Stoiximan Super League

Το «super deal» με τον Γκοβού

Με ένα εξαιρετικά συμφέρον συμβόλαιο για τον Παναθηναϊκό είναι «δεμένος» ο Σίντνεϊ Γκοβού, όπως αποκάλυψε η Sportday. Οι «πράσινοι» γλιτώνουν μέχρι και 4.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απέφυγαν να αποζημιώσουν τον Γάλλο μεσοεπιθετικό μέχρι και με 8 εκατομμύρια ευρώ αν έφευγε τον Ιανουάριο. Τι είχαν συμφωνήσει Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. «Παίζεται» του αντι-Νίνη για Πανιώνιο.

Με ένα εξαιρετικά συμφέρον συμβόλαιο για τον Παναθηναϊκό είναι «δεμένος» ο Σίντνεϊ Γκοβού, όπως αποκάλυψε η Sportday. Οι «πράσινοι» γλιτώνουν μέχρι και 4.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απέφυγαν να αποζημιώσουν τον Γάλλο μεσοεπιθετικό μέχρι και με 8 εκατομμύρια ευρώ αν έφευγε τον Ιανουάριο. Τι είχαν συμφωνήσει Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. «Παίζεται» του αντι-Νίνη για Πανιώνιο.

Όταν ήρθε ο Σίντνεϊ Γκοβού στον Παναθηναϊκό έγινε λόγος για μια μεταγραφή «μεγατόνων» εξαιτίας του ονόματος του παίκτη, κάτι όμως που δεν αποδείχθηκε από την προσφορά του. Βάσει συμβολαίου ο Γάλλος έπρεπε να λαμβάνει 3.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μεικτά, ενώ αν έφευγε τον Ιανουάριο θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και 8 εκατομμύρια ευρώ, ως αποζημίωση. Αντ’αυτού ο διεθνής χαφ παρέμεινε στο «τριφύλλι», κάνοντας νέα συμφωνία με τους νταμπλούχους Ελλάδας, η οποία είναι καθ’όλα συμφέρουσα για την ομάδα.

Πιο αναλυτικά: 1) Ο Γκοβού δέχθηκε να μειωθεί κατά ένα χρόνο η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή το νέο συμβόλαιο λήγει το 2012 και όχι το 2013. Πράγμα που σημαίνει ότι «πέταξε» και δεν μπορεί να διεκδικήσει τα 3,5 εκατ. ευρώ του τελευταίου χρόνου.

2) Από τον Δεκέμβριο και μετά οι πάγιες απολαβές του είναι 190.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο. Δηλαδή για τα δύο χρόνια συμβολαίου 380.000 ευρώ μεικτά. Με λίγα λόγια αν τώρα αποφάσιζε ο Παναθηναϊκός να τον διώξει θα του έδινε μόλις 190.000 ευρώ διότι ήδη φέτος με το παλιό συμβόλαιο εισέπραξε 700.000 ευρώ.

3) Πέρα από τις πάγιες απολαβές του συμφωνήθηκε ο Γκοβού να παίρνει σε κάθε ματς που αγωνίζεται 55.000 ευρώ μεικτά.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γκοβού δικαιούται 275.000 ευρώ για τους πέντε αγώνες που έχει παίξει από την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του (Πανσερραϊκός, Τρίκαλα, Ξάνθη, Άρης, Καβάλα), ενώ θα εισπράξει μέχρι και 1.210.000 ευρώ, αν αγωνιστεί σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, υπολογίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και θα συμμετάσχει στα πλέι οφ, βάσει της τρέχουσας βαθμολογίας.

Τι είχαν συμφωνήσει Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος

Το γεγονός ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση του 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι πλέον γνωστό, όπως επίσης και ότι ο δεύτερος θα αποσύρει τη χορηγία των 4 εκατομμυρίων ευρώ που είχε υποσχεθεί (απόφαση που ίσως τελικά ανακαλέσει). Όλα αυτά στηρίχθηκαν στην αθέτηση της συμφωνίας που είχε γίνει μεταξύ των δύο πλευρών από τον “Mr MIG”, η οποία όπως αποκαλύπτει η Sportday, αναφέρει:

«Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου του 2010 συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα μεταξύ του Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα.

1. Τα ποσοστά των ανωτέρω στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι την 01.05.2011.

2. Θα συμμετέχουμε και οι τρεις στην αύξηση κεφαλαίου των 15.000.000 ευρώ στο ποσοστό που έχουμε σήμερα. (Αναμένεται να διευκρινιστεί η θέση των υπόλοιπων μετόχων.)

3. Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας θα έχουμε το "call option" να αποδεχθούμε τη μείωση κατά 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη την 01.05.2011 μέσω μεγαλύτερης συμμετοχής σε επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όχι σαν "δωρεά". Η ανωτέρω αποδοχή μείωσης του ποσοστού του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξει από τώρα μέχρι την 01.05.2011 κλίμα ειλικρινούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα. Εάν δεν υπάρχουν καλή πίστη και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας, η οποιαδήποτε αλλαγή μετοχικής σύνθεσης είναι άνευ ουσίας. (Την ίδια "ζημιά" ή "καλό" στην ομάδα μπορεί να κάνει ο κάτοχος του 5% με τον κάτοχο του 50%.)

4. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα αποκηρύξει δημόσια κάθε διχαστική κίνηση που εκπορεύεται από το περιβάλλον του και το ίδιο θα πράξουν και οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας, αν προκύψει τέτοιο ζήτημα.
5. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θα προχωρούν σε καμία "δήλωση", "ανακοίνωση", η "κίνηση" σε ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ χωρίς να τους ζητηθεί από τον Νικόλα Πατέρα για το διάστημα που θα είναι πρόεδρος».

«Παίζεται» του αντι-Νίνη

Τον αντικαταστάτη του Σωτήρη Νίνη ψάχνει τις τελευταίες ημέρες ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα στο πόδι, το οποίο «κληρονόμησε» από μια κλοτσιά του Ντιόπ στο ντέρμπι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει τον Μαρίνο στα χαφ, χωρίς να αποκλείεται ένας εκ των Λουίς Γκαρσία και Γιώργου Καραγκούνη. Σε αντίθεση με τον Νίνη, κανονικά στην διάθεση του προπονητή του «τριφυλλιού» τέθηκαν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, οι οποίοι μάλιστα θα πάρουν και φανέλα βασικού.

Πιο συγκεκριμένα ο Φερέιρα αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο 4-3-3 που θα παρατάξει στη Νέα Σμύρνη τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα δεξιά, Σπυρόπουλο αριστερά (πρώτο του ματς κόντρα στον Πανιώνιο), Μπουμσόνγκ-Καντέ αμυντικό δίδυμο, Ζιλμπέρτο-Κατσουράνη-Μαρίνο στα χαφ και Λέτο (αριστερά)-Γκοβού (δεξιά)-Σισέ (κορυφή) επιθετική τριπλέτα.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x