Stoiximan Super League

Live: Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-3 (Τελικό)

Μηνύματα… προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζει να μοιράζει η ΑΕΚ! Η «Ένωση» κέντησε στην Τρίπολη, ξεκαθάρισε (και) στον Αστέρα πως έκοψε τα δώρα και με τη δεύτερη συνεχόμενη τριάρα της (3-0), προειδοποίησε πως πάει φορτσάτη στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό! Λυμπερόπουλος (47’), Μπλάνκο (56’) και Σκόκο (πεν. 75’) έφτιαξαν τη «ζωγραφιά» της ομάδας του Χιμένεθ -που… μουτζουρώθηκε μόνο από τους τραυματισμούς των Μανωλά και Γεωργέα.

Μηνύματα… προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζει να μοιράζει η ΑΕΚ!

Η «Ένωση» κέντησε στην Τρίπολη, ξεκαθάρισε (και) στον Αστέρα πως έκοψε τα δώρα και με τη δεύτερη συνεχόμενη τριάρα της (3-0), προειδοποίησε πως πάει φορτσάτη στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό!

Λυμπερόπουλος (47’), Μπλάνκο (56’) και Σκόκο (πεν. 75’) έφτιαξαν τη «ζωγραφιά» της ομάδας του Χιμένεθ -που… μουτζουρώθηκε μόνο από τους τραυματισμούς των Μανωλά και Γεωργέα.



90'+4' Λήξη της αναμέτρησης.

93' Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα της ΑΕΚ.

83' Ωραία αντεπίθεση του Αστέρα ο Φρανκού βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ

77' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ντιόπ παίρνει τη θέση του Μάκου

75' Γκολ για την ΑΕΚ. Ο Σκόκο ανέλαβε την εκτέλεση και απέναντι από τον Ντεγκρά έκανε το 0-3

73 Πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Γιάχιτς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πουλίδο, ο οποίος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

72' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μπακασέτας παίρνει τη θέση του Λαδάκη

62' - Αλλαγή για τον Αστέρα: Ο Ροτζέριο αντικαθιστά τον Ουντότζι

60': Ο Μπλάνκο βρίσκεται ξανά σε καλή θέση (μέσα στην περιοχή και δεξιά), κάνει το δυνατό σουτ, αλλά ο Ντεγκρά πέφτει στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει

58' - Αλλαγή για τον Αστέρα: Εκτός γηπέδου ο Καρέρα και στη θέση του ο (νεοαποκτηθείς) Αρσενίεβιτς

57' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Δεύτερη αναγκαστική αποχώρηση για την "Ένωση". Ο επίσης τραυματίας Γεωργέας περνάει εκτός και στη θέση του μπαίνει ο Γιάχιτς

56' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από βολέ του Σάχα (!), ο Μπλάνκο βγαίνει στην αντεπίθεση, ξεπερνάει υπέροχα τον Ουριμπάρι και -αφού φτάνει απέναντι από τον Ντεγκρά- πλασάρει εξαιρετικά στην αριστερή του γωνία!

47' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Νασούτι πιάνει το πρώτο σουτ, ο Καρέρα αποκρούει ασταθώς και ο Λυμπερόπουλος -που βρίσκεται στην πορεία της μπάλας- τη στέλνει εύκολα στα δίχτυα!

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45': Μετά τη γρήγορη εκτέλεση ενός φάουλ, ο Σκόκο μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ που έπιασε δεν ήταν καλό και έφυγε ψηλά άουτ.

38' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μανωλάς (που αντιμετώπιζε ήδη ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) δεν μπορεί να συνεχίσει και στη θέση του περνάει ο Νασούτι. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου κάνουν λόγο για θλάση.

36': Ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Καρέρα μπήκε ωραία κατά μέτωπο, πλάσαρε με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σάχα!

32': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σκόκο από τον άξονα, βρίσκει σε ετοιμότητα τον Ντεγκρά, που μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία.

27': Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Λαδάκης πιάνει φοβερό βολέ έξω από την περιοχή, η μπάλα κατευθύνεται στο αριστερό "παραθυράκι", αλλά ο Σάχα πετάγεται και -με εντυπωσιακή απόκρουση- τη στέλνει κόρνερ!

