Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Β. 0-4 (Τελικό)

Απίστευτο διασυρμό γνώρισε η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ! 4-0 το σκορ, έπειτα από γκολ των Σανκαρέ (12'), Ούμπιντες (19'), Μόνχε (61') και Καπετάνου (80')! Μεγάλη ένταση πριν τη σέντρα, με τη διοίκηση της ΑΕΚ να καταγγέλει προκλητική άφιξη του Αχιλλέα Μπέου με μπράβους, τον μεγαλομέτοχο των φιλοξενούμενων να ανταποδίδει τις κατηγορίες και οπαδούς να κάνουν "ντου" έπειτα στα επίσημα για να τον βρουν!

Απίστευτο διασυρμό γνώρισε η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ!

4-0 το σκορ, έπειτα από γκολ των Σανκαρέ (12'), Ούμπιντες (19'), Μόνχε (61') και Καπετάνου (80')!

Μεγάλη ένταση πριν τη σέντρα, με τη διοίκηση της ΑΕΚ να καταγγέλει προκλητική άφιξη του Αχιλλέα Μπέου με μπράβους, τον μεγαλομέτοχο των φιλοξενούμενων να ανταποδίδει τις κατηγορίες και οπαδούς να κάνουν "ντου" έπειτα στα επίσημα για να τον βρουν!

Παρακολουθήστε live όλες τις εξελίξεις στο ΟΑΚΑ από το www.sport-fm.gr.



90'+4': Εν μέσω κατακραυγής από τον κόσμο της ΑΕΚ, το παιχνίδι λήγει!

88': Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά, με τους παίκτες της ΑΕΚ να τα έχουν παντελώς χαμένα και τον κόσμο να βάλλει "κατά δικαίων και αδίκων"!

84': Έντονες αποδοκιμασίες εναντίον των παικτών της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αρκετοί από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ δείχνουν διάθεση να μετακινηθούν προς τα επίσημα κι έτσι περιμετρικά αυτών παρατάσσονται ήδη δυνάμεις των ΜΑΤ!

80' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ! Απίστευτος διασυρμός για την ΑΕΚ! Ο Καπετάνος βγήκε μια ακόμα φορά στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε εύστοχα τον Σάχα!

75' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Μάκου μπαίνει ο Γκερέιρο.

74': Ο Μάκος βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, κάνει το σουτ, αλλά αυτό είναι απογοητευτικό και περνάει αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.

67': Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου! Ο Καπετάνος σεντράρει από αριστερά, ο Μητρόπουλος πιάνει την κεφαλιά από κοντά και στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

61' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ!: Μετά από τραγικό λάθος του Καράμπελα, ο Μπρέσκα βγαίνει στην αντεπίθεση, γυρίζει στην περιοχή για τον Μόνχε κι εκείνος από κοντά δεν έχει πρόβλημα να "γράψει" το 0-3!

60' - Κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό Βόλου: O Καπετάνος έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Ντιόπ

58': O Σκόκο μπαίνει ωραία από δεξιά στην περιοχή, πιάνει το συρτό σουτ, αλλά ο Γιακούποβιτς πέφτει στην αριστερή του γωνία και αποκρούει σε κόρνερ!

53': Μετά από "κοφτή" σέντρα του Σκόκο έξω από την περιοχή, ο Λυμπερόπουλος πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Γιακούποβιτς.

52' - Αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου: Στη θέση του τραυματία Ούμπιντες περνάει ο Μητρόπουλος.

47': Μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, ο Νασούτι πιάνει την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Γιακούποβιτς μπλοκάρει.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+3': Λήξη του ημιχρόνου

44' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Μάκος, που σήκωσε... άρον άρον έναν πεσμένο παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου.

43': Μετά από "πονηρή" εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από αριστερά, ο Γιακούποβιτς αποκρούει εντυπωσιακά με τη γροθιά και το νέο σουτ του Σκόκο -που πήρε την επαναφορά- κοντράρει και περνάει κόρνερ.

38' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του (πολύ κακού) Παναγιώτη Λαγού μπαίνει ο Λεονάρντο.

36': Ο Καράμπελας βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στην αγκαλιά του Γιακούποβιτς.

30': Εντείνει την πίεση για να πετύχει το γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, όμως, παραμένει εκτεθειμένη στις ταχύτατες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων.

26': Πρώτο καλό σουτ για την ΑΕΚ. Το κάνει ο Σκόκο -έπειτα από ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή- αλλά η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

20' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Σαν να μην έφτανε η εξέλιξη του αγώνα για την ομάδα του Χιμένεθ, εκείνη χάνει και τον Τραϊανό Δέλλα! Ο Έλληνας αμυντικός τραυματίστηκε και παραχώρησε τη θέση του στον Αργυρίου.

19' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ!: Οι Βολιώτες ξεδιπλώνονται για μια ακόμα φορά στην αντεπίθεση, ο Μόνχε "μοιράζει" εξαιρετικά δεξιά στον Ούμπιντες κι εκείνος -προλαβαίνοντας την έξοδο του Σάχα- παγώνει για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ!

18' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου! Σε νέα εξαιρετική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, η μπάλα στρώθηκε στον Καπετάνο, αλλά το σουτ που έκανε εκείνος έφυγε πάνω από τα δοκάρια!

16': Προσπαθεί να "απαντήσει" η ΑΕΚ, που έχει αυξήσει την πίεσή της, μετά το γκολ που δέχθηκε.

12' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ! Μετά την εκτέλεση του κόρνερ απο δεξιά, ο Σάχα κάνει άστοχη έξοδο και ο Σανκαρέ -με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι- ανοίγει το σκορ!

11': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου! Μετά από σέντρα του Ούμπιντες από αριστερά, ο Μόνχε πιάνει τη "σκαστή" κεφαλιά, αλλά ο Σάχα κατάφερε α απομακρύνει σε κόρνερ!

8' Μετά από σέντρα από δεξιά και κεφαλιά του Σολάκη, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Γιάχιτς -αλλά είναι προφανές πως ο Βόσνιος δεν είχε πρόθεση για την παράβαση.

7': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καράμπελα λίγο έξω από την περιοχή, μπλοκάρεται στην αριστερή γωνία από τον Γιακούποβιτς.

6': Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, που έχει πάρει την κατοχή και προσπαθεί να κλείσει τους Βολιώτες στην περιοχή τους.

1': Έναρξη του αγώνα

19:40 - Το περιστατικό αναγκάζει τον Αχιλλέα Μπέο να απομακρυνθεί από τη θύρα των επισήμων και συνοδευόμενος από άντρες της προσωπικής του ασφάλειας, να κατευθυνθεί σε μπουθ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

19:32 - Μεγάλη ένταση στην εξέδρα των επισήμων, μετά την κίνηση πολλών οπαδών της ΑΕΚ προς τα εκεί από διπλανές θύρες! Αντικείμενο της επίθεσης των οπαδών εικάζεται πως είναι η... ανεύρεση του Αχιλλέα Μπέου -λόγω και της έντασης που φέρεται να δημιουργήθηκε νωρίτερα από την παρουσία του στα αποδυτήρια! Μετά από παρέμβαση των ΜΑΤ, η κατάσταση εξομαλύνεται!

19:30 - Γίνεται η εκφώνηση των συνθέσεων -με τα ονόματα των Λυμπερόπουλου και Χιμένεθ να γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό από την εξέδρα!

19:28 - Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμα και κατευθύνονται στα αποδυτήρια.

19:23 - Μπορεί το υπόλοιπο γήπεδο να μοιάζει (και να είναι) παγωμένο, ωστόσο η εξέδρα που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ -όχι μόνο είναι γεμάτη, αλλά έχει ήδη αρχίσει να... φτιάχνει ατμόσφαιρα!

19:15 - Στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έχει καθιερώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ για τους παλαίμαχους παίκτες της, ο Σπύρος Οικονομόπουλος τιμάται σήμερα για την προσφορά του στο σύλλογο. Συγκινητικές στιγμές για τον πρώην τερματοφύλακα της "Ένωσης", που ανταποδίδει το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε απ' όλο το γήπεδο.

19:10 - Υπενθυμίζεται πως το παιχνίδι -όπως και όλα τα υπόλοιπα της αγωνιστικής- θα ξεκινήσει με δέκα λεπτά καθυστέρηση, έπειτα από απόφαση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας κατά των διαιτητών.

19:08 - Όχι και πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την προσέλευση του κόσμου στο ΟΑΚΑ. Λίγη ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα και ο κόσμος που βρίσκεται στις εξέδρες δεν ξεπερνά τις 5.000.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20' λ.τ. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (75' Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νταντόμο, Έντερ, Κλωναρίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (52' λ.τ. Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης

Στον πάγκο: Ρόκα, Ζέρης, Μαρτίν, Αναστασίου, Ακόστα, Γκοτοβός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Τις ίδιες απουσίες που (επιτυχημένα, όπως αποδείχθηκε) αντιμετώπισε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει ο Μανόλο Χιμένεθ. Στα πλάνα του Ισπανού δεν βρίσκονται οι τραυματίες Μανωλάς και Γεωργέας, ο ανέτοιμος Καφές και ο Μπερνς, που έχει ακόμα υποχρεώσεις με την εθνική Αυστραλίας. Αντίθετα, κανονικά υπολογίζονται οι Καράμπελας, Γιάχιτς -που ταλαιπωρούνταν από κάποια μικροπροβλήματα μετά το παιχνίδι της Τετάρτης.

Από την άλλη, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα κατεβαίνουν στην Αθήνα οι Βολιώτες -με τον Σάκη Τσιώλη να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Από μεγάλη νίκες στον θεσμό του Κυπέλλου προέρχονται και οι δύο ομάδες. Μια μέρα πριν η ΑΕΚ πάρει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, επικρατώντας με 2-0 του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε… πράξει ανάλογα, φεύγοντας με το ίδιο σκορ από την Κέρκυρα.

Υπεύθυνος για μια από τις μεγαλύτερες φετινές «γκέλες» της ΑΕΚ είναι ο αποψινός της αντίπαλος. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (26/9/2010), ο Ολυμπιακός Βόλου είχε επικρατήσει με χαρακτηριστική ευκολία (3-1) της «Ένωσης» -η τραγική εικόνα της οποίας οδήγησε σε παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη.

Τα γκολ του αγώνα



Η παραίτηση Μπάγεβιτς



Πάντως -εκτός της «τραγωδίας» του α’ γύρου- η προϊστορία της ΑΕΚ με τον σημερινό της αντίπαλο δεν γινόταν… ιδανικότερη. Στα δέκα ματς (οκτώ για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο) που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες πριν την αναμέτρηση του Σεπτέμβρη, η «Ένωση» είχε το απόλυτο σε νίκες -με συνολικό σκορ 39-8.

Στην τελευταία, μάλιστα, από αυτές (τον Σεπτέμβρη του 2000, για το Κύπελλο), η ΑΕΚ είχε… ξεχαστεί ελαφρώς, επικρατώντας τελικά με το εντυπωσιακό 9-1! Πάντως, το ματς -εκτός του σκορ- έχει μείνει στην ιστορία και για το απίστευτο γκολ του Βασίλη Τσιάρτα από τη σέντρα του γηπέδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x