Stoiximan Super League

Χάιτας: «Ένας Μήτρογλου έλειπε 100%»!

Μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες του Πανιωνίου, μέλος και σκόρερ της ομάδας που είχε επικρατήσει… μισό αιώνα πριν -και τελευταία, μέχρι χθες- του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Στάθης Χάιτας, μίλησε στο www.sport-fm.gr για το σπουδαίο «διπλό» των «κυανέρυθρων» στη Θεσσαλονίκη. Αποθέωση του Μήτρογλου από τον παλαίμαχο των Νεοσμυρνιωτών.

Μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες του Πανιωνίου, μέλος και σκόρερ της ομάδας που είχε επικρατήσει… μισό αιώνα πριν -και τελευταία, μέχρι χθες- του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Στάθης Χάιτας, μίλησε στο www.sport-fm.gr για το σπουδαίο «διπλό» των «κυανέρυθρων» στη Θεσσαλονίκη.

Αποθέωση του Μήτρογλου από τον παλαίμαχο των Νεοσμυρνιωτών, ο οποίος λέει για τον 22χρονο στράικερ: «Είναι ένας παίκτης που έλειπε 100% από τον Πανιώνιο, για να μην πω 1000%»!

Συνέντευξη στο Νίκο Ράλλη

Πενήντα ολόκληρα χρόνια είχε να νικήσει ο Πανιώνιος τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Η μεγαλύτερη παράδοση που «σπάει» στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πραγματικά, εντυπωσιακό το ρεκόρ που κατάφερε να καταρρίψει χθες η ομάδα, έτσι;

Δεν το θυμάμαι και πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Ήταν παλιά ομάδα… Με Γιαννακόπουλο, Σαραβάκο, Μαυρίδη, νομίζω. Πάντως, είχα σκοράρει σε εκείνο το ματς. Πολλές φορές, όμως, δεν μας άφηνε και η διαιτησία να πάρουμε τη νίκη, την οποία αξίζαμε. Θυμάμαι ένα παιχνίδι εκείνη την περίοδο και φυσικά, θα το θυμούνται και αυτοί του Άρη και κυρίως ο Χρηστίδης, ο διεθνής τερματοφύλακας. Είχαμε προηγηθεί με τον Δέδε 1-0 και πετυχαίνω κι εγώ ένα γκολ… φανταστικό. Και με το «κουλό» το πόδι, αυτό που δεν έχεις, δηλαδή. Και πήγε η μπάλα στο «γάμα» και ο διαιτητής το ακύρωσε γιατί κάποιος ήταν οφσάιντ, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Τελικά, μας ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του αγώνα, «πετώντας» τον Φίλη μέσα στην εστία… Συνέβαιναν και τέτοια παιχνίδια, λοιπόν. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τότε και να μην χρειαζόταν να περάσουν πενήντα χρόνια. Είδατε, όμως, πως τα έφερε η μοίρα;

Οι διαφορές τότε με τώρα; Σε τι κατάσταση βρισκόταν εκείνη την περίοδο ο Πανιώνιος;

Ήταν άλλη εποχή. Άλλοι παίκτες. Πολύ πιο μεγάλοι παίκτες από αυτούς που υπάρχουν τώρα και δεν το λέω εγωιστικά. Δηλαδή, Σαραβάκος Θανάσης δεν βγαίνει! Στάθης Μαυρίδης δεν βγαίνει, Τάκης Παπουλίδης δεν βγαίνει! Ούτε σε πενήντα χρόνια δεν μπορούμε να βγάλουμε τέτοιους παίκτες. Ήμασταν καταρχήν μία οικογένεια, όλοι φίλοι, λεφτά πολλά δεν υπήρχαν τότε, ούτε αντιζηλίες… Παίζαμε μπάλα και το χαιρόμασταν. Και μετέπειτα, βέβαια, που πρόλαβα και την επόμενη ομάδα. Γιατί πρόλαβα και τρεις ομάδες! Τρεις δεκαετίες. Άμα ξεκινάς το 1958 και τελειώνεις το 1978, καταλαβαίνεις… Σχεδόν 500 συμμετοχές, παρά 15. Ήταν αλλιώς το ποδόσφαιρο τότε. Ήταν αυθεντικά ταλέντα, ήταν μάγοι της μπάλας… Τι να πω!

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν αυτός, τελικά, που χρειαζόταν ο Πανιώνιος για να… πάρει μπρος;

Είναι ένας σέντερ φορ που προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας και έλειπε χρόνια από αυτό. Ο Μήτρογλου ξέρει τη θέση, είναι… γάτα μέσα στην περιοχή, είναι τεχνίτης, έχει πόδια και κεφάλι. Μπορείς να στηριχθείς πάνω του, έστω για έξι μήνες, να μας σώσει, τουλάχιστον. Είναι ένας παίκτης που έλειπε 100% από τον Πανιώνιο, για να μην πω 1000%! Αυτός ο ποδοσφαιριστής έχει όλες τις προδιαγραφές να ξαναγυρίσει στον Ολυμπιακό και να γίνει μόνιμος. Γιατί και από αυτούς που παίζουν τώρα, νομίζω ότι από ορισμένους είναι καλύτερος. Να μην πω ονόματα τώρα… Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερος. Καταρχήν, όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια του αυτός ο παίκτης, δεν την «πουλάει»! Παρακολούθησα χθες το παιχνίδι όλο και νομίζω ότι μια… μισοστραβή πάσα έκανε. Δεν έκανε λάθος! Οι άλλοι πουλάνε την μπάλα για πλάκα.