26': Άλλο ένα καλό σουτ για την ΑΕΚ! Το κάνει με το αριστερό ο Λαγός, λίγο έξω από την περιοχή και στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

23' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Φρανκού ξεπέρασε τον Καράμπελα από τη δεξιά πλευρά κι εκείνος τον ανέτρεψε

21': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Σκόκο πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αναγκάζει τον Ντεγκρά να απογειωθεί και με τα ακροδάχτυλα να αποκρούσε σε κόρνερ!

18' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Σκόκο, για δυνατό μαρκάρισμα στον Φορτούνη

14': Ο Μπλάνκο βλέπει τον Ντεγκρά εκτός εστίας και προσπαθεί να τον "κρεμάσει" από τη σέντρα -και δεξιά- αλλά η μπάλα φεύγει αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι

10': Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ! Ο Λυμπερόπουλος έστρωσε στον Γκερέιρο, εκείνος έπιασε απευθείας φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος του ημικυκλίου και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δεξί "Γ" του Ντεγκρά!

8': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά -με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας

1': Έναρξη του αγώνα



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης (72' Μπακασέτας), Καρέρα (58' Αρσενίεβιτς), Ουντότζι (62' Ροτζέριο), Φορτούνης, Φρανκού

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Κερ, Τσαμπούρης, Αργυρόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας , Μανωλάς (38' λ.τ. Νασούτι), Δέλλας, Γεωργέας (57 λ.τ. Γιάχιτς), Μάκος (77' Ντιόπ), Γκερέιρο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Νταντόμο, Έντερ, Φροξυλιάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης



Με τις απουσίες που… έχει μάθει να ζει τις τελευταίες μέρες θα παραταχθεί στην Τρίπολη η ΑΕΚ. Εκτός πλάνων του Μανόλο Χιμένεθ έμειναν και πάλι οι Καφές-Γκέντσογλου, όπως και ο Μπερνς, που έχει ακόμα υποχρεώσεις με την εθνική Αυστραλίας.

Από την άλλη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, με τον Βαγγέλη Βλάχο να έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του -αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Αρσενίεβιτς.

Δύο αρνητικά σερί έσπασαν μόλις πρόσφατα οι δύο ομάδες. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του (με τον Εργοτέλη), ο Αστέρας κατάφερε να πετύχει την πρώτη μόλις νίκη στην έδρα του. Από την άλλη, η ΑΕΚ, στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της (την προηγούμενη αγωνιστική στις Σέρρες), πέτυχε το δεύτερο μόλις διπλό στο πρωτάθλημα.

Γκολ, θέαμα και διαφόρων ειδών… συγκινήσεις προσέφεραν στον πρώτο γύρο οι δύο αντίπαλοι. Σε ένα παιχνίδι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Κουκουλάκη (η «Ένωση» είχε ζητήσει τρία πέναλτι), ο Αστέρας πάγωσε το ΟΑΚΑ, προηγούμενος 2-0 (με γκολ των Αράς και Φορτούνη). Η «Ένωση», ωστόσο, λίγο έλειψε να γυρίσει «τούμπα» το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο -καταφέρνοντας, ωστόσο, μόνο να ισοφαρίσει 2-2 με τους Τζεμπούρ και Σκόκο.



Ζόρικος αντίπαλος έχει αποδειχθεί ο Αστέρας για την ΑΕΚ -ειδικά στο γήπεδό του. Στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην Τρίπολη, οι Αρκάδες μετρούν δύο νίκες, έναντι μίας της «Ένωσης». Και στο ΟΑΚΑ, όμως -εκτός της ισοπαλίας του πρώτου γύρου- ο Αστέρας είχε δυσκολέψει πολύ την ΑΕΚ και στη νίκη-θρίλερ της σεζόν 2008-09 (όταν είχε δεχθεί δύο γκολ στις καθυστερήσεις)!



Αναλυτικά τα παιχνίδια των δύο ομάδων:

2007-08: 2-1 (Τρίπολη), 2-0 (ΟΑΚΑ)
2008-09: 2-1 (ΟΑΚΑ), 0-1 (Τρίπολη)
2009-10: 2-0 (Τρίπολη), 2-0 (ΟΑΚΑ)
2010-11: 2-2 (ΟΑΚΑ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x