Stoiximan Super League

Περίοδος κρίσης

Η με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός περνάει κρίση και στον αγωνιστικό τομέα. Μετά την προσωρινή επίλυση των διοικητικών, παραμένει το πρόβλημα των μεταγραφών, που δεν θα γίνουν, των οικονομικών και εσχάτως των αγωνιστικών. Μπαίνει γενικός αρχηγός. Τα είχαν με Κάκο οι «πράσινοι».

Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός περνάει κρίση και στον αγωνιστικό τομέα. Μετά την προσωρινή επίλυση των διοικητικών, παραμένει το πρόβλημα των μεταγραφών, που δεν θα γίνουν, των οικονομικών και εσχάτως των αγωνιστικών. Μπαίνει γενικός αρχηγός. Τα είχαν με Κάκο οι «πράσινοι».

Όσο η διαφορά ήταν στους πέντε βαθμούς… «παιζόταν», τώρα όμως που έφτασε στους επτά τα πράγματα δυσκόλεψαν, αφού πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί, ιδίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από την άλλη θεωρείται σίγουρη η μη απόκτηση παικτών, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εξελίξεις με τις παραχωρήσεις, με αποτέλεσμα τα χέρια του Ζεσουάλδο Φερέιρα να είναι δεμένα. Οι ελλείψεις που υπάρχουν σε συγκεκριμένες θέσεις, για να αποδίδει το 4-3-3 του Πορτογάλου πρέπει να καλυφθούν εκ των έσω, ενώ όσο υπάρχει η διοικητική αβεβαιότητα, δεν φαίνεται να υπάρχει μεταγραφικό «φως» ενόψει καλοκαιριού.

Βέβαια στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν ρίσκαρε. Η ισοπαλία μόνο επιτυχία δεν μπορεί να θεωρείται και για τον λόγο αυτό υπήρχε διάχυτο το αίσθημα της απορίας στις τάξεις των «πρασίνων» γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Πετρόπουλος, έστω και για ένα δεκάλεπτο, ώστε να μετατραπεί το σύστημα σε 4-4-2. Η λογική του Φερέιρα πάντως είναι, ανεξαρτήτως του πως εξελίσσεται ένας αγώνας, να μην παρεκκλίνει του συστήματός του και να μην υπάρχουν οι γιόμες στο παιχνίδι της ομάδας του.



Μπαίνει γενικός αρχηγός

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η πρόσληψη ενός γενικού αρχηγού στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά την απόλυση του Κώστα Αντωνίου, ο οποίος είχε αυτό τον ρόλο, η συγκεκριμένη θέση έμεινε κενή. Ο Κάλρος Φρέιτας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό, αφού λόγω διαφορετικής γλώσσας, θα του είναι δύσκολο να έρθει κοντά με τους παίκτες. Η πιθανότερη λύση ακούει στο όνομα του Βασίλη Κωνσταντίνου, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποιος άλλος παλαίμαχος, ο οποίος θα γνωρίζει τη φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων.

Τα είχαν με Κάκο

Παράπονα για τη διαιτησία εξέφραζαν σε «πηγαδάκια» οι παράγοντες του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη. «Έχει δώσει πολλά ανάποδα σφυρίγματα κι έχει επιτρέψει τα επικίνδυνα μαρκαρίσματα, στον Λέτο», έλεγαν, ενώ υπήρξαν παράπονα και για τον βοηθό Γεωργαράκο. Ένα από τα σημεία στα οποία στέκονταν μάλιστα ήταν η δεύτερη κίτρινη στον Γιόνσον σε ένα πέσιμό του μέσα στην περιοχή, όπως και στον Κουμόρτζι στο δεύτερο ημίχρονο για ένα μαρκάρισμα από πίσω στον Λέτο.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x