βουλαί” του Πολέμη.

Την πρώτη του νίκη με αντίπαλο την Καβάλα την τελευταία διετία ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός (19:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), ώστε να μειώσει και πάλι τη διαφορά του στους πέντε βαθμούς από την κορυφή και να πάει με άλλον «αέρα» στο πρώτο ντέρμπι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο την Τετάρτη.

Τρεις φορές έχει προσπαθήσει την τελευταία διετία, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να νικήσει την Καβάλα. Δύο ισοπαλίες εκτός έδρας (με το ίδιο σκορ, 2-2) και μία ήττα πέρσι στο ΟΑΚΑ, έχουν μετατρέψει τους «Αργοναύτες» σε εφιάλτη για τους «πράσινους». Η συγκυρία είναι λίγο πολύ η ίδια αφού όπως κι ένα χρόνο πριν, η πορεία των μετέπειτα πρωταθλητών ήταν ανοδική, όπως και τώρα, αλλά διακόπηκε απότομα από την ήττα με σκορ 2-0. Το τριπλό αυτό πάθημα ελπίζουν να τους έχει γίνει μάθημα στον Παναθηναϊκό , αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών. Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανσερραϊκού έφερε στους οκτώ πόντους τη διαφορά πρώτου-δεύτερου κι αν στο «τριφύλλι» θέλουν να παραμείνουν στο κυνήγι της κορυφής πρέπει να νικήσουν.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει γνωστές τις διαθέσεις του για την ομάδα που θα παρατάξει, είναι σίγουρο πως δεν θα αλλάξει το 4-3-3, αλλά μόνο κάποια πρόσωπα κι αυτά αναγκαστικά. Ο Τζόρβας θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα μπροστά του θα συνθέσουν οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ και Σαριέγκι, ελλείψει του τραυματία Μπουμσόνγκ. Στα χαφ θα παραταχθούν οι Σιμάο, Νίνης, Κατσουράνης, με τον Μοζαμβικανό να παίρνει τη θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μπροστά, με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Λέτο, την τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Γκοβού, Γκαρσία και Σισέ. Δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά, αλλά το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα κάνει μια ανάλυση της Καβάλας πριν το γεύμα στους παίκτες του «τριφυλλιού», όπου θα δείξει τα υπέρ και τα κατά της αντιπάλου ομάδας, την οποία θεωρεί αρκετά επικίνδυνη. Ο τεχνικός των «πρασίνων» έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα «στημένα» όλη την εβδομάδα, αφού περιμένει να αποτελέσουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, περιμένοντας τους «Αργοναύτες» να αγωνιστούν αρκετά κλειστά στην άμυνά τους.

“Άγνωσται αι βουλαί” του Πολέμη

Την παρουσία του Αδαμάντιου Πολέμη στο ΟΑΚΑ περιμένουν άπαντες στον Παναθηναϊκό, περιμένοντας μήπως και ξεκαθαρίσει τη θέση για την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ. Κανείς δεν γνωρίζει αν και τι έχει αποφασίσει ο επιφανής εφοπλιστής, με τις εξελίξεις στα διοικητικά να αναμένεται να κορυφωθούν στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ.Πολέμης παραμένει διστακτικός λόγω του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των μεγαλομετόχων, από τους οποίους ωστόσο έχει λάβει υποσχέσεις στήριξης, αν αναλάβει πρόεδρος.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x