Ξεκάθαρα, θα σωθεί ο Πανιώνιος;

Μετά από αυτή τη νίκη και με τον ερχομό του Τάκη Λεμονή και του Κώστα Μήτρογλου, αν παίρναμε και άλλον ένα που θα ήθελα εγώ, τότε, ναι!

Ποιον παίκτη θα θέλατε;

…θα στεναχωριόταν, όμως, αν σωνόμασταν εμείς. Εντάξει, λογικό είναι, αφού είναι από τη Λάρισα το παιδί και η ΑΕΛ είναι άξια ομάδα και δεν πρέπει να πέσει. Τον Γκαλίτσιο ήθελα. Έφυγε το μπακ μας, ο αρχηγός μας, ο Μανιάτης και νομίζω ότι ο Γκαλίτσιος θα μπορούσε να το καλύψει το συγκεκριμένο κενό.

Τι λάθη έγιναν φέτος και η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό;

Κοίταξε, δεν ήμουν και τόσο κοντά στην ομάδα για να ξέρω τι λάθη έγιναν. Άλλοι τα βάζουν με τον κ. Τσακίρη, άλλοι με τον κ. Κιντή. Άμα αποτύχουν οι μεταγραφές και η ομάδα δεν κερδίζει, τότε… όλοι φταίνε! Δεν μπορείς να πεις ότι έφταιγε ένας ή δύο.

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αποτελεί μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά πλέον δεν είναι στην ομάδα. Η άποψή σας για αυτόν;

Πρόσφερε κι αυτός! Έβαλε λεφτά ο άνθρωπος, αλλά δεν ήξερε… Έκανε ατυχείς εκτιμήσεις σε ανθρώπους. Εντάξει, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Αγωνιστικά, που βλέπετε αδυναμίες;

Ελπίζω το πρόβλημα στο γκολ να λυθεί με τον Μήτρογλου. Αλλά αδυναμίες βλέπω και στο κέντρο και στην άμυνα. Παντού βλέπω! Ο Πανιώνιος υστερεί πάρα πολύ και στο οργανωτικό παιχνίδι. Εντάξει, κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά πρέπει και να δημιουργεί. Δεν δημιουργούμε ευκαιρίες. Κι αν δημιουργήσουμε, θα τις χάσουμε! Τώρα ο Μπάλαμπαν… Αυτός ο παίκτης που ήταν… Θεός, δεν έχει δείξει στον Πανιώνιο την αξία του. Μερικές αναλαμπές έχει. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι οι περισσότερες μεταγραφές ήταν αποτυχημένες τα τελευταία χρόνια.

Το 1965 βρεθήκατε «ένα βήμα» από τον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά, επίσης πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Τι έγινε και τελικά, δεν κάνατε ποτέ το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα σας;

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν ένα βήμα από την πόρτα του Καραϊσκάκη! Στον Παναθηναϊκό με ήθελε ο Δομάζος γιατί με αγαπούσε. Παίζαμε και δίδυμο στην Εθνική ομάδα, σε σύστημα 4-2-4. Ήθελε να πάω στον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, την τελευταία ώρα, οι άνθρωποι του Πανιωνίου αποφάσισαν να μην με δώσουν, ενώ είχαν συμφωνήσει. Την τελευταία στιγμή χάλασε η μεταγραφή μου. Και μάλιστα, είπαν ότι έχουμε ένα… νύχι να ξυστούμε, θα το δώσουμε στον Ολυμπιακό; Μα θα έπαιρνε οκτώ παίκτες, πιτσιρικάδες, που ήταν παικταράδες, συν 800.000 δραχμές.

Βγάζετε ένα παράπονο, πάντως…

Ένα παράπονο το έχω… Αλλά όλα είναι τυχερά. Γιατί και στον Πανιώνιο, μου πρόσφερε και του πρόσφερα πολλά. Άξιζα, όμως, να πάω σε μία ομάδα από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Και αυτό το λένε κι άλλοι, βέβαια.

Ζόρικα, όμως, είναι τα πράγματα και στη Λάρισα, από την οποία είχατε περάσει για τρεις-τέσσερις μήνες.

Σίγουρα, αλλά είναι και θέμα κακοτυχίας. Όλες οι ομάδες είναι καλές. Μακάρι να γινόταν να υποβιβαστεί ένας. Να γίνει αναδιάρθρωση και να ξαναγίνουν 18 οι ομάδες.

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος;

Νομίζω ότι θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος, αλλά θα υπερτερήσει ο Ολυμπιακός! Είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, έχει πιο δυνατό ρόστερ και πολλούς και καλούς παίκτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x