Ελλάδα

«Πέταξε» στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη κόντρα στον Κολοσσό το Περιστέρι. Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν με 64-55 των «θαλασσί» στο «Ανδρέας Παπανδρέου», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα. Αντίθετα, οι Ροδίτες έμειναν πίσω στην προσπάθεια για την πέμπτη θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη κόντρα στον Κολοσσό το Περιστέρι. Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν με 64-55 των «θαλασσί» στο «Ανδρέας Παπανδρέου», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα. Αντίθετα, οι Ροδίτες έμειναν πίσω στην προσπάθεια για την πέμπτη θέση. Πάντως, το ματς κρίθηκε στο δεύτερο εικοσάλεπτο, όταν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη απέκτησαν μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, αφού στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες με διάφορα σερί αποκτούσαν ασταθείς διαφορές και φαινόταν πως θα πηγαίναμε σε ντέρμπι, όμως τα δεδομένα άλλαξαν στη συνέχεια. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βκριτς, στο ντεμπούτο του, με 18 και Βαγγέλης Μάντζαρης με 13 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Τσάμης με δέκα πόντους.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόλουλου ήταν «καταιγιστικοί» στο πρώτο πεντάλεπτο και κατάφεραν να προηγηθούν με +12, δείχνοντας πως θα αποτελέσουν «σκληρό καρύδι» για τους «κυανοκίτρινους». Όμως, ένα σερί των γηπεδούχων, με πρωτεργάτη τον Βρκιτς, τους βοήθησε να πάρουν ένα προβάδισμα ενός πόντου στη λήξη του πρώτο δεκάλεπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες βρήκαν «ανοιχτές» άμυνες» και τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, χωρίς να μπορεί κάποια να αποκτήσει μια διαφορά, οπότε το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +1 για τους Ροδίτες.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Βρκιτς και ο Μάντζαρης βοήθησαν τους συμπαίκτες τους να αποκτήσουν μια διαφορά εννιά με δέκα πόντων και να τη συντηρήσουν μέχρι τη λήξη του τριαντάλεπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε στο +11. Στην τέταρτη περίοδο, οι προσπάθειες των Τσάμη, Χαρίση και Καλάθη έφεραν τη μείωση του σκορ, όμως η άμυνα του «Αρτζι» «μπλόκαρε» τα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων και ο Βρκικτς με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» την αναμέτρηση.


Τα δεκάλεπτα: 16-15, 29-30, 49-38, 64-55

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Β. Μάντζαρης 13, Κινγκ 7, Παπανικολάου 2, Σκοτ 5, Τσιάκος 9, Βρκιτς 18, Λόμπι 4, Μότσνικ 6

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Καλάθης 8, Καυκής 4, Τζόρνταν 5, Πάνος 5, Μανωλόπουλος 6, Ασημακόπουλος 4, Χαρίσης 7, Τσάμης 10, Παππάς 2, Γκόλεματς 3, Γεωργαλής 1


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x