Ελλάδα

Ολική επαναφορά

Το Μαρούσι επικράτησε της ΑΕΚ στο κλειστό του Αιγάλεω με 82-78 και βρέθηκε να απολαμβάνει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους δεν παράτησαν το παιχνίδι και με «όπλο» τα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να το γυρίσουν και να πάρουν τη νίκη. Πολύ καλή η «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο αλλά οι οκτώ παίκτες με τους οποίους αγωνίστηκε δεν άντεξαν για σαράντα λεπτά.

Το Μαρούσι επικράτησε της ΑΕΚ στο κλειστό του Αιγάλεω με 82-78 και βρέθηκε να απολαμβάνει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους δεν παράτησαν το παιχνίδι και με «όπλο» τα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να το γυρίσουν και να πάρουν τη νίκη.

Πολύ καλή η «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο αλλά οι οκτώ παίκτες με τους οποίους αγωνίστηκε δεν άντεξαν για σαράντα λεπτά. Με αυτό το αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν σε ακόμα δυσκολότερη θέση όσον αφορά στην παραμονή τους στην κατηγορία.

Μπάγκαριτς, Γκαγκαλούδης και Κόμματος οι κορυφαίοι για το σύλλογο των βορείων προαστίων, ο Μάκης Νικολαΐδης ξεχώρισε για τους γηπεδούχους.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται -αρχικά- στο σκορ και τελικά την ΑΕΚ να παίρνει μικρό προβάδισμα ξεκίνησε το παιχνίδι στο κλειστό του Αιγάλεω. Δορκοφίκης και Ντικούδης οδηγούσαν την "Ένωση" ενώ τον πρώτο λόγο για το Μαρούσι είχε ο Μπάγκαριτς. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα μπορούσαν να προηγούνται ωστόσο τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν τους στέρησαν τη δυνατότητα να σκοράρουν, για αυτό και στο πρώτο δεκάλεπτο βρίσκονταν πίσω με τρεις πόντους, 19-16.

Με σερί 10-0 ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας στο +12 (28-16) αφού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα περίπου πέντε λεπτά που χρειάστηκαν στο Μαρούσι για να βρουν το… δρόμο για το καλάθι. Το τρίποντο του Λαμόντ Μακ, ανέβασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της στο παιχνίδι (+17 και 39-22), δίνοντας στους παίκτες του Μηνά Γκέκου ψυχολογικό αβαντάζ. Ο Κόμματος μείωσε προσωρινά (39-25), αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν 100% εύστοχος από την γραμμή των ελευθέρων βολών στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 43-27.

Ολική επαναφορά για τους φιλοξενούμενους στο τρίτο δεκάλεπτο. Με όπλο τα εύστοχα σουτ από τα 6,75 οι παίκτες του «Τίγρη» άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά των 16 πόντων της ΑΕΚ. Το επιμέρους 10-2 του συλλόγου των βορείων προαστίων έκανε το 52-47, ενώ το τρίποντο του Χουέρτας λίγο μετά έφερε το ματς στο καλάθι (54-52). Νικολαΐδης και Καστλ έδωσαν μικρές ανάσες στην «Ένωση», ωστόσο ο Βαβάτσικος με βολές μείωσε στο τρίποντο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο και το 14-14, το Μαρούσι ισοφάρισε την ΑΕΚ (60-60) με τρίποντο του Κλεμέντε, ενώ με ένα ακόμα του Κομμάτου -που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μακ- πέρασε μπροστά, 60-63. Ο Παπανικολάου ισοφάρισε, 71-71, ενώ ο Χουέρτας έκανε το 72-75. Άστοχοι οι Καστλ και Νικολαΐδης δεν κατάφεραν να μειώσουν. Στο τελευταίο λεπτό η ΑΕΚ έκανε την τελευταία της προσπάθεια όμως οι παίκτες του Αλεξανδρή έβαλαν τις κρίσιμες βολές παίρνοντας παράλληλα την εκτός έδρας νίκη με 82-78.


Τα δεκάλεπτα: 19-16, 43-27, 60-57, 78-82.

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 12 (4 ασίστ, 3 ριμπ.), Νικολαΐδης 23 (6 ριμπ., 3/8 τριπ.), Παπανικολάου 3, Μακ 12 (4 ριμπ.), Ντικούδης 14 (6 ριμπ.), Δορκοφίκης 5, Καλλινικίδης 7 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Μελς 2 (3 ριμπ.), Αντωνάκης.

Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπάγκαριτς 16 (11 ριμπ., 6 λάθη), Χουέρτας 15 (6 ριμπ.), Χαριτόπουλος 10, Γκαγκαλούδης 17 (7 ασίστ), Βαβάτσικος 3, Κλεμέντε 3, Κογιαντίνοβιτς 1 (9 ασίστ, 7 ριμπ.), Κόμματος 15 (4 ασίστ).

Γήπεδο: Κ.Γ. Αιγάλεω

Διαιτητές: Φούφης Ιωάννης, Μπήτης Δημήτρης, Μάνος Αναστάσιος

Κομισάριος: Αγγελόπουλος Αλέκος

Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x